Partides de predonats

Qualsevol suggeriment que tinguessiu sobre ButiNET.
YruNe
Botifarra
Botifarra
Entrades: 102
Membre des de: 11 set. 2003, 01:57

Partides de predonats

EntradaAutor: YruNe » 17 set. 2009, 18:18

Bones,
m'encanten els predonats: el fet de saber si has jugat bé o no m'ajuda a veure on he fallat (que sempre és a molts llocs).
Doncs m'agradaria demanar i saber si hi ha alguna forma que també es pugui fer en partides normals (sense ser campionat).
No tinc gens clar am que s'hauria de comparar xo ... i a alguna formula? crec k seria molt interessant kin es el grau daprofitament de punts as fet [/b]

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 17 set. 2009, 20:40

Ja sé que no et responc directament, però apunto idees.

En alguna de les versions dels robots (encara ho dec tenir per algún lloc), quan acabaves el dat podies demanar-li "quina hauria estat la millor manera de jugar-la".

"Millor" en aquesta situació volia dir, suposant que tothom veu les cartes de tothom, quina carta cal jugar en cada moment.

L'anàlisi era dinàmic, de manera que analitzava la "millor" carta en cada moment, encara que les anteriors no haguessis jugat la millor.

La diferència entre el màxim teòric i el màxim teòric a partir de la carta que tu jugues medeix el teu "desaprofitament". M'explico amb un exemple:
* la millor jugada possible és la carta X (el cavall de copa o la manilla d'espasa o la que sigui) i es podrien fer +12 punts com a màxim teòric ...

* però tu has jugat la carta Y (la sota de basto) i amb aquesta carta el nou màxim teòric és de +9

per tant ... has "desaprofitat" 3 punts.

En un sol dat això no vol dir massa res perquè potser per fer el màxim teòric s'hauria de jugar de maneres absurdes. Per exemple, amb 9-1 però com que veus que ténen fallo directe, sortir de 2 pot ser la millor jugada, però això sense saber les cartes no té cap lògica.

Ara bé, si admetem que la botifarra és un joc lògic, les "bones" jugades han de donar "bons" resultats a llarg termini. En cas contrari seria un joc de bojos :?.

Per tant, tenim dues informacions:
a) com s'hauria d'haver jugat
b) a llarg termini, quan t'apartes del màxim teòric. Quan menys t'apartis, millor jugador ets.

Sí, ja sé, hi ha jugades "informatives" que no queden ben valorades, però és ajustable.

Seria més o menys com jugar el dat contra el teòric dat perfecte.

Apa, tingueu manilles.

YruNe
Botifarra
Botifarra
Entrades: 102
Membre des de: 11 set. 2003, 01:57

EntradaAutor: YruNe » 18 set. 2009, 01:56

doncs aixi es possible fer-ho, no? i .. si estava fet .. nomes cal integraru al nou programa, no?
... no deu ser tanta feina.. :P
nose opineu mes gent xo ... a mi magradaria molt! :D

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 18 set. 2009, 11:52

Ja es va proposar un ranking de predonats, amb nul interès :-p

YruNe
Botifarra
Botifarra
Entrades: 102
Membre des de: 11 set. 2003, 01:57

EntradaAutor: YruNe » 18 set. 2009, 12:18

Jo no vull dir ranking de predonats sino que a nivell personal pugui saber si podria haver guanyat mes punts o menys. Si he jugat be o no... Com les puntuacions dels predonats 100, 80 , .... 0 però amb les partides de cada dia.
S'enten?

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 18 set. 2009, 14:29

Bona tarda,

Yrune, si et serveix d’alguna cosa i si tens temps, només cal que llegeixis la diguem-ne primera “intervenció” que faig en el següent bloc:

http://www.butinet.cat/forums/viewtopic.php?t=1860

Segons aquell exemple, a quin jugador, més o menys experimentat, se li acudiria, sense saber com està el trumfo, un trumfo cantat pels contraris, i a la primera jugada de la partida, tenint tan sols 3 trumfos d’as i mal acompanyat; com deia, a qui se li acudiria tenint una collada d’oros de manilla, deixar la basa al seu company, el qual surt de rei d’oro?

La resposta és clara: a ningú, va ser una errada, inicialment, no va veure la manilla. Doncs bé, es va comprovar que va resultar ser la jugada perfecte (ens van capejar) i gràcies a això van guanyar uns 25 tantos més que jugant de manera convencional.

En DeepButi també ha posat un exemple claríssim: qui sortiria de baix manilla (i hi podria afegir: de baix manilla i as, tenint-ne 3) havent cantat els altres i a la primera jugada de la partida? Sembla obvi que ningú ho farà, és absurd. Ara bé, tal i com estiguin posades les cartes, poden fallar aquest coll de peu i nosaltres carregar aquestes dues peces amb posterioritat. Per a mi, tot i anar bé, haurà estat una jugada horrible, però encertadíssima en aquella ocasió. La majoria de vegades serà una jugada fatal però en aquella, precisament en aquella, haurà anat perfecte.

