Telecinco contra el català.

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
Milena
Recontro
Recontro
Entrades: 50
Membre des de: 23 maig 2007, 15:45

Telecinco contra el català.

EntradaAutor: Milena » 09 jul. 2008, 12:00

Avui he rebut un meil que m'informava d'això.. Crec que és una qüestió important de saber i , si pot ser, per reaccionar.

Milena


La cadena de televisió Telecinco s'ha adherit avui al Manifiesto por la lengua común, que el passat 23 de juny va presentar un grup d'intel•lectuals a Madrid. La cadena comparteix les exigències d'aquest grup d'intel•lectuals, entre els quals hi ha Mario Vargas Llosa, Fernando Savater o Álvaro Pombo, que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada' als seus ciutadans'. Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifest A més, Telecinco ha dit, a l'informatiu del migdia, que 'posa a disposició del col•lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal
de televisió per donar suport a aquest projecte'. Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a una vaga que consisteix en no mirar telecinco. Això no és un boicot, sinó una vaga. Junts podrem! Telecinco mai més!Passa-ho.
A QUI NO HO SÀPIGA TELECINCO ÉS LÍDER D'AUDIÈNCIA A CATALUNYA; ELLS A CANVI D'AIXÒ S'ADHEREIXEN A 1 MANIFEST QUE PRETÈN QUE EL CATALÀ (ENTRE ALTRES LLENGÜES) SIGUI RELEGAT I MENYSPREAT. SI ELS CATALANS ENS UNÍSSIM PODRÍEM ACONSEGUIR FER- NOS
RESPECTAR; EN EL SEU DIA HO VAM ACONSEGUIR AMB LA MARCA
'PASCUAL', ARA ÉS HORA D'IMPEDIR QUE AQUESTS FEIXISTES QUE NO ENTENEN EL QUE SIGNIFICA EL RESPECTE A UNA LLLENGUA IGUAL DE VÀLIDA QUE LA SEVA (AMB LA DIFERÈNCIA QUE ELLS ENS LA IMPOSEN A NOSALTRES), NI CONTEMPLEN UNA DIVERSITAT CULTURAL, ENS SEGUEIXIN PRENENT EL PÈL. JA ESTÀ BÉ QUE ENLLOC D'ESTAR- NOS AGRAÏTS, VAGIN ENCONTRA NOSTRA. ES CREUEN QUE PODEN TRACTAR- NOS AIXÍ I QUE DAVANT D'UN ATAC CONTRA LA NOSTRA LLENGUA ENS QUEDAREMIGUAL?? DEMOSTREM- LOS QUE NO I QUE HAGIN DE RECTIFICAR!!
DESPRÉS DE PATIR DIA RERA DIA LES BARBARITATS DE LA COPE, ETC. A SOBRE AIXÒ?? JA N'HI HA PROU!
Feu-ho córrer

miratge2005
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 74
Membre des de: 03 des. 2004, 19:59

Bons trons

EntradaAutor: miratge2005 » 10 jul. 2008, 10:12

Vaig fer un article sobre aquest tema. http://marroca.blogspot.com/2008/07/de- ... ir-de.html

Milor
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 14 ago. 2004, 17:08

EntradaAutor: Milor » 10 jul. 2008, 21:11

Aqui podeu llegir el "MANIFIESTO"

http://estaticos.elmundo.es/documentos/ ... fiesto.pdf

Jo puc dir que estic a favor d'alguns punts, i d'altres no. Espero no fer massa revolta pero aquesta frase:

que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada' als seus ciutadans ( crec que es prou clar, que parla del tot el territori, i vol dir qui neix a MADRID, SEVILLA, etc, es segur que parli la llengua comú, es dir la castella )

Crec que aquest "MANIFIESTO" vol anar a BILINGÜISME, no excloure el catala ( ni els altres idiomes )

Podem debatre, pero el primer es llegir el document original, no texts amb opinions propies.

S'ha de lluitar perque cualsevol persona es pogui expresar en l'idioma OFICIAL o CO-OFICIAL necesari, s'ha d' ensenyar a tenir un nivell del OFICIAL i CO-OFICIAL.

A mi cuan vaig a altres lloc, que tenen altres llengües m'agradari poder llegir els cartells, i entendre'ls, i altres coses, per que fos aixi s'hauria d'usar l'idioma COMU, i per descomptat el CO-OFICIAL.

Us animo a llegir el "MANIFIESTO" i discutir els punts oportuns. Pot ser en alguns estem d'accord i en altres no.

