REGLAMENTS

Missatges de campionats ja pasats.
QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 03 set. 2008, 00:45

Vinga va siguem constructius i anem donant opinions sobre diferents apartats que jo definiria com:

1.- Sistema de Campionat:
Hem de definir:
1.1.- Formes de classificació:
1.1.1.- Eliminatoria:
Model clàssic, fins que no es van incorporar modalitats mes pròpies dels escacs aquest era el sistema tradicional a les Festes Majors dels pobles. La seva avantatge, la senzillesa, el seu inconvenient, coi si perds a la primera ja pots marxar cap a casa. Jo m’atreviria a dir que es un sistema a quedar reduït a organitzadors de fora de Butinet .
1.1.2.- Lliguetes:
Model interessant però que requereix molt de temps, necessità un nombre de parelles que sigui agrupable equitativament. De totes formes aquest es un sistema poc conegut i crec sincerament que amb potencial. Personalment m’agradaria que algú ens expliques sistemes que ha fet i els resultats obtinguts. Hi ha algu que les fa durar setmanes, altres fan mixte entre lliguetes i eliminatòries, etc etc.
1.1.3.- Suiss:
Sistema introduït com a copia simple del emprat als escacs sense tenir en compte que els escacs es un joc individual on el ranking classifica les capacitats potencials i reals de cada jugador. Així evita que un jugador experimentat tingui que jugar amb un jugador novell, etc etc. El model emprat en general a les trobades de Butinet es una simplificació extrema del existent, amb el que implica de al no existir ranking previ els aparellaments els determina el ordinador de forma aleatòria.

Personalment he de reconèixer, que n’estic una mica cansat d’aquest sistema, ho confesooooooooooooooooooooooo. Però no en trobo un altre de millor .

1.1.4 fins a infinit, en proposeu algun mes?.

Com jugarem:
El nombre de rondes: Aquest vindrà determinat per la Forma de classificació.
Puntuació: Ve determinada per els costums locals, 100, 101, 121, etc etc, cada lloc que faci el que vulgui.
Nombre de dats: Debat sobre si 8 o 12, aquí depenem molt del temps de que es disposi, de totes totes quant el nombre de parelles es molt gran fa falta indicar un nombre de dats màxim, l’experiència indica un temps de 15’ 20’ per cada 4 dats, per tant a vuit dats serien uns 30/35’ per ronda i a 12 dats entre 45/50’ per ronda mes els deu minuts per entrar els resultats, fer el sorteig i tornar a seure els assistents.
Temps: Pos això, el nombre de rondes determinarà el temps proporcional, com he dit abans. Sempre s’acomplirà una de les tres condicions: que arribin a mes dels punts designats, que s’hagin fet les 8/12 rondes, o que s’esgoti el temps aquest ultima situació es la no desitjada per ningú però necessària.
Com aplicar-ho, la meva opinió......... Quan s’acompleix el temps de la ronda es canta en veu alta i es juguen les cartes que els jugadors tinguin als dits. Que vull dir amb això. Si els 4 jugadors tenen les 12 cartes o qualsevol nombre de cartes i s’acaba el temps es juga el dat sencer o la part del dat que resti. Però el que no es pot fer es fer un nou dat, si s’estava repartint però encara no s’havia acabat de repartir es para la partida.
Empats: Amb molta conya el propi Deep posa que jo ho decideixi, que mes voldria..........................
Això ho fa per que sap que jo soc contrari al ½ punt en el cas d’empat i ho soc per que a la Buti no existeix el empat............. Ja limitem prou en que el nombre de dats siguin 8/12 com per que a sobre tinguem que consentir en els empats .
Jo proposo que en cas d’empat es facin dos dats mes, un per parella, si persisteix un dat mes i així fins que es resolgui. Pensem que en aquest dat mes, podrien empatar de nou............................ Estadísticament, el nombre d’empats es molt escàs, tot i així inversament proporcional al menor nombre de rondes.
Puntuació:
Estic força d’acord:
1.- Partides guanyades
2.- Diferencia de punts a favor i en contra
3.- Punts totals

Premis:
Tots els que vulgueu, menys premis en metàl•lic. Aquí soc radical, si fos per a mi proposaria que es prohibís al Butinet publicitat de Campionats amb premis en metàl•lic.-

Després de debatre aquest punts que son comuns a tots els campionats ens posarem a debatre sobre els reglaments de joc en si.
Qui diu i com se li otorga el dret de dir?
Qui remena i qui talla?
Quan es poden mirar les cartes i per quin ordre?
Qui parla i per quin ordre?
Que es pot i no es pot dir?
Etc etc etc.

