Articles d'opinió

Punt de trobada, de reflexió, de converses, etc, sense que tinguin res a veure amb la Botifarra.
BET
Barretina
Barretina
Entrades: 515
Membre des de: 13 gen. 2003, 21:38

Articles d'opinió

EntradaAutor: BET » 06 oct. 2009, 14:29

Enceto aquest post per posar-hi , qui volguí , qualsevol article d’opinió o qualsevol altre cosa que es publiqui, com cartes al director ,punts de vista , entre d’altres que ens sembli que mereixin la pena compartir.

Avui dia 6 d’Octubre del 2009 en el diari comarcal de Girona “ El Punt “ un article publicat en la pagina “ punt de Vista “ en l'apartat Estoig escrit per Isabel Llauger diu :

"En realitat avui l'Estoig havia de parlar de les comissions bancàries, però una conversa amb una bona amiga que té negoci i li cal tractar amb el públic, i el fet que, darrerament, he estat testimoni d'evidents faltes d'educació, m'ha fet canviar de parer. Aquesta amiga, persona de paciència i bon caràcter demostrat, m'explicava que està molt cansada de la manca d'educació; de les males maneres, la falta de modals i l'egoisme amb què algunes persones (no adolescents ni joves, no) es dirigeixen a ella i als seus empleats. Comentant que aquesta realitat és present a tots els àmbits professionals i classes socials, també és veritat que, per deixadesa i per evitar el conflicte, quasi mai no llegim la cartilla a la persona maleducada de torn.

Contínuament ens trobem gent pretesament il•lustrada d'una intrínseca mala educació. Són aquells que, de manera provinciana, passen pel costat ignorant, voluntàriament, els qui s'hi creuen. Que sota una aparent i inevitable pressa, són grollers quan es dirigeixen a algú; que maltracten cambrers, hostesses, dependents; que se senten incòmodes i es malfien davant el que no controlen, no els pertany o no poden manipular. Aquells que sota una aparent distància amaguen una mediocritat evident, un egoisme mesquí i una vulgaritat innata i irrecuperable. Persones perpètuament enfadades amb el món, que converteixen cada activitat en una querella antipàtica contra els altres. Que amb l'edat, al contrari del que hauria de ser, es van empetitint com a individus, perden interès i resulten soporíferes. Són les que, buscant representar coneixement, es converteixen en emblemes d'ignorància, que acostant-se al càrrec es tornen més anònimes i, sobretot, creient-se rics, la pobresa les envolta. Perquè només els mediocres i incultes són altius i arrogants; només els egoistes són distants i els pobres d'esperit, vulgars.

Per sort, en el cantó amable de la vida és un plaer trobar-hi els educats. Juguen a primera. Sense impostures. Amb la generositat i educació que no es compra ni es ven. Són rics amb diners o sense, cultes amb coneixements o sense, elegants amb modals apresos o no. Distingits i amb un pedigrí inqüestionable, transmeten generositat, confiança i empatia. El meu avi va decidir, després d'haver superat una guerra, un exili i haver viatjat i conegut un munt de persones en situacions dramàtiques, que només li interessaven els amables i educats. Ara penso que la mala educació li resultava avorrida, i que hi veia, en aquesta actitud, un greu complex d'inferioritat.
"

Torna a “Varietats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 36 visitants