Nota: Disculpeu les faltes ;)

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 11 jul. 2008, 08:32

en quan al manifest jo nomes puc dir que estic totalment d¡accord amb lo que diu, nomes els hi ha mancat possar la defincio de territori espanyol
que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada' als seus ciutadans ( crec que es prou clar, que parla del tot el territori, i vol dir qui neix a MADRID, SEVILLA, etc, es segur que parli la llengua comú, es dir la castellana )
Perque si entenem com ha territori espanyol tota aquella porcio de terra que podem trobar sota el ebre jo tambe estic disposat a signar el manifest,JA S'HO FARAN , però no deixa d'esser curiós que aquesta exaltació del drap aquell vermell i groc vingui despres de una victoria en un europeo de futbol, Aqui casi podriem canviar la dita i dir que tiren mes unes samarretes que dues carretes apa a reveure psc

Milor
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 14 ago. 2004, 17:08

EntradaAutor: Milor » 11 jul. 2008, 10:40

Cadascun té el seu punt de vista, pero de moment el territori espanyos es el que és.

Suposu que el tema de les samarretes que dius, deu seu simple coincidència.

Crec que falta un punt important, es que també es de suposar que si estas en un comunitat bilingue pot suposar-li a la majoria també la CO-OFICIAL, pero es més que sapiguen també la OFICIAL.

La nostre cultura no es nomes la nostre llengua. Crec jo.

El text citat no surt al manifest, i tampoc crec haver-lo escultat al discurs.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 776
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

CATXIS, NO HI HAVIA CAIGUT

EntradaAutor: corpetit » 11 jul. 2008, 16:20

Bóra-narda.
No, si al final aquest manifest estarà creat i pensat per a nosaltres, els catalanoparlants. De fet, si ens hi fixem, és ben cert que la llengua castellana està en perill d’extinció en aquestes comunitats autònomes, especialment a la nostra. Només cal fer una passejada pel carrer i parar l’orella, igual com succeeix en la majoria de mitjans de comunicació, difícilment algú enraonarà en castellà. Potser és que es preocupen massa per nosaltres, no sé pas com els podem agrair el seu magnànim altruisme. O potser sí, algú ha vist les balances fiscals que s’han publicat últimament? Les mateixes que porten amagant amb recel i des de temps immemorials. Si us plau, feu-hi un cop d’ull. Total, per només 2400 euros anuals per ciutadà català que mai no retornen ni arribarem a ensumar mai. No ho veieu que també ho fan per nosaltres? Per tal de gestionar-los de meravella, que nosaltres, com a fills pròdigs que som no en sabem ni en tenim la més remota idea, no sabríem què fer-ne i tindríem un problema. Què són prop de 10.000 insignificants euros anuals per una família integrada per 4 persones? Família que, no ho oblidem, viu, treballa i conviu a Catalunya, independentment de la llengua que empri per a comunicar-se i fer-se entendre. 17.000.000.000 d’euros de dèficit fiscal vers Catalunya tampoc són tant. Un 33% que es queden i que no torna ni tornarà mai, no són res tenint en compte el bé que ho administren per a la resta de l’estat espanyol i la seva predisposada bona actitud i consideració vers el nostre insolidari poble. Igual que aquest manifest, aquestes “pesetillas” són un acte de germanor i bona voluntat per conservar i refermar la integritat de l’estat espanyol. El mateix estat que es preocupa i es desviu tant per nosaltres, els que vivim a Catalunya, el que passa és que, ignorants de nosaltres, no ens assabentem de la missa a la meitat. No hem llegit bé el manifest, no hem interpretat convenientment les balances ni hem entès les finalitats que persegueixen ambdues coses. I, a sobre, ens queixem. Ai, no n’aprendrem mai.
Adéu...

Milena
Recontro
Recontro
Entrades: 50
Membre des de: 23 maig 2007, 15:45

entendre tot a tot arreu

EntradaAutor: Milena » 11 jul. 2008, 17:23

S'ha de lluitar perque cualsevol persona es pogui expresar en l'idioma OFICIAL o CO-OFICIAL necesari, s'ha d' ensenyar a tenir un nivell del OFICIAL i CO-OFICIAL.

A mi cuan vaig a altres lloc, que tenen altres llengües m'agradari poder llegir els cartells, i entendre'ls, i altres coses, per que fos aixi s'hauria d'usar l'idioma COMU, i per descomptat el CO-OFICIAL.