Amb els punts de dalt ja en tenim prou, potser seria bo obrir un tema per a cada apartat.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

JA QUE HI SOM...

EntradaAutor: corpetit » 03 set. 2008, 13:06

Bóra-nàrda.

Angeles i GRIJI, esteu pressuposant que hi ha d’haver un àrbitre a cada taula?

O bé creieu que els infractors acataran sense problema la pèrdua de 10 punts i passar la mà?.

O bé creieu que quan els jugadors perjudicats demanin l’assistència de l’arbitre per arranjar el conflicte, els infractors diran alguna cosa així com: sí, senyor àrbitre, clavi’ns 10 punts per haver dit una paraula diferent a la que tocava o com calia dir-la (per exemple, la paraula “botifarra” es pot dir de més de 100 maneres diferents. Coi, no em puc desfer d’aquest número)?

Diga’m malpensat, però crec que ho negaran rotundament.

Cas que hi hagi o es cridi a un àrbitre, qui serà, quants, funcions, criteris, sancions o possibles accions a emprendre, com les ha de prendre, quan, qui i com podrem sol·licitar-lo...

Adéu.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 03 set. 2008, 16:38

Hola QQ

Aquí tens un sistema mixt que es feia molt per aquestes terres (tarragonines).... Jo l'he fet al restaurant de casa molts anys, es de tot un dia: Matins: es fan grups de 6 parelles que juguen una lligueta de tots contra tots (5 partides). Es classifiquen les 16 millors parelles per la "fase final". Les 16 parelles restants millor classificades juguen la "fase de consol.lació". Per la tarda (després d'un bon dinar!!) es juguen les eliminatories dels dos grups.

Amb aquest sistema, fins a 32 parelles juguen un mínim 6 partides.. i les parelles restants tenen segures un mínim de 5 partides, amb possibilitats de classificar-se per una o altre el.liminatoria fins el darrer moment.

També, depenent de la inscripció, es poden fer passar un nombre mes gran de parelles a cada fase. Així juga tothom la primera eliminatòria

Com o veieu????

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 934
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

Re: JA QUE HI SOM...

EntradaAutor: Angeles » 03 set. 2008, 16:55

corpetit ha escrit:Bóra-nàrda.
Angeles i GRIJI, esteu pressuposant que hi ha d’haver un àrbitre a cada taula?


Ni molt menys, mal aniríem. De fet no sé que és el que t'ha fet pensar això.

Si qualsevol norma és infringida, la part "afectada" pot aplicar o no la penalització.

En el cas que la part afectada vulguin aplicar-la, si la norma és clara la part infractora l'ha d'acatar, possiblement sense necessitat d'arbitratge. Pensa que a cada taula de joc és deixa una còpia de les normes impreses. Quan la norma és confusa és quan dóna lloc a diferents interpretacions i per tant a l'ajut de l'organitzador per aclarir-la i dictaminar actuacions a seguir.

Si t'has inscrit al campionat vol dir que acceptes les normes dictades pels organitzadors, per tant el no coneixement de la norma no et dispensa de pagar la falta (repeteixo sempre que sigui denunciat pels contraris).

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 03 set. 2008, 17:25

Estic ben segur que hi ha un post del Deep, de qui ha de ser si no, explicant de quina manera s’ha de fer per enraonar, reduint al màxim la picaresca.

Com que m’ha fet mandra rebuscar, es massa extensa la bibliografia del Deep, provaré de recordar-ho.

Es dona, ningú mira les cartes excepte el que ha de fer, aquest pot cantar trumfo o delegar, els contraris continuen sense mirar-se les cartes, Si el que li toca cantar fa trumfo, el de la seva esquerra mira les cartes i pot dir o contro o be si diu una de les dues coses, li tocarà mirar-se-les a la seva esquerra, aquest pot dir recontro o be, un cop pronunciat li toca mirar-se-les a la seva esquerra, que nomes pot dir be, o si no ho ha fet el seu company contrar. Ja hem fet la roda, ara el que havia donat pot recontrar i pasar el torn de paraula a la seva esquerra que pot dir o be o Sant Vicentar i pasar el torn de paraula a la seva esquerra, que pot si no ho ha fet el seu company recontrar o dir be i pasar el torn de paraula a la seva dreta, el que a la vegada pot o dir be o Sant Vicentar. Buffffffffffffffffffffffffff

Ja podem començar a jugar..........................