És clar que aquest programa pot anar molt bé, qualsevol programa que ens pugui ajudar a l’estudi de les jugades serà beneficiós i se’n podran treure bones conclusions, però, segons el meu entendre, hem d’anar més enllà Yrune, no podem mirar la singularitat, l’especificitat d’una partida o jugada sinó que hem de mirar a gran escala, globalment. Mirarem la generalitat, amb els ingredients que es mouen i ens marquen aquella partida concreta i no si en aquell cas concret ha anat bé o ha deixat d’anar-hi.

És a dir, un programa d’aquest tipus et podria dir que, realitzant 1000 partides, fas o aprofites un total de 7 punts sobre 10, que algú altre en fa 7.2 i algú altre 6.8. Però mai no et podria dir ni sabries què fas malament o on falles perquè es basa amb casos molt concrets. Casos que, separadament i per si sols, no es poden tenir en compte, no són representatius de cap generalitat.

Quin rotllo, en definitiva regeix-te per la teva pròpia experiència i des d’un punt de vista general, no per una situació concreta on la, a priori, pitjor jugada es pot convertir en la millor o al revés.

El que sí que crec que podria servir seria comentar les jugades. Poder gravar les partides i tirar endavant i enrere a voluntat i comentar i argumentar determinats moviments amb altres jugadors. Penso que ajudaria veure una jugada des de diferents perspectives i amb diferents estratègies o objectius. Però ja veus l’èxit que té a la mateixa sala de principiants on molta gent no hi entra possiblement perquè creu que aprendrà més jugant a tota velocitat i sense mirar enrere, sense reflexionar. I et puc assegurar que, sense saber-ho ni donar-se’n compte, es posa pals a les rodes.

Adéu.

YruNe
Botifarra
Botifarra
Entrades: 102
Membre des de: 11 set. 2003, 01:57

EntradaAutor: YruNe » 18 set. 2009, 17:28

aixo de k es un joc complexe i que una jugada mai es segura 100% ja ho sabia xo... hi ha errors i errors.
El fet de que la sala principal no funciona massa (jo crec que) es xk nomes hi ha classes els dilluns, molts no hi ha prou gent i ... la formula de fer partides comentades no acaba d funcionar, molt sobint tenim partides completament normals, sense casi dubtes xk son molt planes i simples no surgeixen, en akell moment, cap jugada kt faci pensar i dubtar.
Crec que (nose si vols dir aixo) si puguessim guardar una partida concreta kuan la fessim i reobrirla i mirarla kuan vulguem nosaltres podriem explicarla als dills als "professors" i comentarla i apendren tots plegats.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EINES.

EntradaAutor: corpetit » 18 set. 2009, 21:08

Bona nit,

Correcte Yrune, vaig per aquí. Es podrien fer meravelles amb això i moltes altres eines que, al seu temps, ja vaig apuntar. En guardar les partides, es podrien substituir automàticament els noms dels jugadors simplement per (Nord, Sud, Est i Oest), per tal de no ferir sensibilitats. Revisar-les, comentar-les i, qui vulgui, deixar-hi anotacions. Penjar-les per qui vulgui fer-ne ús, ordenant-les segons la matèria. Es podrien fer partides d’espectador per veure com juga una altra persona. Es podrien fer partides d’espectador comentades, de manera que els dos jugadors en fossin un de sol. Els robots servirien de gran ajuda per tal de no avorrir als demés. En una mateixa partida, cadascú podria esgrimir, segons el seu entendre, les raons o arguments que l’empenyen a emprendre una determinada acció, què hi busca, quina és la seva estratègia...

http://www.butinet.cat/forums/viewtopic ... incipiants

Interessa veure el comportament o acció a realitzar des de la nostra perspectiva, segons la informació que hem recollit i assimilat i en un moment deteriminat, no una vegada acabada la partida. Com més informació siguem capaços de captar, processar, entendre i dirigir-la segons els interessos propis de la nostra parella, millors jugadors serem. No ens interessa saber si aquella jugada serà la que, a cartes vistes, aconseguirà més punts. Això és irrellevant. Per exemple, amb dues copes d’as i 2, si veiem que el company té la manilla, és obvi que sortir de 2 serà una bona jugada. Si no fallen, ens farem as i manilla i, si també veiem que no fallen en tercera ronda, ens farem aquesta tercera ronda i tot. Ara bé, a la primera sortida de la partida, si no veiem les cartes, no se’ns acudirà sortir de 2 a defensar-nos l’as. Generalment, esperarem a que ens hi vagin i buscarem altres opcions. A cartes vistes sortir de 2 potser serà la millor sortida possible, en realitat, no ho farem quasi mai.

Penso que se n’aprèn més comentant, estudiant la jugada i copsant diferents perspectives i opinions (que totes poden ser igual de vàlides i bones segons la seva pròpia estratègia a seguir), que no pas fent partides a la babalà i sense aturador. I no cal ser principiant per estar en aquella sala però potser deu ser cert que molta gent, només de veure l’enunciat ja li faci picor i no hi vulgui entrar. Potser seria més convenient anomenar-la sala d’estudi o alguna cosa semblant, a veure si algú més s’anima.

Adéu.


Torna a “Modificacions, Suggeriments”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 51 visitants

cron