Us animo a llegir el "MANIFIESTO" i discutir els punts oportuns. Pot ser en alguns estem d'accord i en altres no.

Nota: Disculpeu les faltes ;)[/quote]


ha un idioma, Milor, que es va fer per entendre-ho tot i no era l'espanyol, sinó l'esperanto.
No va tenir èxit. Tothom ha preferit continuar parlant la seva llengua.
Aquet argument que uses d'entendre-ho tot és l'argument preferit dels castellanoparlants... em crec :)
No sé on vius, però jo només sento el castella... Vés a un pati d'escola i para l'orella... Vés a un bar... camina pel carrer...
Sembla mentida que algú pugui dir que una de les llengües amb més parlants del món( sí DEL MÓN), estigui en perill per una llengua petita que parlen uns 7 milions d'habitants...

no cola Milor... no cola

Bé...


:D :D

Milor
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 14 ago. 2004, 17:08

EntradaAutor: Milor » 11 jul. 2008, 17:46

Podria debatre punts del "MANIFIESTO" ;)
Nomes defensen el dret que tenen les persones a parlar en l'idioma que vulguin si aquest es oficial o co-oficial, a rebre l'eduacio i fer els tramits burocratics com ells prefereixin.

Pues hauras de baixar al alt emporda, perque jo tots els nous estudiants, i gent jove que coneixo parlan el catala asiduament. Jo pels carres de figueres un alt percentage parla catala. ( Excloent els extrangers ).

Es un pena que un jove, no domini els dos idiomes per igual.

Patis d'escola escolto catala, bar ( normalment castella, "PERO VOY A BARES DE TAPAS" ;) i en barri que es ple de "ANDALUCES" )
Al carre com he dit majoritariament catala.

Pero aixo no es un problema, el problema seria que el nostres joves, fesin més clases d'una llengua que una altre, o que no tinguesim dret a usar alguna d'elles ( Crec que no es poden posar cartells de EMPRESES a CATALUNYA en castella, algú m'ho confirma? )

L'esperanto si un fracas, pero es que agafem el idioma com cultura, i crec que la cultura va més enlla.

Muntana
Barretina
Barretina
Entrades: 161
Membre des de: 07 jul. 2003, 10:15

manifiesto

EntradaAutor: Muntana » 12 jul. 2008, 13:38

A veura quan de temps tardaran de acusar-nos als catalans de ser els culpables de la mort de Jesucrist

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 12 jul. 2008, 13:57

Escoltar moltes hores cadenes de ràdio com la Cope provoca al.lucinacions,
, potser ja està bé i potser es l'hora de diu prou, prou a aquest atac indiscriminat, prou a que uns paios des de madriz es veguin amb el dret a marcar la manera de conviure de la gent de catalunya,
això es lo de sempre lo que no sé me lo invento i em quedo tant content,

En quan a discriminacio del Catala envers el Castella al baix emporda, que vols que et digui milor, potser si vas al jutjat l'unica llengua possible es la del siscu , els canals de televisio son quasi be tots amb la mateixa llengua ,

i si la cultura es mes que una llengua, pero la llengua Catalana forma part de la cultura Catalana, com hi forma part moltes mes coses