Si el que te que dir delega al seu company el funcionament es el mateix, però llavors el primer dels contraris que es miren les cartes es el de la seva esquerra, es a dir el de l’esquerra del que ha estat delegat per a fer trumfos. I anem fent la roda.

Complicat? No tant si us ho penseu be. Lent? de ben segur. Però potser val la pena en Campionats, segur que evitem una part de les “malifetes” que una parella una mica “tramposa” pot fer.

Per cert, aprofitant, jo no crec amb penalitzacions per dir o fer gestos no permesos. El primer cop es fa un advertiment, el segon cop s’avisa al àrbitre, el tercer es dona la partida per perduda, caram per no creure amb penalitzacions..........................

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 03 set. 2008, 17:30

per cert, de la mateixa manera que els telefons movils s'han fet petits, segur que podem trovar una manera de redactar-ho mes sencilla
:D :D :D :D

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

POTI-POTI 2.

EntradaAutor: corpetit » 03 set. 2008, 17:41

Bóra-nàrda.

Benvolgut DeepButi, t’has donat compte de les vegades que demanes o recorres als organitzadors?. Pobres, em sembla que, de cop i volta, se’ls ha girat feina. I això que només parlem de les dues primeres línies del teu reglament o escrit. I jo que creia que una de les funcions del reglament era precisament treure feina, evitar problemes als organitzadors en cas de conflicte, discrepància, manca d’entesa... tenint delimitat i, a priori i en la mesura que sigui possible, la manera de procedir. Ja sabem que mai serà perfecte, però almenys hauríem d’intentar salvar les màximes llacunes possibles que puguem preveure. També ho pots simplificar al màxim i reduir-ho a l’absurd amb un sol article o conclusió i acabaràs abans:
“absolutament tot ho determinarà l’organització”.
Per cert, aquesta organització, no serà pas del mateix poble on es celebra el campionat? No sé, algú per aquí es dolia que en cas de conflicte o interpretació d’una determinada norma, sempre se li donaria la raó a la parella del poble en qüestió.

Estructuració:
En el punt a) primer parles de sistema de campionat, després de rondes, després (entenc) puntuació de classificació. Val, després passes a puntuació de partida (per exemple màxim 101 punts). Després tornes a parlar de partida en quant a classificació (allò de ½ punt). Parles de com desfer aquest empat incloent “si el temps ho permet”, més feina pels organitzadors. I més avall tornes a parlar de punts de partida, no de classificació final (text de la Sefa). I tot només separat per punts i seguits.
De veritat que ho veus ben estructurat? Val, tenim conceptes diferents d’estructura, res més.
Amb una primera llegida sabem clarament i del cert a quin tipus de puntuació ens referim?
Potser, i només potser, no s’estan barrejant coses sense especificar-les i diferenciar-les prou clarament (apreciació personal)?

Pots somriure tant com vulguis, només faltaria. Ara, et felicito perquè potser ja saps més que jo mateix i les 5 o 6 persones que tinc més a la vora. Pots identificar nicks, igual que que tu has publicat no 500 sinó més d’un miler de missatges amb tots els nicks que fas córrer per aquí, però, què jo sàpiga no et conec de res i no sé qui ets. Ai senyor, que després d’un particular: “me he quedao con tu cara, sé quin eres...”, només faltaria que em diguessin també “... i donde vives”.

ERRORS. No es tracta d’això, no es tracta d’enumerar errors. D’errors en cometem tots i jo, amb absoluta seguretat i certesa, el que més. L’únic que no s’equivoca (explícitament) és el que no diu res. L’únic que intentava, i encara ho provo, és ajudar a fer un Reglament que, a priori, tingui poques mancances. Una altra cosa és que no hi estiguis d’acord o no ho vulguis acceptar i carreguis de feina als organitzadors. Agosarat de mi, entenc que primer s’han de detectar aquestes “mancances”, “buits”, “ambigüitat d’interpretacions” o com li vulguem dir. El següent pas seria arranjar-les entre tots. Ara, si no veiem cap mancança, si no veiem cap problema doncs endavant home, que no ha estat res.

