Fonaments de la Botifarra

Tàctiques simples de la Botifarra (per exemple sortida de 12)
droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

Fonaments de la Botifarra

EntradaAutor: droig » 29 jul. 2010, 16:53

“Jugo, llavors la botifarra existeix”

1. La botifarra és un joc.

2. Un joc, on en una partida (o dat) té molt a veure la sort del carteig, en la probabilitat de tenir unes determinades cartes que ens beneficiïn o perjudiquin.

3. Un joc estadístic, on al cap de moltes partides la sort tendeix a ser zero (les supersticions no s’han de tenir en compte). S’ha de jugar seguint un “Sistema” que a mig o llarg termini, respongui adequadament a totes les decisions possibles, tenint de base l’estadística, entre d’altres.

4. Existeixen molts punts que poden influir en la nostra manera de jugar (ambientals, psicològics, materials, etc). No som màquines o robots. Com en els escacs (el joc que prefereixo o més m’agrada), aquest també té respecte al contrincant o contrincants d’aquest tipus, avantatges (intuïció, comoditat de la posició amb el teu caràcter o experiència, etc) i inconvenients (cansament físic, cansament psíquic, “tècniques extra-buti” de joc psicològic, factors ambientals, trampes, etc).

5. Com la llengua té molts dialectes, ningú és millor ni pitjor per parlar un dialecte diferent. No hi ha millors jugadors per geografia o dialecte emprat.

6. La botifarra és un joc que és “finit” (temps, punts o número dats) i es juga per dats (o mans), els dats es poden dividir en 4 fases: “Fer trumfo”, Inici, Mig joc i Final. Com altres jocs, aquestes fases es poden diferenciar i és important valorar en quina fase ens trobem, perquè cadascuna té característiques a tenir en compte (defensar, atacar, passiu, actiu, etc).

7. “Conèixer com juga el company o quin és el seu Sistema”. Al ser un joc per parelles és vital entendre que ens “comunica” el company (i contrincants) amb les cartes i prendre decisions adequades (llegir la partida).

8. “Jugar pel company”. Com he dit abans és molt important saber com juga per prendre decisions. Aquest punt però, ens diu que s’ha de jugar conforme al què ens “comuniquin” les cartes, sempre que sigui possible amb els mitjans que calgui. La informació de cada base pot desencadenar accions que poden, o no, sortir bé. El més important és complir això, surti o no bé (preferència a llarg termini, per “jugar bé” el sistema o “provar” jugades). Un exemple molt important són: els descarts.

9. Ho posaré clar: “No enfadar-se!”. Per moltes raons no sols per guanyar o perdre una partida (recordem que és un joc). L’estat de concentració del company i dels contraris pot alterar-se, podem cometre una acció que després ens arrepentim, etc. Haurem de ser crítics però constructius. Si volem el millor per nosaltres (i per ells perquè no :-) ) haurem de tenir respecte a tothom. Si no s’hi fas res, es deteriora i es pot acabar perdent. S’ha de sumar i no restar!!

10. A partir d’aquí, tant si juguem sistema occidental o oriental (o una barreja dels dos),com si juguem per internet o en un lloc físic, haurem de complir les regles bàsiques del joc (http://www.butinet.cat/index.php?pagina ... _botifarra, per l’occidental o lliure).

No he posat que és un “joc de muts” perquè no és la meva intenció, però està clar que no val la pena jugar amb trampes.

La finalitat d’aquest llistat (decàleg) era mostrar la meva opinió personal respecte a “altres” temes de la botifarra que considero fonamentals per jugar a aquest joc.

També he de dir que és en resposta a comentaris i observacions que he vist.

Espero que generi comentaris.

droig
:D :D :D

Torna a “Normes del joc i tàctiques de primer nivell.”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 37 visitants

cron