apa a reveure
Psc

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 13 jul. 2008, 09:51

Dependencia o independencia de Catalunya
Rebut des de la bustia de l'amic Lluis Llobet del <a href="http://www.farreracan.cat"target="_blank">CAN</a><br /><br />ALFONS LÓPEZ TENA<br /> <br />Tras treinta años de democracia estable, sólidamente anclados en la Unión Europea y el euro, impensables los golpes de Estado, integrados en la globalización y prósperos, es hora de hacer balance sobre si le conviene a Catalunya seguir en España.<br />Salvo efusiones líricas, amenazas gonadales y acusaciones de delirio psiquiátrico (idénticas a las practicadas por la dictadura soviética), no se oye en España argumento alguno que justifique la dependencia de Catalunya. Los unionistas catalanes, salvo una cierta apelación a la resignación y la rutina, tampoco razonan, incluso recurren crecientemente al escarnio y la amenaza, aquí más próximos a los usos de la dictadura maoísta.<br />Es normal esta afasia, que se intenta ocultar bajo abundantes bramidos, pues el fundamento económico de la conveniencia de pertenecer a España ha desaparecido. Ya no es el Estado español quien tiene moneda y determina los tipos de cambio, los tipos de interés y los aranceles de importación y exportación. Ya no hay mercado español, lo ha absorbido el único europeo, y es Bruselas quien toma esas decisiones y se abre a la globalización, con el resultado inevitable de la disminución de la importancia relativa del antiguo mercado protegido: hoy Catalunya vende al resto del Estado menos del 40% de su producción, e importa de allí menos del 35%. A Catalunya la dependencia ya no le es compensada por el acceso privilegiado al mercado español, que además se ha convertido en arriesgado por ser el único en que los productos catalanes son boicoteados por el hecho de serlo (práctica del 21% de los madrileños, según ABC).<br />Sólo le queda a España un mecanismo de actuación económica, la inversión pública, y los datos y hechos son elocuentes: tras décadas de detraer cada año el 10% del PIB catalán sin invertir en Catalunya ( 19.200 millones de euros el 2005), se desploman los servicios públicos que gestiona España y llevan su E: RENFE, AENA, REE, ENDESA, etc. ¿Qué reciben los catalanes a cambio del expolio fiscal? Ni siquiera la transparencia, pues los balances fiscales, públicos en la Unión Europea, Alemania o Reino Unido, los ocultan en España tanto los gobiernos del PP como los del PSOE. ¿Qué esconden?<br />Tampoco a la hora de comprar empresas españolas es una ventaja estar en España, pues la toma de control catalana es bloqueada de una u otra manera, y contra ella se blande la Constitución y la xenofobia, que no se invoca frente a OPAs alemanas o italianas.<br />Al expolio del Estado y la explotación monopolística de los servicios públicos privatizados se añade la penuria de la Generalitat. Baste un dato: tras treinta años de autonomía, y para 7,5 millones de habitantes, el presupuesto catalán es de 32.000 millones de euros. Tras ocho años de autonomía, y para 5 millones de habitantes, el presupuesto escocés es de 46.000 millones de euros. Escocia en ocho años ha conseguido el doble por habitante de lo conseguido por Catalunya en treinta.<br />Mal negocio es hoy España para Catalunya: privada de política fiscal, crónicamente objeto de desinversión pública, discriminada hasta en tratados internacionales (esos que firma el Estado español prohibiendo que utilicen el aeropuerto de Barcelona los aviones desde o hacia Toronto, Miami, México, Bangkok, Kuala Lumpur, etc.), boicoteados sus productos, rechazados sus compradores como extranjeros hostiles, ¿a quién le interesa continuar la dependencia? ¿Alguien podría explicar alguna ventaja comparativa de la dependencia respecto a la independencia? (si puede ser, sin insultar).<br />El problema de Catalunya se llama España, que se dedica, mediante el aparato del Estado que los catalanes pagan, a bloquear todos sus proyectos: ni conexión ferroviaria del puerto con Europa, ni servicios públicos que funcionen, ni inversiones en infraestructuras, ni TGV a Europa, ni toma de control de empresas españolas, ni aeropuerto intercontinental, ni nada de nada.<br />Ya están conseguidos los objetivos modernizadores comunes a catalanes y españoles, España ya es democrática y europea, pero tan adversa a la diversidad como siempre, no se concibe como plurinacional sino como unitaria, y percibe a los 'diferentes' no como un activo a promover sino como una molestia a eliminar. Proclama que Catalunya es España, pero piensa y actúa que Catalunya es de España. Una posesión.<br />Intentamos de buena fe una corrección del expolio fiscal, el dominio político y la discriminación económica y cultural. Tendimos la mano para sólo recibir insultos, boicots y engaños, y un Estatuto que no se aplica ni cumple, pues este Gobierno español, como los anteriores, no tiene por qué cumplir la ley cuando afecta a Catalunya. No pasa nada, ya lo avalarán como siempre los Tribunales Supremo y Constitucional, que para eso los nombran el PP y el PSOE.<br />Se equivocan: bloqueada bajo España, maltratada en España, insultada por España, harta de España, a Catalunya sólo le queda un camino: la independencia.<br />España tiene mucho a ganar con un Estado catalán, perdería un miembro descontento y problemático pero ganaría un buen vecino y amigo, y podría superar los bloqueos que sufren las libertades y la democracia por causa de una estructura institucional concebida y practicada para asegurar el dominio de una mayoría nacional española sobre las minorías nacionales. Como ya advirtió Burke, es ese dominio la causa de las mayores corrupciones del orden constitucional.<br />Dijo Azaña que para mantener España unida había que bombardear Barcelona cada cincuenta años, método que calificaba de bárbaro pero efectivo. Los bombardeos ya no son posibles, y España no ha aprendido en su lugar el método de ganar la adhesión cordial e interesada de los catalanes. En el fondo, tanto da. Se ponga como se ponga, la independencia de Catalunya es ineluctable e inevitable. Mene Tequel Parsin. Ha empezado la cuenta atrás.<br /> Alfons López Tena es vocal del Consejo General del Poder Judicial.<br /><br /><br /> "The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts." - Bertrand Russell