A veure, personalment, penso que sí, que en la majoria d’aportacions als blocs penses dues vegades les coses abans d’escriure. Penso que la cinquena aportació de la primera pàgina d’aquest post és una excepció, la veritat, però també penso que el fet d’haver fet palès aquestes qualitats de què parles no és garantia ni obligació ni condició de perpetuïtat ni de continuïtat. És a dir, això no vol dir que tots els posts i especialment aquest siguin seriosos. Altra cosa és determinar qui i com mesura aquest nivell de serietat, per tu ho poden ser d’allò més, i per mi, en aquest cas concret i parlant de la confecció d’un reglament, doncs no gaire. També és una opinió, vàlida com la de qualsevol altre.

Coi, part del que deia al primer escrit s’està complint, més temps per al·lusions i no acceptar possibles punts dèbils o coixos que parlant del que ens hauria d’interessar. Ara que si no hi ha cap problema, si no hi ha crisi ni recessió (senyor Solbes) doncs no n’hi ha i punt. Adéu.

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 03 set. 2008, 18:03

Pos a mi em sembla molt ben estructurat el reglament dle Deep i si no mireu d'aquesta manera:

1.- Sistema de Campionat
1.1.- Modalitats de sistemes:
1.1.1.-Eliminatòries
1.1.2.-LLiguetes
1.1.3.-Suís
1.1.4.-Dats pre donats
1.1.5.-Altres
1.2.- Rondes
1.2.1.-Nombre de rondes
1.2.2.-Nombre de punts
1.2.3.-Temps de cada ronda
1.2.4.-Empats
2.- Sistema de joc:
2.1.- Lliure
2.2.- Obligada
2.3.- Obligada amb carrego
3.- Inici del Joc
3.1.- Sistema de sorteig del inici
3.1.1.- Una carta en concret ( 5 d’espasa, 5 d’oros, etc. Etc. )
3.1.2.- Un pal en concret
3.2.- Qui remena, Qui talla, Qui dona ? (considerant el que ha de dir com a centre)
3.2.1.- Remenar
3.2.1.1.- A la dreta
3.2.1.2.- A l’esquerra
3.2.2.- Tallar
3.2.2.1.- A la dreta
3.2.2.2.- A l’esquerra
3.2.2.3.- El company
3.2.2.- Donar
3.2.2.1.- Com es dona
3.2.2.2.- Penalitzacions al repartir malament
3.3.- Mirar les cartes
3.3.1.- Ningú les pot mirar fins que li toqui dir quelcom
3.3.2.- Nomes les poden mirar els contraris
3.3.3.- Penalitzacions?.
3.4.- Enraonar
3.4.1.- Torn de paraula
3.4.2.- Paraules autoritzades
3.4.3.- Sempre la mateixa expressió.
4.- Durant el Joc:
4.1.- Consultar bases:
4.1.1.- Només les teves i l’ultima dels contraris
4.1.2.- Només l’ultima basa en joc.
4.1.3.- Cap
4.2.- Temps per tirar
4.3.- Errors i Renuncis
4.4.- Estendre’s
4.5.- Contar punts
4.5.1.- Anotació a la fulla
4.5.2.- Signatures
4.5.3.- Entrega dels resultats a l’organització
5.- Abandonament de la parella contraria
5.1.- Durant la ronda
5.2.- A la següent Ronda
6.- Òrgans d’arbitratge
6.1.- Aplicació de reglaments
6.2.- Resolució de conflictes
6.3.- Supervisió durant el joc


Pos vinga ara nomes manca omplenar-ho
QjQ l’ha editat per darrera vegada el dia: 03 set. 2008, 21:39, en total s’ha editat 1 vegada.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT.

EntradaAutor: corpetit » 03 set. 2008, 18:50

Bóra-nàrda.

Benvolguda Angeles, sense ànim d’ofendre i com diria un bon amic meu: Què ens han manat fer, una “normativa” (com tu mateixa dius) o una redacció de com ha anat l’estiu?
Penso que aquesta normativa que dius, hauria de ser el més clara i precisa possible (el terme concís ja són figues d’una altra panera). Penso que el que ha de tenir una pàgina és l’índex del reglament per tal que amb una mirada puguem anar directament allà on més ens interessi i necessitem. És clar que no cal llegir-se i saber tot el totxo que pugui significar aquest reglament, ni als mateixos organitzadors podem exigir tal esforç, simplement llegirem el que ens interessi més per anar jugant i punt. Això sí, si hi ha alguna controvèrsia, jo voldria que aquest reglament la solucionés, que ja estigués previst, no haver de recórrer al que opini en aquell moment l’organització. No vull tastar de quin peu s’ha llevat avui l’esmentada organització ni vull saber de quin poble és la nostra parella rival i altre subjecte del debat. Ja sabem que aquest Reglament no ho podrà solucionar tot, però no per això hem de deixar algunes portes obertes, hauríem de tancar-ne quantes més millor, almenys intentar-ho.
No cal saber totes i cadascuna de les regles o requisits per determinar la classificació final, només cal saber que l’esmentat Reglament ho contempla. Per exemple, en cas que la nostra parella quedi segona amb les mateixes partides guanyades que la que finalment ha quedat primera, m’agradaria poder fer una ullada a l’article o pàgina concreta on posa els criteris per determinar aquesta classificació final. Si quedo al lloc 15, em serà ben igual que si quedo el 21, no em caldrà mirar aquesta pàgina. Ni que en siguin 3 de pàgines, el que vull és que si, eventualment necessito mirar-ho, pels motius que siguin, aquest Reglament respongui a les meves necessitats, res més.

Angeles, afortunadament la majoria de gent que participa en campionats acostuma a ser gent molt maca i que no s’apunta per guanyar-lo, almenys no només per això ni amb aquest únic objectiu, sinó per molts altres motius que tots sabem i que no cal enumerar. Aquest tros que ve ara, si voleu passar-lo us estalviareu un rotllo més, que encara té menys interès que els de costum. Sense anar més lluny el meu company de fatigues en aquells moments i jo mateix, en un campionat a la província de Barcelona, ara farà 9 anys vàrem arribar a la final en un campionat on, ves per on, hi havia prop d’un centenar de parelles (quina mania li tinc a aquest número). Doncs resulta que era per eliminatòries a 51 punts (a nosaltres, a sobre, ens va tocar realitzar totes i cadascuna de les partides i no vam descansar ni a la primera ronda) i el Reglament deia que havia de ser així fins a la final. També deia que en aquesta final es podia modificar la puntuació per determinar-ne el vencedor a 101 punts. Només deia que havia de ser per mutu acord i no expressava quan s’havia o es podia fer aquest canvi. Doncs bé, resulta que ens vam trobar a la final amb una de les poques parelles que coneixíem i, ves quina casualitat, érem amics i tot. Doncs bé, varem començar la partida i de seguida vam agafar força avantatge, tant que mentre s’estava jugant l’última mà i enmig de la partida, com veiem que la cosa estava a punt d’acabar-se, ens van demanar d’allargar-la a 101. El meu company i jo, coneixent les bones maneres de l’altre parella i que no tenien cap mena d’altra intencionalitat oculta o com li vulgueu dir, vam contestar que sí, que no hi havia cap problema, que una final a 51 i tal i com havia anat la partida, doncs que ens ho passaríem millor si la fèiem a 101. Us podeu esperar el resultat: aquella partida que estàvem jugant vàrem sobrepassar els 51 punts i amb dues mans més, ens van clavar una botifarra d’aquelles que fan història i una sucosa contrada i vam acabar perdent i felicitant-los. Ells haguéssin fet exactament el mateix. Altra cosa us diré, si hagués estat alguna altra parella que tots coneixem o coneixíem, us puc assegurar que “ni hablar del peluquín”, però tots sabíem i enteníem la nostra diguem-ne filosofia de joc. També us podeu imaginar la paraula que ens repetien sorneguerament els nostres amics, mentre, tots plegats vàrem canviar d’aires per tal de fer un últim beure.

Angeles, la majoria de gent és així o jo penso que és així però també penso que, desgraciadament, no tothom és així. Coi, m’estic allargant massa, més endavant posaré exemples de possibles pugnes o controvèrsies. Adéu.

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 03 set. 2008, 20:20

Poz ci, amics, deixeuvos de parlar tant i vinga a la feina.
Per on començem, sistema de campionats, aquet rotllo em va.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT.

