ABANDONAMENTS

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 780
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

ABANDONAMENTS

EntradaAutor: corpetit » 22 jul. 2008, 13:55

Bong-matirl.

Últimament he notat com els jugadors no tenen cap mena de complexe en abandonar la partida. Digueu-me malpensat, però potser és des que se saben els percentatges d’abandonament. Aquests percentatges que determinen els colors. També sé o crec saber que aquests números aniran variant, suposadament s’aniran reduint però, avui en dia, de poca cosa serveixen. La pregunta o reflexió és: voleu dir que interessa saber que un jugador abandona la meitat menys una partida i que aquest fet comporti que estigui catalogat de groc?. Jo considero que algú que abandona una de cada quatre partides i que ara és un jugador verd, és un abandonador nat. Penso que aquests números no són del tot encertats i alguns jugadors comencen a donar-se compte. També sé que pot ser molt dràstic i radical aplicar uns percentatges molt restrictius de cop però els que tenim ara serveixen de ben poc. Ara mateix, jo preferiria no començar la partida amb un jugador que n’abandona una de cada quatre, sigui pels motius que sigui, fins i tot perquè tingui un pèssima connexió i, resulta que, actualment, és un jugador verd.
Proposo que aquests percentatges siguin canviats com més aviat millor i fem el segon pas abans d’arribar al definitiu. Aquest següent barem podria ser alguna cosa així:
Fins a un 10% d’abandonaments = verd
Del 10 al 20% = groc
Més del 20% = vermell
Continuo pensant que és molt permissiu i que d’aquí un temps podríem arribar al següent:
Fins al 5% = verd
Del 5 al 10% = groc
Més del 10% = vermell
Crec que aquest últim barem s’acostaria més a la realitat, al que busquem la majoria dels jugadors del butinet.
Fins i tot es podria afegir un quart color; el negre, per a aquells jugadors que tenen un percentatge d’abandonament superior al 20%. Estem parlant d’una de cada cinc partides, cosa que ara, amb les millores realitzades per tal que no ens compti com abandonament, aquest 20% considero que seria una exageració.
Ara i de moment, com les xifres encara no són prou significatives, es podria habilitar a la finestra dels jugadors, al costat de cadascú i qui vulgui, el percentatge actual d’abandonaments? Només són dos números i almenys així, ja que aquests tants per cents dels colors són tan elevats, podríem decidir de bon començament si jugar o no amb algú.

També proposo que una vegada implantat l’últim barem, depenent del color de cada jugador, el preu per a poder jugar en un futur al butinet pugui veure’s modificat. Un exemple podria ser el següent:
- 20% pel jugador verd.
Preu normal pel jugador groc.
150% pel jugador vermell
200% pel jugador negre.
Això es podria aplicar a partir del segon any i si algú vol eludir-ho canviant de nick, doncs que pagui per aconseguir aquest nou nick, i que no sigui poc.
Això podria significar un fre pels nouvinguts al butinet, ja que si es paga per nick (o per dos nicks, tal i com es va exposar a la presentació) podria suposar que els que s’inicien es fessin enrere d’apuntar-se. Però la solució és tan senzilla com que tot i pagar una determinada quantitat per preinscriure’s, que aquesta estada fos temporal (2 o 3 mesos). Llavors, si els índexs d’abandonament fossin correctes se’l podria inscriure definitivament, de manera que els diners aportats pel nick li servissin per pagar-se tot un any d’inscripció. Si es mostra esportiu té dret a un any d’abonament i si no l’acaba de convèncer i vol marxar, doncs se li retorna la part proporcional i tots contents. Si és un impresentable, al finalitzar aquests 2 o 3 mesos, perd els diners i els 2 nicks i si vol tornar a jugar, que pagui per aconseguir 2 nous nicks.
Tot això afavoriria que es mantinguessin els nicks, en gaudir d’aquest descompte. S’incentivaria el fet de no canviar-se de nick contínuament i el més important: seria un premi, una recompensa al jugador esportiu, tolerant i solidari vers els seus companys de taula.

És un simple i modest suggeriment, una idea i res més (bona o dolenta i segurament ja plantejada) i, evidentment, les xifres aportades no tenen perquè ser, ni molt menys, les mateixes. Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2245
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 22 jul. 2008, 14:09

Hola corpetit !

Lo de reduït els % em sembla correcte, i està previst fer-ho.

De fet, inicialment el groc sortia amb el 5% !!! Però degut als problemes que hi havien amb les partides, es va pujar al 25%.