conclusio per una independencia total començant per demanar la independencia fiscal que tot lo que es recapti a catalunya es pugui invertir aqui, llavors segur que no interessarent als espanyols, quan la vaca no es pot munyir s'ha de portar al escurxador , si no li treus profit no cal mantenir-la per tant potser no es tant important tot lo resta si podem disposar dels calers per poder viure millor
apa a reveure
psc

Milor
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 14 ago. 2004, 17:08

EntradaAutor: Milor » 13 jul. 2008, 21:45

Crec que el tema a derivat a un altre cosa.
En el tema de l'idependència no m'hi ficare, perque tots podem tenir punts diferents de vista i idelles per defensar-ho.
Hi ha moltes coses que el de fora de catalunya creuen i moltes coses que els de dintre creiem, gracies els politics, radio, etc.

Jos soc de l'alt emporda.

Sento no saber quina es la llengua d'en siscu. En totes les administracions solen parlar catala i tambe parlan castella si aixi ho demanes. ( Que aixo es normal, permetre a les persones expresarse com ho desitjin ).

Milena
Recontro
Recontro
Entrades: 50
Membre des de: 23 maig 2007, 15:45

EntradaAutor: Milena » 14 jul. 2008, 14:25

Milor ha escrit:Crec que el tema a derivat a un altre cosa.
En el tema de l'idependència no m'hi ficare, perque tots podem tenir punts diferents de vista i idelles per defensar-ho.
Hi ha moltes coses que el de fora de catalunya creuen i moltes coses que els de dintre creiem, gracies els politics, radio, etc.

Jos soc de l'alt emporda.

Sento no saber quina es la llengua d'en siscu. En totes les administracions solen parlar catala i tambe parlan castella si aixi ho demanes. ( Que aixo es normal, permetre a les persones expresarse com ho desitjin ).
POS MILOR Els xinos s'expressaran en xinès, els àrabs en àrab, el ucraïnesos en ucraïnès.. i així... segos això que dius que a les persones se'ls ha de deixar expressar com ho desitgin... els teus arguments cauen, cauen... :D :D... o no colen :shock:

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 14 jul. 2008, 21:07

: CARTA DE LA PILAR RAHOLA A AIR BERRLIN


--------------------------------------------------------------------------------

Carta de la Sra Raholaal Sr. Hunold (director de Air Berlin)


Estimado señor Joachim Hunold, flamante director general de Air
Berlín, le pido perdón.

¿Sabe?, me duele que usted se haya tenido que molestar por culpa de
unos estúpidos irreductibles que, a pesar de la grandeza de otros
idiomas, se empeñan en hablar una desgraciada lengua que sólo tiene
mil años de historia. Los hay estúpidos, incapaces de rendirse a la
belleza de las lenguas imperiales, tan cortos de mira, que se
mantienen en la defensa de una identidad menor. Usted tiene mucha
suerte.

En alemán se han pronunciado algunas de las proclamas que han cambiado
la historia de Europa, campos de exterminio incluidos. Nosotros los
catalanohablantes, en cambio, somos de una historia menor, sin
Kaisers, ni Reichs, ni muro de Berlín. Sólo tenemos algunas gestas
épicas antiguas, algunos sabios, unos poetas vigorosos, algunos
escritores notables y un idioma que nos hace singulares ante el mundo.
El catalán - ¡fíjese qué pobreza!- es nuestra aportación básica al
patrimonio cultural de la humanidad, una forma de hablar, de sentir,
de explicar las emociones, las realidades... Pero le entiendo. Si
podemos explicar el mundo con los grandes idiomas de los grandes
estados, ¿por qué vamos a perder el tiempo con las pequeñas
lengüecitas, que hablan seres insubstanciales? Yo que usted, cuando
envía sus aviones por Finlandia, o por las zonas flamencas de Bélgica,
iría diciendo lo mismo, insultando a los tontos - cuatro gatos- que
hablan el flamenco, cuando podrían hablar el francés. O a los cretinos
que hablan esa lengua imposible llamada finés, ellos que podrían
hacerse el sueco. Y si citamos a los bálticos, ni le cuento. Ahí no
hablan el letón cuatro gatos, ahí son uno y medio, y más pesados que
el plomo. ¡Mira que hablar letón, pudiendo hablar ruso, que es más
imperial! Ahora que se ha animado, señor Hunold, y ha iniciado una
cruzada personal contra los estúpidos terrenales que hablan lenguas
menores, yo viajaría por Suiza, que es un país tan provinciano y tan
cerrado que tiene cuatro lenguas oficiales, iguales en rango. Y
puestos a elevar su cruzada a categoría colonial, envíe sus Air Berlin
por África, para que los negritos dejen de hablar tonterías swahilis,
y empiecen a dominar las lenguas del imperio. Ya los indígenas de
Bolivia, o Perú, ni agua, que a estos les das la lengua y se toman la
manga.

