El renuncio com a recurs

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
romin
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 27 gen. 2006, 10:25

EntradaAutor: romin » 25 març 2009, 23:26

pobres de nosaltres, amén!

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 26 març 2009, 09:09

Cert Romin, jo anomenave "trampa" el fet de fer renunci.... i segueixo opinant el mateix. I li vaig propossar al Carles ( que crec es on es fan les queixes) que des-de el meu punt de vista nomès tindria d'exsistir l'ajuda màxima. Pero com la meva proposta no va estar aceptada, m'enguardaré prou de qualificar d'impressentable a una persona que utilitza un recurs que el sistema permet. No estic d'acord, pero entenc, que si es vol que el ButiNET sigui un fidel reflexe del joc presencial, estigui permés fer, denunciar i castigar el fet de fer una jugada il.legal.
Mira noi, si no ets capaç d'entendre aixó... no es culpa meva. Ara, d'una cosa pots estar segur: posaria la ma al foc per en 6_euros... :shock: :shock: i no o faria per tothom :oops: :oops:

aisenyor

BET
Barretina
Barretina
Entrades: 515
Membre des de: 13 gen. 2003, 21:38

EntradaAutor: BET » 26 març 2009, 09:51

Poder ficarem cullerada, però es que no me’n puc estar de contestar-li en el plana.

1er.- Perquè no entenc quan dius que això :” es trampa pura i dura “, i desprès defenses aquesta actitud. Jo no canviaré la meva manera de pensar per el sols fet de no saber qui es el denunciant, cosa que de tu ho dubto, dubto que si fos altre que denuncies un renunci tu t’hi haguessis posat.

2º.-Si un jugador fa falta dins l’àrea, SI es penal , però també pot ser targeta vermella , depenent de la falta que hagi fet.

3er.-si en comptes de dir ... “ tu mateix “ es dit, “ si, noi/a es renunci, denuncio”, poder les coses haguessin canviat , no creus?.

4º.-de tot l’altre me’n estaré de opinar , ja que dins a la partida nomes eren 4 !

5ª.- en quan .. “ si no t’agrada no hi juguis “ , aviat tindrem que anar preguntant : eiii tu ! fas renuncis o no ?.

6ª.- el to plana el to, totalment fora de lloc.

Bet

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 26 març 2009, 10:31

BET ha escrit:
6ª.- el to plana el to, totalment fora de lloc.

Bet

El teu.... o el meu?????
aisenyor....

Viam, jo NO defenso el fet de fer renuncis.... no l'he defensat MAI!!!!... el que defenso es que es digui IMPRESSENTABLE a una persona (si es amiga, encara més) que (voluntaria o involuntariament) el faci.... tan dificil es entendre aixó?.... simplement te una opinió diferent a la meva. Si no es volen renuncis (i com el sistema o permet) que tothom jugui amb ajuda màxima. Perqué, si no es poden fer renuncis, de que serveix l'ajuna mitja o la nul.la??????

aisenyor :roll: :roll: :roll:

Pd: ahhhh s'he m'oblidava: el reglament del futbol contempla l'expulsió..... el del ButiNET, nomès parla de tants punts com sigui possible en aquell dat, mai de desqualificar la parella infractora....

rimbo
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 71
Membre des de: 15 nov. 2007, 19:31

EntradaAutor: rimbo » 26 març 2009, 19:57

Salut a tothom!

Tota aquesta polèmica arrenca d’un primer missatge en el qual el seu autor ens pregunta sobre l’eticitat d’un renunci com a recurs per a guanyar avantatge en una partida. En aquest cas la resposta pot ser contundent: no, en cap cas és ètic fer un renunci; pot ser fins i tot reglamentari, però en cap cas ètic. L’ètica (i perdoneu la parrafada) és la part de la filosofia que tracta críticament del bé i del mal, d’allò que ens fa bons, d’allò que ens fa justos... L’ètica analitza l’esforç de cada humà per tal de viure segons el bé, i paral•lelament, el compromís dels humans amb la seva societat per a viure segons la justícia. La recerca d’un bé col•lectiu és sempre més bona que no pas l’egoista recerca d’un bé personal i, per tant, més ètica. Fer un renunci voluntari i interessat és, doncs, menys ètic que no pas jugar conforme a les regles. L’únic problema rau en què mai podrem determinar si aquesta infracció ha estat voluntària o involuntària, aquesta és, justament, l’escletxa que aprofiten els tramposos o aquells que usen tots els mitjans legals o il•legals per a aconseguir una fi victoriosa, per fer valdre, ni més ni menys, el seu egoisme. Per bé que, si l’autor del renunci esbomba en un fòrum la seva voluntat de fer-lo, aleshores ja se li pot suposar una certa predisposició a portar-lo a la pràctica.

Aleshores, la detecció de la posada en pràctica d’un renunci, molt probablement poc innocent en una persona de l’experiència de l’autor d’aquest post, fa que saltin les alarmes, i que la persona que pateix la trampa se senti ofesa i empri un llenguatge groller envers el botifarraire maquiavèl•lic. Cosa que tampoc és ètica!

La crònica segueix amb la defensa aferrissada de familiars i d’amics del maquiavèl•lic que fustiguen la persona agredida com si fos agressora, tot perdonant-nos la vida o tractant-nos d’ignorants, un d’ells, amb el seu típic aisenyor.

Sort que la BET ens proporciona una alenada d’aire fresc amb el seu tarannà sempre ètic.

Tot preparant-me pel bombardeig, us desitjo que sigueu feliços i no feu renuncis voluntaris, coi!

rimbo

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 26 març 2009, 21:29

Es fer trampes fer un penalti per evitar un gol segur?
Es fer trampes fer personal per recuperar la pilota en bàsquet?
Es fer trampes dissenyar un difusor que fa que el Formula 1 tingui mes estabilitat a les curves?
Es fer trampes utilitzar el reglament en profunditat...........?

Us he de dir que a mi personalment no m'agrada utilitzar el renunci com a recurs, segurament per que tinc pocs recursos :-).

Però puc entendre el debat obert per en 6_euros...........

Jo tb poso la mà per ell, com la posaria per a molta d'altre gent.........., de que voluntariament no ha fet MAI trampes, ni les farà MAI..

En 6_euros com alguns, poquets, jugadors del Butinet sempre busca com optimitzar aquets joc, com emprar tots els recursos que te, si ha de fer un penalti el fa, i si el arbitre no el veu pos pitjor per el equip rival...........

Es o no es étic no es la questió.............

Ho permet o no ho permet el reglament, es la questió.

Si voleu, debatim si el reglament empiric de la Botifarra ho hauria de permetre. Però ara com ara un "renunci" està penat amb els punts en joc, ni mès ni menys.

I sincerament no calen qualificatius d'impresentables i jo encara no tinc massa clar que es el to inadecuat.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 26 març 2009, 22:14

rimbo ha escrit:La crònica segueix amb la defensa aferrissada de familiars i d’amics del maquiavèl•lic que fustiguen la persona agredida com si fos agressora, tot perdonant-nos la vida o tractant-nos d’ignorants, un d’ells, amb el seu típic aisenyor.


Mira rimbo, ignoro que es el que as vist en el meu escrit... si et diré que la meva intenció nomès es (com sempre) dir que em molesta que s'insulti a qui sigui... i si es amic o familiar, encara més...... així de simple!!!!!!

i per descomptat... aisenyor :!: :!:

BET
Barretina
Barretina
Entrades: 515
Membre des de: 13 gen. 2003, 21:38

EntradaAutor: BET » 27 març 2009, 15:27

Un parell o tres de preguntes, amb quina ajuda jugues 6_euros,màxima, nul•la,mixta? (I digueu-me perepunyetes)
Però depèn de com se faci es trampa no? O m’ho miro malament ?
Perquè diria que va així:

Màxima= forçar la maquina
Mixta= igual
Nul-la = error de clic.



Plana, ai senyor! significa, Senyor perdona’ls que no saben el quès fan ?

Sobre el tema no opinaré mes, us llegeixo sobre..tàctiques. de primer nivell i tàctiques avançades, però això no vol dir que l’entengui i menys d’aquesta manera.

Salut a tothom com diu en Rimbo
Bet
BET l’ha editat per darrera vegada el dia: 28 març 2009, 08:03, en total s’ha editat 1 vegada.

rimbo
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 71
Membre des de: 15 nov. 2007, 19:31

EntradaAutor: rimbo » 27 març 2009, 20:07

Salut a tothom!

I ara només faltava l'amo del tros comprenent i fomentant el joc brut a casa seva mateix...

En fi, acabarem l'escrit de la mateixa manera que apuntava el/la romin: pobres de nosaltres amén... (versió catalana del Dios nos coja confesados, Ay Señor!)

Tingueu salut i manilles, i sobretot, sobretot, feu força renuncis voluntaris que aporten categoria botifarrística a qui els fa!

Cordialment (i arreplegat sota la closca en previsió de projectils),
rimbo

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 28 març 2009, 13:21

BET ha escrit:Plana, ai senyor! significa, Senyor perdona’ls que no saben el quès fan ?
Bet

Dons.. depen bet: de vegades vol dir "angelamaria".... altres "marededeu"..... i d'altres es una icona propia que no signifia res en particular.... pero mai, com l'interpreta segons qui, res despectiu; soc més directe que tot aixó.

T'estima
plana..... aisenyor :!:


Pd.: ahhhhhhhhh com tú saps molt be, sempre jugo amb ajuda màxima, perqué no m'agraden els renuncis!!!!!!..... pero els insults, encara menys :roll:

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 28 març 2009, 14:57

A veure, em sembla que busqueu les 5 potes del gat.

El ButiNET es un simulador de botifarra, i es pot fer el mateix (o casi) que es poden fer amb les cartes la bar. Una altre discussió es si s'hauria de limitar o no.