Ara que el sistema està mes refinat, baixarem el %, ni que no se a quan encara :-p (segurament es farà gradualment).


Lo de fer pagar mes a qui abandona, no es pot aplicar, ja que es faran un nick nou "net" per pagar menys.

En canvi, el que si que es pot estudiar, és el de fer descompte a "bons jugadors".

Adéu !

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 22 jul. 2008, 16:36

hola: tenim de vigilar una mica a l'hora d'aplicar els % dels semàfors. M'esplico: Tenim alguns usuaris, a mi m'ha pasat jugant alguna partida, que mes que "abandonadors".. son maldestres, que juguen la partida correctament amb un exquisit comportament, pero a l'hora d'abandonar la partida no esperen (per ignorància) a que es reculli la darrera basa, i els compta com abandonament.
La meva experiencia al ButiNET em diu que tenim un % de gent mes be "madureta", que no te la facilitat suficient per dominar tots els recursos del programa. (jo el primer)
Normalment coincideix amb conexions no massa estables, es un altre motiu per anar acumulant abandonaments no desitxats per l'infractor.
Som molts els que desgraciadament no ens arriva la senyal d'internet amb la qualitat que voldriam.
Per favor, que a més a més de les companyes de telecomunicacions, no ens castigui també el ButiNET.
adeu.....

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1380
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 22 jul. 2008, 16:57

plana ha escrit:... pero a l'hora d'abandonar la partida no esperen (per ignorància) a que es reculli la darrera basa, i els compta com abandonament...

La meva opinió (liante, ja sé :twisted:) és que el final de partida no és massa correcte.

Proposta (va tot junt):

1. La puntuació del dat (i de la partida si s'escau) no apareix fins que tothom ha recollit la basa.

2. El fet de recollir la basa dona conformitat al dat i per tant s'acaba el dret de qui recull a cantar renunci.

3. Si un jugador abandona en situació de "recollir basa", aquesta se li dona per recollida. Això faria que si la partida s'acaba amb la basa pendent, no li conti com abandonament i ademés permet als altres jugadors donar-la també per acabada amb normalitat.
_______________________

Per la resta, totalment d'acord amb corpetit. Bé, de fet trobo que és massa tolerant :twisted: :roll:.
Un 5% d'abandonaments :arrow: a pagar de nou. :twisted: :twisted:.
Abandonar una partida és molt pitjor que empassar-se la Manilla a sortida del company o que no arrastrar a trumfos directes :wink:.


Apa, tingueu manilles.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 22 jul. 2008, 20:30

Deepie escrigué:
Un 5% d'abandonaments :arrow: a pagar de nou. :twisted: :twisted:.
Abandonar una partida és molt pitjor que empassar-se la Manilla a sortida del company o que no arrastrar a trumfos directes :wink:


coi coi coi.. i recoi: que dur que ets!!!!... no?. Si els abandonaments fossin sense caure i sense consensuar l'acabament de la partida, totalment d'acord :!: :!: :!: ... pero de vegades tenim circunstàncies alienes a la nostra voluntat que ens fan deixar una partida, sense tenir temps de demanar el consens. Una de les teves virtuts es que en saps un tou :roll: d'l'informàtica... pero no tothom es com tú.... som molts que som mig analfabets informàtics que ens agrada jugar :twisted: :twisted:

siauuuuu

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 780
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

ABANDONAMENTS

EntradaAutor: corpetit » 22 jul. 2008, 22:10

Bóra-lí.

Plana, a qui no li ha passat el primer cop de patir un abandonament per no recollir basa? És cert que sempre hi ha gent més maldestra o despistada, però segur que a la cinquena vegada que caiguis en aquest petit parany, ja no et passarà més. Ara et pot semblar enrevessat perquè paguem la novetat, però de ben segur que ben aviat ho farem amb naturalitat.
Potser seré una mica dur i pecaré d’excés d’egoisme amb el que ara et diré però no creus que els que tenen o tenim una connexió acceptable també tenim dret a no patir la mala qualitat de connexió dels demés. És a dir, si algú té un pèssim accés a internet i se li penja sovint, pels motius que siguin, no creus que als que no els passa tenen dret a decidir si volen jugar o no amb aquestes persones. Per exemple, si un usuari no pot acabar una de cada cinc partides perquè no li funciona prou bé internet, sigui pel motiu que sigui, no creus que als que sí que els funciona no tenen perquè suportar-ho? A més, si pateixes pel tema econòmic, que aquest fet et pugui significar un greuge comparatiu, tranquil, estic segur que si ho parles amb en Carles, una vegada coneixedor dels teus problemes tècnics, de proveïdor, zona geogràfica etc. t’ho arreglaria i et faria el millor dels preus possibles.
Per cert Plana, trobo a faltar el teu, el nostre “Tal dia com avui...”. Encara que hagi arribat l’estiu, a veure si no fas el gandul i ens continues obsequiant amb el teu bon fer i saber.