La verdad, señor Joachim Hunold, usted tiene razón. Ha venido desde
Alemania a vender sus viajes en Air Berlin a los españoles, y el hecho
de que España tenga cuatro lenguas oficiales, que hablan los estúpidos
de los territorios respectivos, es un insulto a su negocio. Por
supuesto, usted quiere nuestros dineritos catalanes - que el dinero no
tiene acento-, pero no quiere que lo manchemos con nuestra sucia
lengua. Usted es un europeo, un tipo importante, un miembro del sacro
imperio teutón, y no tiene por qué codearse con rústicos mallorquines
que se obstinan en hablar en su lengua. De fuera viene, y ya impone su
norma, notable heredero de las tentaciones imperiales de su historia.
Las tonterías que ha dicho sobre los riesgos del castellano y etcétera
son menores. Total. La evidencia de que el catalán recula en todas sus
áreas lingüísticas, y peligra especialmente en las islas Baleares, no
tiene que importarle. El dinero no tiene otra alma que la prepotencia,
el poder y la intolerancia. Y usted tiene dinero. Por eso las
autoridades catalanas y baleares le han lamido la patita, y casi le
piden disculpas por pedirle que en su territorio respire un poquito el
idioma propio. Es la actitud propia del colonizado. Usted se ríe de
nosotros y literalmente nos insulta, no porque seamos un pueblo
inferior, aunque parece que lo piensa. Sino porque somos un pueblo
debilitado. Pero, ¿sabe?, incluso los colonizados tienen capacidad de
respuesta. Y mire, desde este humilde rincón, esta irreductible
provinciana que se obstina en hablar su idioma le dice, en el idioma
que usted entiende, el castellano, que se vaya a tomar por la puerta
de Brandemburgo. Ya tenemos suficiente con los anticatalanes de casa.
Sólo nos falta un alemán anticatalán. Puede que seamos provincianos.
Pero pedirnos que pongamos el trasero es demasiado.


Milor
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 14 ago. 2004, 17:08

EntradaAutor: Milor » 15 jul. 2008, 08:51

Milena ha escrit:
Milor ha escrit:Crec que el tema a derivat a un altre cosa.
En el tema de l'idependència no m'hi ficare, perque tots podem tenir punts diferents de vista i idelles per defensar-ho.
Hi ha moltes coses que el de fora de catalunya creuen i moltes coses que els de dintre creiem, gracies els politics, radio, etc.

Jos soc de l'alt emporda.

Sento no saber quina es la llengua d'en siscu. En totes les administracions solen parlar catala i tambe parlan castella si aixi ho demanes. ( Que aixo es normal, permetre a les persones expresarse com ho desitjin ).
POS MILOR Els xinos s'expressaran en xinès, els àrabs en àrab, el ucraïnesos en ucraïnès.. i així... segos això que dius que a les persones se'ls ha de deixar expressar com ho desitgin... els teus arguments cauen, cauen... :D :D... o no colen :shock:


Parlant d'idiomes oficials, que per aixo estan. Si estan al seu pais i la llengua es l'oficial, clar que ha de ser aixis.

Imaginat la situacio que has de marxar ha galicia o al pais vasc per treball, i tens fills d'uns 10 anys, i nomes el podem matricular per que donin les clases en l'idioma co-oficial, aixo no te rao de ser. O que tinguis algun problema amb alguna d'aquestas administraciones ( de comunitats autonomas amb idioma co-oficial ) i les seves respostes siguien en el seu idioma. No te logica, i aixo pasa.

Nota: també entec que has de aprendre el idioma co-oficial, pero no a cops.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron