Endevina l'escena

Punt de trobada, de reflexió, de converses, etc, sense que tinguin res a veure amb la Botifarra.
peach
Barretina
Barretina
Entrades: 381
Membre des de: 27 juny 2004, 21:12

EntradaAutor: peach » 13 ago. 2009, 19:39

uisss el q has dit... una kk el F16 [q suelte un missil y verás lo kk q és]! uissss uisss
(lo de pensamiento lateral dejemoslo lateralmente... :P )

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

ENIGMA DE PENSAMENT LATERAL.

EntradaAutor: corpetit » 13 ago. 2009, 21:34

Bona nit,

DeepButi, tu mateix dónes, sense donar-te compte, una possible resposta o sortida.

1.- En primer lloc, és la solució que en dóna l’autor, i la suposo bona i vàlida.

2.- En segon lloc, si mirem tots els enigmes, pocs s’ajusten a la realitat. Només cal mirar els que tu mateix has exposat. És francament difícil veure una carta en un barret en una rotllana formada per 100 persones en una illa de caníbals lògics. Els enigmes del viatger intergalàctic, em sembla que, avui en dia, només a les pel·lícules.

3.- Desconec si un bombarder de la segona guerra mundial podia donar una volta sobre si mateix (rotació o translació).

4.- Encara que, tècnicament, no poguessin fer-ho sense perill, en cap lloc es diu que aquest avió de l’enigma hagi d’aterrar. És a dir, com molt bé indiques, podria volar en aquesta posició durant uns segons, ni que només fos un. Segon que podria aprofitar per a tirar les bombes. És a dir, en cap lloc de l’enigma es diu que no pot caure o “estrellar-se”, això ho pressuposes.

Molt bé peach, l’has tornat a encertar, són les restes d’un ninot de neu que s’ha desfet.

El següent del llibre és massa fàcil, així que exposaré el proper, que també és força conegut. Malgrat també hi puguin haver llacunes que el puguin apartar d'una realitat estricta i absoluta, cito textualment:

    Ens trobem un graner totalment buit si no fos perquè hi ha un home que penja de la biga central. La soga amb la qual s’ha penjat fa 3 metres i els peus del finat estan a 30 centímetres del terra. Les parets més properes estan a 6 metres. No és possible pujar ni a les parets ni a la biga. En canvi, aquell home es va penjar tot sol. Com s’ho va fer?

Adéu.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Re: ENIGMA DE PENSAMENT LATERAL.

EntradaAutor: DeepButi » 14 ago. 2009, 13:18

Hi ha un concepte anomenat coherència. No crec que ningú agafi com a reals els problemes dels caníbals i per resoldrel's que siguin caníbals o no és anecdòtic, però un problema que diu literalment

corpetit ha escrit:... durant la segona guerra (se suposa mundial), un bombarder aliat complia una missió sobre Alemanya ...


jo al menys l'interpreto com un fet que ha de guardar coherència amb l'enunciat. I un bombarder a la segona guerra, volant de cap per avall i amb el pilot deixant anar les bombes és qualsevol cosa menys coherent.

Que l'autor doni una sol·lució (absurda) a mi no em fa pensar que sigui "bona i valida". Em fa pensar que l'esperit crític brilla per la seva absència.

Lo dicho: al Pedraforca hi ha bruixes i els bombarders volen de cap per avall.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 14 ago. 2009, 13:23

a) s'ha posat a sobre d'un mega-glaçó de gel que s'ha fos amb la calor
b) a sobre d'un paquet de palla que les rates/vaques s'han menjat
c) el graner estava ple de gra, ha obert la comporta de sortida i només li ha calgut esperar que es buidés (... a quina peli en Harrison Ford tenia una experiència similar en un graner?)
d) qualsevol cosa similar que l'autor consideri és la sol·lució correcte
e) ...

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 14 ago. 2009, 13:48

O el home tenia un bombarder (indiferent si anava del dret o del rebés) que va aixecar el vol i el va deixar penjat) .....

Ni que la bona es la del mega-gel :-p

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 14 ago. 2009, 14:54

30 cm no és gaire: l'individu ha agafat una escala, penjat la corda, fet el llaç, guardat l'escala al seu lloc ... i ha saltat per posar el cap dins del llaç. Fàcil i elegant. :twisted:

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 934
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

Re: ENIGMA DE PENSAMENT LATERAL.

EntradaAutor: Angeles » 14 ago. 2009, 15:50

corpetit ha escrit:
    Cinc trossos de carbó, una pastanaga i una gorra estan tirats a la gespa del jardí. Ningú els hi ha tirat i, en canvi, hi ha una raó ben lògica que fa que es trobin allí. Quina és aquesta raó?


Poden ser restes d'un ninot de neu que ara està desfet?

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

ENIGMA DE PENSAMENT LATERAL.