DeepButi, totalment d’acord amb tu amb els 2 primers punts però crec que el tercer pot portar problemes. Algunes dificultats que podrien sorgir:
- Personalment, quan tinc la partida a tret acostumo a comptar els tantos. Doncs bé, alguna ment recargolada podria fer el mateix i quan es veu fora de la partida, tot i que no surti expressat i reflectit en el marcador, intencionadament podria marxar sense recollir basa, i no li comptaria com a abandonament. Encara que a ell li comptés com a basa recollida i partida perduda igualment, segueix deixant un mal regust als altres jugadors, perquè suposo que el programa continuaria dient que tal jugador ha abandonat (encara que no li compti).
- Un altre problema, per exemple, seria que el company o qualsevol altre contrari utilitzés el remot motiu pel que es fa la festa d’haver de recollir basa, o sigui, per denunciar un renúncio. Doncs bé, podria ser que gràcies a aquesta denúncia, la partida hagués de prosseguir, que no s’acabés en haver de donar els punts a la parella no infractora. En aquest cas, ja només restarien 3 jugadors a la taula, el quart, que podria se perfectament l’infractor, ja seria fora i “de rositas”.
- O simplement que algun jugador és quedés amb les ganes de denunciar l’esmentat renúncio perquè mentre ho intenta, algú o tots ja haguessin plegat al darrere d’aquest algú. D’això se’n diu “morir en el intento”.
Possible esmena o solució al tercer punt:
- simplement que el programa no et deixi marxar fins que no recullis la basa.
- Que quan ho facis, quan vulguis marxar, en comptes d’amenaçar-te en què serà un abandonament, simplement et digui qui manca per recollir la basa. D’aquesta manera, fins i tot els altres jugadors podrien cridar-li l’atenció. Si és un mateix, doncs que digui: “Corpetit, has de recollir basa”.
- Igual que una de les últimes modificacions, si mostres 30 segons d’inactivitat, que el creador o qualsevol altre et pugui fer fora i que se’t compti com abandonament. Crec que 30 segons són suficients per denunciar un renúncio, ara que, més fàcil és jugar amb ajuda mitja, però es veu que no hi ha manera.
- Fins i tot, per tal de no perjudicar al que pretén denunciar el renúncio i perquè ho pugui fer amb la tranquil·litat que no se li passi l’arròs i, a sobre, se li endossi un abandonament a ell (d’això se’n diu picar-se els dits), es podria fer que mentre estem “putinejant” la finestra dels renúncios, si en 29 segons no aconseguim denunciar correctament, doncs llavors que el programa ens reculli automàticament la nostra basa. Si voleu i creieu que no en tenim prou amb aquests 29 segons, fins i tot, si estem manipulant aquesta opció de la denúncia, que ens en concedeixi uns quants més de marge.

Adéu.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1380
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 22 jul. 2008, 23:16

corpetit,
crec que ho veus malament.

corpetit ha escrit:- Personalment, quan tinc la partida a tret acostumo a comptar els tantos. Doncs bé, alguna ment recargolada podria fer el mateix i quan es veu fora de la partida, tot i que no surti expressat i reflectit en el marcador, intencionadament podria marxar sense recollir basa, i no li comptaria com a abandonament. Encara que a ell li comptés com a basa recollida i partida perduda igualment, segueix deixant un mal regust als altres jugadors, perquè suposo que el programa continuaria dient que tal jugador ha abandonat (encara que no li compti).

Si no li conta no veig perquè el programa ha de dir que és abandonament. Jo crec que no. Hi ha ple de gent que marxa sense dir ni adeu. No és una meravella de comportament però tampoc ensenyarem ara educació a ningú.
Que marxi a la darrera i es conti tot com correcte ... no hi veig cap problema.

corpetit ha escrit:- Un altre problema, per exemple, seria que el company o qualsevol altre contrari utilitzés el remot motiu pel que es fa la festa d’haver de recollir basa, o sigui, per denunciar un renúncio. Doncs bé, podria ser que gràcies a aquesta denúncia, la partida hagués de prosseguir, que no s’acabés en haver de donar els punts a la parella no infractora. En aquest cas, ja només restarien 3 jugadors a la taula, el quart, que podria se perfectament l’infractor, ja seria fora i “de rositas”.