EntradaAutor: corpetit » 04 set. 2008, 14:43

Bóra-nàrda.

Ho sento, he de parlar de posts enrederits.

Benvolguda Angeles, no sé si m’estàs aixecant la camisa o tens ganes de parlar per parlar. Encara que a mi em sembla que no caldria, per “cortesia” intentaré contestar-te (amb un cas, bo o dolent) de la manera més senzilla i entenedora que pugui aquest post dels àrbitres.

- Val, entenc doncs que no hi ha àrbitres a la taula. Em toca cantar i com molt bé deia algú per aquí, canto un: arriba España!, el “coño” és optatiu. Acte seguit i sense més dilació, la meva parella canta botifarra.
- tu (la parella contrària) no hi estàs d’acord i dius, tu dius, no el veí, tu, que se m’ha de sancionar amb –10 punts perquè així ho marca la normativa, la normativa està clara i en tenim una còpia damunt la taula.
- Resposta meva, tot un “caradura” versat en aquestes batalletes: Jo no he dit res. Què s’inventa ara aquesta? Tu has sentit això company? A sobre, aquests impresentables i destrossabotifarres ho acostumen a amenintzar amb algun qualificatiu per tal que et piquis encara més, per tal de treure’t concentració i que cometis més errades de l’habitual com seria, per exemple i eufemísticament: Què diu ara aquesta mosqueta morta o aquesta papallona; portant-te així al seu enfangat i pudent terreny.
- Tu respons (deixant de banda el desqualificatius que t’hagin pogut etzibar aquests cràpules): que sí, que sí, tothom ho ha sentit, et sanciono amb 10 punts i passem la mà.
- Resposta de qualsevol dels components de la nostra parella (els cràpules): què s’empatolla ara aquesta?. Per què no te’ls descomptem a tu aquests 10 punts. Mira-te-la ella (suposo que és ella).
- Tu, fins al cap damunt de la seva actitud, contestes: si us plau que vingui un àrbitre? L’àrbitre ve i pregunta què ha passat. Cadascú dóna la seva versió dels fets.
- Com que l’àrbitre no estava al lloc per sentir el que ha dit, és la paraula d’un contra la de l’altre. Angeles, quina té més pes?
- A sobre, tindrà la barra de dir que ell ho ha passat correctament, amb totes les de la llei i que ets tu qui no vol continuar aquella mà. I això serà l’únic objectiu i en què es podrà agafar l’àrbitre. En què tu no vols continuar jugant i els vols treure 10 punts.
- Per molta raó que tinguis, si has llençat les cartes tu o la teva parella, de ben segur que us penalitzarien a vosaltres i, amb l’àrbitre al davant, ells ho exigiran més que mai (et diran fins i tot l’article del reglament on ho posa i que, indefectiblement, l’àrbitre ha d’aplicar). I si, encara i per sort, es pot continuar jugant, doncs segur que iniciareu aquell dat de l’arriba España, amb tota la informació que portava a dintre. I tu que ets una jugadora com cal, no cauràs en la seva temptació (de fer el mateix) i continuaràs jugant elegantment, com sempre, i no s’hi podrà fer més.
- El pobre àrbitre haurà de romandre a la taula fins al desenllaç final de la partida, segurament a petició teva i per tal que no es torni a repetir la injustícia. A sobre, empipat amb tu perquè, en aquells moments, estava parlant amb una mossa o un mosso que li feia el pes. I aquesta injustícia haurà estat denunciada per tu, que en aquell moment seràs la part contrària.

Si t’ho dic és perquè m’hi he trobat, no m’invento res, i per desgràcia en més d’una ocasió. Ah, jo, com sempre, també era el “tontaina” perjudicat. A vegades, fins i tot, advertint-me i amonestant-me l’àrbitre a mi (la meva parella vaja). Hi ha llocs, per sort pocs, que no accepten que, algun any, molt de tant en tant, els vingui un foraster i els guanyi el campionat. Al segon ja t’esperen (esperaven. Hauria de parlar en passat).

No sé si ara i d’aquesta manera m’he explicat prou bé Angeles. Espero que sí. Salutacions.