EntradaAutor: corpetit » 14 ago. 2009, 22:29

Bona nit,

DeepButi, a veure si te’n dónes compte. L’enunciat diu: ENIGMA DE PENSAMENT LATERAL. Jo no sóc cap entès, ni molt menys, en aquest tema però pel poc que en tinc coneixement, sembla ser, que pensament lateral vol significar alguna cosa així com pensament divergent, no analític ni convergent. Encara que per algú pugui semblar impossible, sembla ser que no s’ha de mirar segons les lleis físiques, matemàtiques o, fins i tot, lògiques; existeixen molts altres punts de vista i no s’ha de mantenir obligatòriament una increïble semblança ni identitat amb la realitat. Precisament d’això es tracta, n’és la gràcia i, a algú (pel que es veu, no a tothom), li confereix cert encant.

Pel que fa a l’últim enigma i posats a dir-ne de grosses, la solució tampoc és que un caníbal lògic s’hagi menjat la seva víctima tot just abans de penjar-se; ni el penjat tampoc ha saltat en marxa d’aquell cotxe que consumeix igual vagi buit o carregat.

Molt bé DeepButi, la resposta del gel és la correcta. En poden ser moltes altres però aquesta és la solució que dóna l’autor.

Angeles, una mica tard, tot i ser la resposta o solució correcta (segons l’autor), la peach se t’ha avançat.

M’empassaré el proper perquè no sembla gens complicat i aniré pel següent, també catalogat, segons l’autor com de fàcil:

    Un taxista de Londres va recollir una senyora que era notòriament una xarlatana. El conductor no tenia interès en entrar en conversació, així que simulà ser sord i mut. Va assenyalar la seva boca i les seves orelles per indicar que no podia parlar ni sentir. Així que arribà a destí, va apuntar al taxímetre per indicar quan li devia pagar. La passatgera ho va fer i es va allunyà. Llavors, es va donar compte que el taxista no podia ser sordmut. Com s’ho va fer per saber-ho?

Adéu.

primavera
Barretina
Barretina
Entrades: 241
Membre des de: 01 nov. 2003, 19:32

EntradaAutor: primavera » 15 ago. 2009, 21:40

Perque la va dur a l'adreça que ella li havia indicat?

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 17 ago. 2009, 03:30

Bona nit,

Molt bé primavera, aquesta és la solució que es dóna.

Tot i que algú podria desmuntar-la, possiblement amb força raó, argumentant que el taxista podria haver llegit els llavis de la passatgera pel mirall retrovisor o, fins i tot, que li podia haver donat l'adreça per escrit, per exemple, mitjançant una targeta. No és una ciència exacta, ja ho sabem.

El que ve per ordre d’aparició és força interessant però ja fou exposat aquí (i no per mi); i els dos següents són terriblement surrealistes, impossibles d’endevinar ni facilitant totes les “pistes” que donen. Jo no sé si al país on viu l’autor tenen una altra manera radicalment diferent i peculiar de veure les coses o és que, realment, aquell dia s’havia pres o fumat alguna cosa. Els posen com a fàcils i són pràcticament impossibles d’endevinar. Així que, millor saltar-los i passar directament al següent, també dintre del grup dels fàcils, anomenat escacs:

    Dos grans mestres van jugar 5 partides d’escacs. Cadascun va guanyar i perdre la mateixa quantitat de partides. Cap va acabar en taules. Com va poder ser?

Adéu.

josep1945
Barretina
Barretina
Entrades: 872
Membre des de: 06 oct. 2005, 17:54

EntradaAutor: josep1945 » 17 ago. 2009, 11:40

Al menys una de les partides no la van jugar entre ells (fins i tot podria ser que no haguessin jugat cap partida entre ells)

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 17 ago. 2009, 15:53

Bona tarda,

Molt bé josep1945, aquesta és la solució.

A manca que algú en posi algun altre exposaré el següent, el qual, tot i conegut, el considero més complicat de resoldre. Si no ens en sortim, aniré donant pistes:

Feliç o trista:

Tres dones en banyador. Dues estan tristes i una feliç. Nogensmenys, les que es troben tristes somriuen, mentre la que està feliç plora. Per què?


Adéu.

mariah
Barretina
Barretina
Entrades: 182
Membre des de: 12 set. 2008, 11:00

EntradaAutor: mariah » 17 ago. 2009, 17:40

Potser es una entrega de medalles de natació i la que guanyat plora i les altres dues estan tristes perquè no son primeres però somriuen :?:

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

FELIÇ O TRISTA.

EntradaAutor: corpetit » 17 ago. 2009, 18:01

Bona tarda,

Rascant el pal mariah, però no exactament, no és aquesta l’escena.

Adéu.

mariah
Barretina
Barretina
Entrades: 182
Membre des de: 12 set. 2008, 11:00

EntradaAutor: mariah » 17 ago. 2009, 18:11

Dons potser un concurs de pubilles , bellesa ( mis Catalunya ) ( mis butinet )



:)


Torna a “Varietats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 30 visitants

cron