Jo diria que no. "De rositas" res. El que marxa no pot denunciar el renunci, però els altres que no hagin recollit sí. I el que ha marxat, si ara la partida no s'ha acabat, tindrà un abandonament més al seu compte.

corpetit ha escrit:- O simplement que algun jugador és quedés amb les ganes de denunciar l’esmentat renúncio perquè mentre ho intenta, algú o tots ja haguessin plegat al darrere d’aquest algú. D’això se’n diu “morir en el intento”.

Ídem. Mentre no has recollit la teva pròpia basa, pots cantar el renunci perquè mentre quedi un sol jugador per recollir, la puntuació encara no es visible i la partida encara és viva. Si algú ha marxat sense veure el resultat i el resultat no és de partida acabada ... abandonament.

__________________

No sé ... és només una opinió.

I per la resta, tot i respectar als que ténen una mala connexió, totalment d'acord. Els demés no en tenen la culpa.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 23 jul. 2008, 00:00

Viam corpetit: Quan parlo dels abandonaments, no es nomès pel meu càs particular, mira la meva estadística de fà un minut:
[22:18:34] <Servidor> Abandonaments: Has acabat 61 partides, i n'has abandonat 0....... :oops: :oops: :oops: :cry:[/b]
Com podràs comprobar, el meu escrit anterior no està fet en primera persona, pero sé que a molta gent els pasa el que deia, i tampoc son culpables de res.
Efectivament tú no tens cap culpa i els que vivim en un medi rural ja estem acostumats a pagar tarifes com tothom... a canvi d'uns serveis tercermundistes.
En quant al tema económic, també té la seva importància... i encara que no sigui el meu càs, puc entendre que poder altre gent, no li sobrin els diners per anar pagant quotes extres... a mes de tenir un mal servei d'internet. :shock:
Referent al tema dels renuncis, es mol més fàcil d'arreglar: Donat que juguem per internet, si només existis l'ajuda màxima.... simplement no seria possible fer "burrades" :idea:

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 780
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 23 jul. 2008, 14:11

Bong-matirl.

Potser no ho he entès bé, o no m’he explicat convenientment, així que intentaré fer-ho de diferent manera, a veure si em surt millor i hi ha més sort. En referència a la primera opció, segons veig jo, és en essència totalment incompatible amb la tercera. Si a la primera el fet de marxar sense recollir la basa no veus perquè li ha de suposar un abandonament, com és que a la tercera sí que ho veus com un abandonament? En ambdós casos no veuràs el marcador, i la partida no estarà acabada. Entenc el sentit però potser el tercer punt no està ben explicat o arrodonit. És a dir, supedites el fet de considerar abandonament, al fet que si recollim la basa, la partida encara no estigués acabada. O sigui, sensu contrario, si s’hagués recollit la basa i la partida hagués acabat per marcador, llavors no es consideraria abandonament. Correcte, però el fet és exactament el mateix, tècnicament has abandonat sense recollir la basa i sense saber el desenllaç de la partida. Què vull dir amb això? Doncs que qui marxa sense saber el resultat final de la partida és un abandonador, independentment que s’hagués acabat o no finalment la cama amb aquella partida curta. És a dir, el tercer punt, com deia i segons el meu entendre, és incorrecte o tan sols caldria dir que qui marxa de la partida sense veure el resultat final, aquest fet es considerarà abandonament.

Crec que l’esperit que cercava en Plana era que el programa no et “putegés” pel fet de no tindre una bona relació amb les màquines. Hi ha alguna cosa més fàcil que el propi programa, quan vols sortir i premis el botonet de “sortir” et digui alguna cosa així com: “Si us plau, per sortir recull primer la basa fent un click damunt del tapet. Gràcies”. En l’últim cas, “el de l’Ídem”, considero que no es tracta de perjudicar al despistat o maldestre: “ja que has marxat abans d’hora, paga-ho!”. No es tracta d’això, sinó d’intentar que no succeeixi. A més, de què em serveix a mi denunciar un renuncio si els altres jugadors ja són fora? Per castigar al despistat de torn que quan torni a entrar vegi que té un nou abandonament que no sabrà d’on li ha vingut? Pensa que es podria donar el cas que fos el propi company qui hagués marxat.