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 04 set. 2008, 19:39

No conec a ningu de vosaltres que escriviu en aquest post, pero noto crispació.
Si volem parlar de coses constructives fem-ho a menys crispacio, pot ser soc jo el que estic negitos, no se.

rimbo
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 71
Membre des de: 15 nov. 2007, 19:31

EntradaAutor: rimbo » 05 set. 2008, 00:04

Bona nit a tothom!

Et demano disculpes per endavant, benvolgut corpetit, però no me'n puc estar. Quanta lletra escrius per no dir i per no aportar absolutament res! Realment no sé si el teu propòsit és dinamitar els sans propòsits d'aquest post, que no són altres que l'elaboració d'uns reglaments clars i a l'abast de qui vulgui emprar-los, o bé t'esplaies en uns redactats que no tenen res a veure amb el tema i que fan avorrir-lo. Si el teu propòsit és aquest darrer, em sembla que ho estàs aconseguint, tanta lletra per no dir res els fa del tot il·legibles, o així m'ho sembla a mi.

En fi, fes com vulguis, però la meva humil opinió és que les teves intervencions en aquest post són més pernicioses que altra cosa. Perdona altra vegada si t'he ofès, i tinguem tots plegats força manilles i força pau i força tranquil·litat.

josep (rimbo)

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 05 set. 2008, 11:01

Angeles,
què tal un redactat d'aquest estil?

d) Les úniques paraules admeses són els noms dels pals (Oros, Copes, Espases, Bastons), Botifarra, Delego, Bé, Contro, Recontro i Sant Vicenç. Queden expressament prohibits els cops a la taula així com altres expressions tipus “digue'ls-hi tu”, “t’ho delego”, “t’ho passo”, “ja els hi pots dir”, “ja podeu sortir” i similars. Els contraris, sempre i quant en compliment del punt c) anterior no hagin encara mirat les cartes, podran impugnar el dat en cas que s’utilitzin paraules no permeses. En aquest cas la parella infractora perdrà la ma i serà penalitzada amb 10 punts; (si el nombre de dats és fixe, es pot afegir per claretat:) el dat no contarà a efectes del nombre de dats.

GRIJI,
el (sub)tema és llarguíssim ... només un índex incomplert

1. Suis
    1.1 Correlatiu
    1.2 Caps de sèrie
      1.2.1 Amb cooptació
      1.2.2 Amb degradació
      1.2.3 Amb ... mmm ... no sé com dir-ne ... mmm ... salt
    1.3 Aleatori
      1.3.x (ídem que cas anterior)
2 Pre-donats
    2.1 Standard
    2.2 Howell
    2.3 Altres
3 Eliminatòries
    a) Repesques i/o eliminacions prèvies
4 Lliga
    a) sistema de puntuació
    b) volta simple, doble, millor de tres
5) Tipus Alp (Alp2500, il·lumina-n's que no recordo quin pollo organitzaves :wink:)
...
n) Combinacions dels anteriors

Com que tu n'has muntat varios de rarillos, perquè no ens en fas cinc cèntims?

Tingueu manilles.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

AL·LUSIONS

EntradaAutor: corpetit » 05 set. 2008, 15:55

Bóra-nàrda.

Benvolgut rimbo, ni tu ni ningú cal que em demani disculpes per expressar la seva opinió. Com ja he dit més d’una vegada, és tan vàlida com la de qualsevol altre. Tampoc m’estaré de dir-te que és exactament el que aporta el teu però, això sí, aquest últim amb una mica menys de lletra. No cal dir que tot el que hi dius és igualment i perfectament aplicable al teu escrit, o així m’ho sembla a mi. Com vols que m’ofengui pel fet que algú mostri la seva opinió?, de moment no ho he fet ni amb tu ni amb ningú d’aquest fòrum. Altres coses hi ha més importants i serioses que em treuen la son. Et puc assegurar que mai no m’he inquietat per cap frase ni escrit d’aquest ni de cap altre bloc. No sé els altres, jo, almenys, no em prenc de manera personal res del que s’hi pugui dir, per molt malament o desafortunadament que consideri que s’ha dit. Per molt que un deixi una llauna de gasolina i llumins en un centre de piròmans i després demani perdó, pau i tranquil·litat. Tothom és lliure, dintre d'uns límits, de dir i pensar el que més li vingui en gana, només faltaria.

Adéu.


Torna a “Temes de campionats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 41 visitants

cron