Com tothom sap, quan es juga amb cartes es poden fer renuncis, i hi ha molta gent (convidats sobretot) que els fa sistemàticament. Es feina dels altres jugadors detectar-los, i feina del servidor acceptar-los o no.

A partir d'aquí .... que cadascú jugi amb això dintre del que trobi correcte.

Jo personalment NO trobo correcte fer renuncis, sigui amb motiu estratègic, per despiste, o pel simple fet d'acabar abans.

Jo personalment ho comprenc, però NO ho comparteixo. Comprendre una cosa, no te res a veure en compartir l'opinió.

---------

Rimbo, que es pugi fer, no vol dir que es fomenti el joc brut. Si algú fa "joc brut" com tu dius, hi ha la eina per denunciar-ho.

Si anem a la definició de renunci (segons el grec.net):

Codi: Selecciona’ls tots

1888; del ll. renuntius 'segon missatger'
    
m JOCS Falta que hom comet en certs jocs de cartes quan no serveix d'un coll tot i tenir-ne.


Renunci, es el nom que te la falta, serveix per normalitzar el joc. En el moment que existeix la falta, es per evitar que se'n facin.

Son com els penals del futbol .... no existeixen per fomentar el joc brut, sinó per evitar-lo !
Doncs aquí es el mateix, els renuncis existeixen per evitar el joc brut.

I que cadascú consideri el que vulgui joc brut.

Adéu !

Gladiador
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 29 oct. 2005, 17:58

El renunci de Sr. 6_euros al Campionat del dia 22-03-09

EntradaAutor: Gladiador » 28 març 2009, 19:11

El que diu Romin sobre aquest succés es cert ( jo estava virtualment present). En 6_euros va fer un renunci TOTALMENT voluntari, lo qual per a mi equival a trampa.
La cosa va anar de la següent manera: Estava la partida ja avançada al nostre favor i contro. Romin surt de rei de bastos, marcaramelo tira el as i jo mato de nou, i en 6-euros ho falla. La sorpresa ve quan al cap de 3-4 jugades en 6-euros es descarta de un basto. Li diem que ha fet un renunci, i ell ens contesta que ho denunciem i es clar, com nosaltres no en fem, no saviem com fer-ho.
Em fundamento en la VOLUNTARIETAT del acte en:
1.- Fa el renunci no en una jugada banal, sino en una jugada de 13 tantos.
2.- No ho denuncia al moment, i penso que portava més de un basto amb lo qual s'en podía donar conte més facilment, sino al cap d'una estona quan nosaltres vam veure la "maniobra" ( a lo millor es pensava que erem tontets ).
3.- Tal com estava el joc la partida hauría sigut igualment nostra, va ser un acte premeditat i a la "desesperada" ( o sigui que marcaramelo de regal res de res).
Penso que en el fons la butifarra no es mes que un joc, i a tots ens agrada guanyar, però si ha de ser a costa de fer renuncis que em perdonin, però ho considero vergonyós.

marcaramelo
Recontro
Recontro
Entrades: 40
Membre des de: 16 gen. 2003, 20:01

EntradaAutor: marcaramelo » 28 març 2009, 22:48

Qui ha parlat de regal? :roll:

abril74
Barretina
Barretina
Entrades: 322
Membre des de: 09 oct. 2004, 20:08

EntradaAutor: abril74 » 29 març 2009, 10:32

La cosa va anar de la següent manera: Estava la partida ja avançada al nostre favor i contro. Romin surt de rei de bastos, marcaramelo tira el as i jo mato de nou, i en 6-euros ho falla


A mi em sembla que us falta molt de sentit del humor, i si de debó coneguéssiu en 6_euros encara riuríeu ara.

O és que a taula mai us heu trobat amb una jugada d'aquest tipus i us heu fet un tip de riure?

BET
Barretina
Barretina
Entrades: 515
Membre des de: 13 gen. 2003, 21:38

EntradaAutor: BET » 29 març 2009, 10:37

Carles totalment d’acord en que el Butinet s’acosta mes en el mon real del joc de la botifarra, de fet d’això en vull parlar. Si a mes a mes de mirar quina carta tiro, comptar els trumfos, tinc de mirar i vigilar que no me facin aquestes trampes contemplades, jo també me dic : Amen !

Ostres Abril74, si tu estàs en una taula de joc, assegut en un bar , ho trobo mes fàcil de fer-lo per despistat ,o be les cartes es poden molt be barrejar-se ,però ara, la cosa es diferent si es aquí , en el Butinet, ja que com he dit abans tens de forçar la maquina, o sigui tens de dir-li a la maquina quan et pregunta que: “ si vull tirar aquesta carta “, i tu li dius SI, vull , o no es així ? . A no ser esta clar que sigui ajuda nul•la
BET l’ha editat per darrera vegada el dia: 29 març 2009, 11:18, en total s’ha editat 1 vegada.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 38 visitants

cron