En definitiva, no cal remenar més la perdiu, penso que hi ha dues possibles solucions, la primera seria apropiar-se de la bona pensada d’en Deep i aplicar els 2 primers punts plantejats per ell i un tercer considerant abandonament pel simple fet de marxar de la partida sense veure els marcadors, independentment de si aquesta s’acabarà o no. És més, respecte el primer punt, personalment en trauria el parèntesi i el “si s’escau”, de manera que no se sàpiga cap d’aquests dos resultats fins que no es reculli la basa.

Una segona possible solució podria ser que no calgués ni que s’obrís la finestra per marxar de la partida, que no et deixi fer-ho. Simplement seria necessari que ens sortís un rètol que ens informés que per sortir de la partida hem de clickar sobre el tapet. Això recolliria les cartes de tal manera que si algú vol denunciar el renúncio, ho podria fer igualment. A la vegada, no estaria de més que ens informés de qui manca per recollir la basa. Llavors sí, si durant un temps prudencial algun jugador no ho fa, en aquest cas, que el programa, si la partida ha arribat a la seva fi, es tanqui automàticament i no compti com a abandonament a ningú. D’aquesta manera, encara que ens posem nerviosos i no veiem el que ens posa a la pantalla, no es castigaria a ningú, la partida es donaria per acabada i sortiríem automàticament de la mateixa. Si la partida no s’ha acabat, ara gaudim ja de la regla dels 30 segons. Inclús et podria informar o fer notar que algun jugador ha obert la pestanya dels renúncios, per tal de no esvalotar el galliner, i si ningú fa ús d’aquesta pestanya, el temps d’espera es podria reduir i tot. Potser és massa feina pel programador, però penso que la gent menys habituada aniria una mica més guiada i no en sortiria tan perjudicada.

També és una opinió, ben o mal explicada. Adéu.

rimbombante
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 77
Membre des de: 28 oct. 2003, 18:44

EntradaAutor: rimbombante » 23 jul. 2008, 18:26

Salut a tothom!

Sembla que la pedra angular sobre la qual se sustenti el nou (nou?) ButiNET sigui la vigilància intensiva dels abandonadors de partides. Els semàfors ens indiquen de forma fidedigna amb una fredor típica de les dades matemàtiques els infractors de la sagrada permanència en la partida. Ni calen sentiments ni calen excuses verídiques o no: cal marcar i castigar l’infractor! La marca d’aquests heretges ha de ser ben clara, talment com ho era la indumentària dels leprosos en l’antigor o l’estrella de David en els guetos jueus de l’Europa nazi. Groc = persona infectada; amb una breu permanència al Purgatori n’hi haurà prou per a redimir-la. Vermell = persona en pecat mortal, haurà de romandre perpètuament en els focs infernals sense cap esperança de salvació.

Des de la convicció personal que, en general, qui abandona una partida sense una causa justificada és com a mínim un mal educat, em faig una sèrie de preguntes. Voleu dir que no en fem un gra massa? Voleu dir que el remei als abandonaments no ha estat més una malaltia que no pas una cura? Voleu dir que no estem convertint aquest meravellós lloc en una mena d’Estat policial? Voleu dir que tot això de sortir de les partides quan s’hagin recollit les cartes no crea més psicosi que no pas altra cosa? Voleu dir que quan aquest lloc sigui de pagament no s’haurà solucionat una gran part dels problemes causats pels abandonadors?

Sincerament, si no hi ha progressives millores en altres aspectes de joc, aquest nou ButiNET m’està decebent: és igual que l’anterior però amb més càstigs, amb més empestats i, properament, de pagament. Estimo el ButiNET i no em fa res i crec necessari que es transformi en un lloc de pagament. Abans de la famosa reforma dels abandonaments hauria pagat la quota a cegues, sense pensar. Ara m’ho començo a plantejar!

Suposo que les que apuntaré més endavant potser estan contemplades com a opcions de futur, però abans de tot aquest enrenou policial crec que s’haurien de fomentar opcions com partides a 12 dats tot imitant els tornejos que proliferen arreu i pels quals podria servir d’entrenament, o bé algun torneig a predonats, o bé tornejos on les parelles s’enfrontessin als mateixos robots amb els mateixos dats, on certament es podria veure qui juga millor i qui no. Aquestes són les millores que jo voldria al ButiNET, no pas marques als mal educats i sales per a egòlatres i per a aprenents.

Perdoneu si he ofès algú amb aquestes paraules potser massa directes.
Cordialment,
josep (rimbombante o rimbo)

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2245
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 23 jul. 2008, 20:23

Hola rimbombante !

El control d'abandonaments, es una petita part de les novetats del ButiNET, el problema es que es la mes visible. Que men dius que el servidor crei les partides? (amb totes les opcions de futur que aixpo comporta) De les sales? Dels privats? Dels campionats (que encara no se n'ha fet cap)? I moltes coses mes.

Ara ja ningú es recorda de la típica frase: "algu que pugi crear?".

A mes, controlar els abandonaments, era algo necessari, que es fa en la majoria de jocs online que existeixen.
Abans qualsevol excusa era bona per abandonar: ara la gent s'ho pensa dos vegades.

No crec que sigui dolent. A mes, ara mateix estem parlant de un 20% ..... si això ho consideres controlar.


Sobre les millores, hi han moltes idees al cap, i la majoria que dius estan previstes.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 780
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

ABANDONADORS

EntradaAutor: corpetit » 23 jul. 2008, 23:40

Bora-lí.

Rimbombante, ja sé que no n’era ni n’és la teva intenció, però si us plau, et demanaria que no dramatitzem ni encara menys frivolitzem sobre temes tan delicats i poc donats a la comparació com els que has fet menció, especialment l’últim.

A totes les teves preguntes et donaré un NO per resposta rimbombante.
- Penso que no en fem un gra massa. Considero que l’abandonament si bé potser no es tracti de l’eix principal del butinet, sí que és un tema força important, almenys per tenir-lo una mica en compte.
- Pel fet que hi hagi un concret i determinat abús policíac, pel fet que la justícia no funcioni en un determinat procés; això no vol dir que no siguin bones ni necessàries. Ja ho sabem que sempre hi haurà aquells casos puntuals on algú estarà o se sentirà perjudicat. Ja sabem, com molt bé deia en Plana, que algú n’haurà de patir les conseqüències o els danys col·laterals injustament però noi, si volem tirar endavant, intentar millorar i que la cosa funcioni, crec que són inevitables. Mai no podrem satisfer a tothom, el que hem d’intentar és que hi hagi el mínim de gent descontenta, provocar els mínims danys possibles, reduir-los al màxim.
- Tranquil rimbombante que ni tu ni cap “bon jugador” es sentirà dintre de cap Estat Policial. En tot cas, només pot arribar a tindre aquesta sensació l’abandonador i, sincerament, tampoc em preocupa massa.
- Com ja ha comentat en Plana, és cert que sempre hi poden haver excepcions, per les raons que siguin, però no és menys cert que per això estan en Carles i els administradors: per solucionar problemes. Crec que ho han demostrat sobradament i sense cap tipus de contraprestació a canvi, imagineu ara que serà de pagament (encara que, tot sigui dit, ells mateixos s’han posat i parteixen d’un llistó força alt).
- rimbombante, ja m’explicaràs com es solucionaran els problemes sols?. És a dir, per molt de pagament que sigui, si no castiguem l’abandonador, creus que aquest deixarà de sortir indiscriminadament de les partides? No t’oblidis d’una cosa rimbombante, per a mi sempre la més important, tothom ha de gaudir del dret a escollir lliurement, i només l’abandonador i ningú més, decideix sortir de la partida i per voluntat pròpia (llevat dels ja comentats casos excepcionals). En conseqüència, aquest individu, així com qualsevol altre, té d’inici les armes per no sentir-se ofegat ni immers en cap estat d’excepció, altra cosa serà que les vulgui utilitzar.

L’únic que pretenem la majoria de jugadors que parlem per aquests fòrums és intentar millorar el butinet i que aquest excepcional joc s’assembli, com més millor, a la botifarra real. Si tenim en compte les partides que fem damunt d’un tapet físic, no virtual, quantes d’aquestes abandonem? La meva experiència, bona o dolenta, em diu que ni un 1%. Pobre de tu que al bar del meu poble, excepte casos de força major, abandonis una partida jugant amb els avis. Et puc ben assegurar que sense cap mena de mirament ni remordiment hauràs begut oli, et faran la creu indefinidament i sense contemplacions. El fet de recollir la basa abans de donar per acabada la partida pot ser molest, sí, és cert, però, a la vegada, necessari per poder denunciar un renúncio, encara que només es doni en comptadíssimes ocasions. També és cert el que deia en Plana que millor jugar tothom amb ajuda màxima i no tindríem aquest problema, però llavors potser ens allunyaríem una miqueta de la realitat. Realitat on sí que pots cometre un renúncio i ser denunciat per això.

Precisament per aquest respecte a la realitat, em persuadeix la idea llençada per en Deep de no veure el marcador actualitzat ni el resultat del dat fins que no es reculli la basa. Només hauríem de veure l’anterior, el d’abans d’iniciar-se aquell dat. Això és així, perquè en una partida física, no comptarem mai primer els punts obtinguts a la partida, els sumarem al marcador que ja tenim i després denunciarem un renúncio. El procediment, almenys tal i com juga un servidor, serà a la inversa. És a dir, primer cantarem el renuncio, i si aquest no reïx, llavors començarem a comptar, però mai a l’inrevés, tal i com succeeix ara i aquí al butinet.

Sincerament, no entenc com algú pot trencar (o almenys m’ho sembla) una llança a favor de l’abandonador i defensar, per a mi, l’indefensable. Potser sí que intenteu posar-vos a la pell del dèbil, del fràgil, però recoi, en aquest cas és un dels pocs en què precisament desitjo que sigui i es transformi en això mateix: dèbil, fràgil i si vols també perseguit. Però no ho oblidis, tot això per voluntat i iniciativa pròpia ja que la immensa majoria de vegades, ningú li posarà la pistola al pit i l’obligarà a abandonar la partida.

Perdoneu-me, especialment tu rimbombante, si potser m’he mostrat massa dràstic i intolerant. Adéu.

rimbombante
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 77
Membre des de: 28 oct. 2003, 18:44

EntradaAutor: rimbombante » 24 jul. 2008, 01:37

Salut a tothom! Benvolgut corpetit.

De cap manera em puc sentir ofès pel teu escrit ja que és correcte i expressa la teva manera de pensar de forma coherent i educada. Tant de bo tots els escrits fossin com el teu!

Jo només tractava de denunciar un fet que, ens agradi o no, serà de difícil eradicació. Suposo que quan s'implanti el pagament hi haurà una part del problema solucionat. A més, com que en la vida real no m'agrada assenyalar la gent perquè desconec les causes que fan que hagin fet una cosa i no una altra, alhora que no sóc ningú per a jutjar-los, aleshores tampoc vull ni puc fer-ho aquí... res més.

Suposo que per la novetat dels abandonaments he notat gent estressada. Que si s'ha de recollir la basa final, que si se li ha penjat l'ordinador i li han comptat una partida abandonada, que si un jugador concret no tira, que si es pot tancar una partida de mutu acord, que si es pot expulsar un jugador concret de la partida... tot plegat, em sembla, ha aportat més nerviosisme als butinetaires que no pas beneficis. O així m'ho sembla. Això és el que volia denunciar, res més!

Per altra banda, a mi, particularment, el nou ButiNET de moment no m'ha aportat res que no sigui una rodoneta verda davant del meu nick ja que sempre he pogut crear partides. Per aquesta raó volia anar més enllà d'aquesta obsessió pels abandonaments.

En fi, corpetit, un plaer llegir-te i discrepar en alguns aspectes amb tu. Tot plegat, esperem, servirà per a millorar el ButiNET que tant tu com jo, de ben segur, estimem!

Una abraçada!
josep (rimbo o rimbombante)

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2245
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 24 jul. 2008, 12:32

rimbombante ha escrit:Suposo que per la novetat dels abandonaments he notat gent estressada. Que si s'ha de recollir la basa final, que si se li ha penjat l'ordinador i li han comptat una partida abandonada, que si un jugador concret no tira, que si es pot tancar una partida de mutu acord, que si es pot expulsar un jugador concret de la partida... tot plegat, em sembla, ha aportat més nerviosisme als butinetaires que no pas beneficis. O així m'ho sembla. Això és el que volia denunciar, res més!


En aquest punt si que estem d'acord. La gent, suposo que per desconeixença, s'ha pres lo dels abandonaments molt en serio. No que també es positiu, abans hi havia qualsevol excusa per abandonar, ara s'ho pensen dos vegades.

No s'ha d'estar tant obsesionat amb els abandnaments ... amb un us normal del ButiNET, hi ha prou marge per seguir sortint verd.

rimbombante ha escrit:Per altra banda, a mi, particularment, el nou ButiNET de moment no m'ha aportat res que no sigui una rodoneta verda davant del meu nick ja que sempre he pogut crear partides. Per aquesta raó volia anar més enllà d'aquesta obsessió pels abandonaments.


Et puc assegurar que els abandonaments no son ni un 5% de la feina feta.

El poder crear partides contra el servidor, es mes de la 70% de al feina feta. Amb tot el que comportarà en el futur.

I que a tu no te porti res de nou, no vol dir que a la majoria del ButiNET si. Abans es marcava entre dos tipus de persones, els que podien crear, i molts se n'aprofitaven, i els que no.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 780
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

CONTINUEM AMB ELS QUE ABANDONEN

EntradaAutor: corpetit » 24 jul. 2008, 13:55

Bóra-narda.

En primer lloc, disculpeu-me si continuo incidint en el tema de l’abandonament però precisament per això vaig obrir aquest post, per parlar-ne. Més endavant ja obriré o tocaré algun altre tema de millora.

Carles, no estic d’acord en què no es pot castigar l’abandonador. Podem trobar innombrables fórmules o sistemes per fer-ho. Aquí en comentaré algun i, evidentment, només és una idea, per cert molt embrionària. Així doncs, que ningú posi el crit al cel, les xifres aportades són en abstracte, per concretar una mica i res més.

Primera opció:
Imaginem que per preinscriure’s al butinet i tindre dret a 2 nicks ens costi posem que 10 euros. Així com quan entrem de lloguer en un pis, per fer-ne ús ens demanen uns quants mesos per avançat i en concepte de dipòsit, per què no es pot fer el mateix aquí? Es va dir que anualment costaria 50 euros, doncs bé, per què no demanar aquests 60 euros d’entrada? Si en un període posem que de dos mesos, el jugador demostra ser esportiu, se l’inscriu definitivament i se li concedeix un abonament per un any. Si no és del seu agrad, se li retorna la part proporcional d’aquests 50 euros de dipòsit que encara no n’ha fet ús (o sigui, se li tornen 5/6 de 50 euros = uns 42 euros fa o no fa) i tots contents; o bé se li retornen els diners que pertoquin si és que decideix pagar en quotes més reduïdes. Si el jugador té un índex no acceptable d’abandonaments, llavors perd els 10 euros de la preinscripció, els 50 euros de dipòsit i els dos nicks, i només hauran transcorregut 2 mesos. Si continua així, la festa li pot costar uns 360 euros l’any (això comptant que l’estada de dos mesos és gratuïta) i si aquest personatge és milionari, almenys farà de mecenes al butinet.

Segona possibilitat, potser la més fàcil i senzilla de les tres:
20 euros per gaudir de 2 nicks.
Cada jugador que pagui pel temps que vol estar al butinet (les quotes d’abonament).
Índex d’abandonaments revisable automàticament cada X temps, posem cada 2 mesos.
Cada jugador pagarà pel color que tingui.
Els colors vermells restaran exclosos del butinet de pagament. D’aquesta manera, si volen un altre nick:
- no gaudiran dels descomptes dels bons jugadors.
- hauran de satisfer cada cop el preu d’inscripció: 20 euros.
Evidentment que podran continuar havent-hi abandonadors, però tal circumstància els costaria més de 170 euros l’any (no recordo quin preu hi ha previst per un abonament de dos mesos, però si fos de 15 euros, això li representaria un mínim i total de 210 euros l’any), mentre que un jugador esportiu en pagaria uns 40 + la inscripció del primer any (20 euros).

Tercera possibilitat:
10 euros per registrar els 2 nicks i 20 euros més en concepte de dipòsit.
Posem 10 euros més pels dos primers mesos d’estada.
Les mateixes condicions que l’anterior possibilitat.
En aquest cas, el fet d’abandonar sovint et costaria 240 euros l’any.
Si els dos primers mesos d’estada d’un nick al butinet de pagament fossin gratuïts, llavors li costaria 180 euros anyals a l’abandonador de torn.

Si s’opta per haver de satisfer un dipòsit, fins i tot es pot retornar part d’aquest dipòsit en el moment que el jugador hagi de satisfer la quota. Per exemple, si la quota mensual és de posem 10 euros, com que n’ha satisfet 24 (per fer-ho rodó) en dipòsit, que només n’hagi de pagar 8.
Si no vol continuar al butinet en la modalitat de pagament, doncs que perdi aquest dipòsit o la part proporcional del mateix, atenent al temps que ha romàs en ell. Pensa que si el període de prova és de dos mesos, d’aquests 10 de la primera quota mensual ja només n’hauria de satisfer 4 perquè ja haurien transcorregut 2 mesos i s’estaria fent el pagament del tercer. Els mesos següents serien 8 euros.

Altra cosa ben diferent serà concretar quins són els percentatges necessaris per tal de ser considerat un abandonador, per determinar els colors. Perquè la gent no s’espanti, els d’aquests 2 mesos de prova podrien ser més permissius. Així evitaríem situacions atzaroses o de mala sort com que aquell mes la connexió no funcioni adequadament.

Adéu.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron