Sortir d as o de rei

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
joisi
Contro
Contro
Entrades: 12
Membre des de: 13 nov. 2002, 09:58

Sortir d as o de rei

EntradaAutor: joisi » 14 gen. 2003, 13:56

Tinc curiositat per saber les raons perque tothom surt d as cuan es te el rei.jo per mes que hi dongui voltes sempre veig que hi surto guanyant si surto de rei i mes si el teu company sap com jugues.hi veig una morma clara, SI vols que el teu company hi possi la manilla de rei, si NO ho vols d as.Gracies per endevant

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 14 gen. 2003, 14:20

Doncs es ben facil.

La sortida de rei, es sol fer quan NO tens el as, per veure si pesques a la teva dreta el as, i el teu company la manilla.
Per tant, si surts de rei, es que NO tens el as.
Si sortim de rei tenint el as, estem enganyant al nostre company, que pensarà que el as està a la seva dreta, i no tocara aquell pal.

En canvi, si tens 1 12, i surts de as, (fixat que es un punt de diferencia), li estas dient al company que tens el 12, que et torni al pal.

Es un punt de diferencia, i li dones molta mes informació al company.

Cal dir que jo nomes surto de as quan han cantat els contraris, i si es directe encar mes. Pots ser la unica oportunitat per salvar-lo quan resulta que del pal que tenim 1 12, en tenim 5.

Quan he cantat jo directe, o el company, o trovo una animalada sortir d'as, no surto ni de 12, surto amb una petita, que s'enmanillin si tenen ous :-)

Adeu !!!!!

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 14 gen. 2003, 14:38

Crec que sobre aquesta jugada hi ha molt a dir pero el més important penso que no està en sortir d'as o de rei sino com ho tenim acordat amb el company. No hem d'oblidar que una de les bases de la buti és que sempre hem de seguir el mateix metode tots dos sino malament anirem.
A nivell personal penso que sempre és millor sortir de rei perque encara que només sigui un punt pot ser vital en el desenllaç de la partida. Sortint de rei estas donant una informació vital al company pero també als rivals i això tampoc ens interessa en absolut. De tota manera penso que hi ha molts més factors a tenir en conte com per exemple si és buti o pal, el numero de cartes que tenim d'aquell pal, si tenim o no el cavall etc...
A veure si us animeu tots plegats a dir la vostra que tristement això del foro està en hores baixes i encara més en els apartats tàctics... una verdadera llastima no???

PD. Alex_g7 si vols no cal que responguis. Ja savem que no sortiríes d'as mai de la vida jejeje. Pero vaja, no estaría malament que ens exposessis les teves raons.

joisi
Contro
Contro
Entrades: 12
Membre des de: 13 nov. 2002, 09:58

EntradaAutor: joisi » 14 gen. 2003, 15:29

Hola Carles.

La sortida de rei no nomes serveix per pendre el as a la teva dreta tambe serveix per salva l as del company
Sempre partin de sortida que el teu company sap com jugues tal com he dit abans o com diu en noi_bo.i anan a buscar la major probabilitat de jugades que puguin passar.
Sortin un mateix vol dir que tens un 33% de posibilitats que el company tingui la manilla,o sigui 2 contra u1 a que perdis un tanto mes,La dita que es diu cuan es tenen 5 o 6 de as-rei val lo mateix,les proporcions son les mateixes.Pero ¿I si tens el as sol?
que fas ¿no el tocas aquell pal?¿Surts d as?Juguant com dic i en condicions normals el company no possara la manilla (exceptuant que tingui manilla-rei que matara i tornara per donar-me una anada perque ell ja sap que el tinc sol,perque sino surtiria de rei,cavall...o etc).¿Cuantes vegades passa aquesta jugada)moltes i jugant com jo no dic el company mata i torna i jo tinc que falla.perdo un trunfo.De l altre manera si hi ha la posibilitat que ell entri es fa la manilla i jo tinc una anada i he gastat un trunfo menys(Poguen carregar tantos ja que si tinc el as sol,sempre tindre un pal llarg amb posibilitat que mel fallin.
Com sempre i per sort del joc de la butifarra i han excepcions,pero torno a lo mateix tu declares si vols que el teu hi possi la manilla de rei si , d e as no
Podri extendrem una mica mes i sempre vaig a para a la mateix
atentament i gracies per contesta

Masos
Barretina
Barretina
Entrades: 210
Membre des de: 16 set. 2002, 23:40

EntradaAutor: Masos » 14 gen. 2003, 19:00

Holes joisi, primer que res voldria dir-te que l'enunciat de la teva pregunta es una mica ambigu......(tothom posa l'as quan té rei i as).
Es posa l'as quan tens rei, as i dos o tres cartes mes del mateix pal, aquest pal no és trunfo, i el trunfo no l'has fet tú.
Pk posem l'as? dons pk si tú no has fet trunfo i en tens 5 d'un pal......lo més probable és que aquest pal sigui el fallo o el semi del que ha fet trunfo i posant-lo tens primer la probabilitat de que el teu company tingui la manilla i així salvar-lo i segon dones informació al teu company (i als rivals també, pero en aquest cas no té tanta importància) de quines cartes tens i que en definitiva poden servir per fer fallar o per donar descarts.
En quant a lo que dius de que si tires el rei pots salvar l'as del company..........està molt bé quan no tens l'as, pero ara estem suposant que tens rei, as i dos o tres cartes mes d'un mateix pal.
En quan a sortir d'as si el tens sol.........es decissió teva, el company hi posarà la manilla i et tornarà a vindre d'aquest pal; això vol dir que t'interessa agafar el rei si el tenen els rivals (pk tens molt trunfo) o cas que el tingui el teu company tindras un descart, que sempre va bé.
Venga...........jo ja he dit la meva.

joisi
Contro
Contro
Entrades: 12
Membre des de: 13 nov. 2002, 09:58

EntradaAutor: joisi » 15 gen. 2003, 10:53

Hola masos

Primer de tot gracies per entrar al debat

En cuan a lo que dius de sortir d as amb 4 o 5 per buscar la posibilitat de que el teu company tingui la manilla ,tens una tercera part de posibilitats de que la tingui nomes o sigui que hi perds segur (si despres tenen semifallo d aquest pal quedas igual,i si no guanyes un tanto)
I referent a lo de sortit d as sol cambia molt que el teu company i possi la manilla a que no.pero que molt.(tot i que aquestas jugades no son tant frecuents).Dius que si li posa tens la posibilitat despres de fallar el rei (Si el te el de la teva dreta casi imposible agafar-lo).Si no possa la manilla i te la posibilitat d entrar et donara una anada(que al tenir el as sol segur que tens un pal mes llarg i posibilitats que tel fallin) i a la 3 casi segur que baixa el rei.Si no te posibilitat d entrar quedas igual que al principi.

Tornan a lo de sortit d as o de rei es un simple calcul de probabilitats.Fes la prova durant uns dies amb les moltes partides que jugues al butinet.agafa un paper i ves anotant cada vegada que passi aquesta jugada (sigus tu o del steus rivals)si un punt cada vegada que surtis d as i el teu company posi la manilla i no et fagis el rei(si tel fas 0 punts perque sortin de rei tambe te haguesis fet el as).I menys un punt cada vegada que surtis d as i el perdis(0 punts si despres et fallen el rei tambe clar)
Acabaras donan-tem la rao.Ja ho veuras.
En sembla que es cuestio de camviar el xip (si en tenim molts pensem !va ja el tenia perdut igualment!) i no ens donem conta que perdem punts

Atentament
Joisi

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 22 gen. 2003, 03:07

A veure si m'explico. Parlo sempre de la primera sortida meva.

Sortida d'As trumfos company:

1.- Mai a menys que sigui el de trumfo, amb la cual cosa el meu company no posa la manilla i guanyem 1 bassa o bé la possa el contrari amb la cual cosa puc deixar el meu company ferm de trumfos per netejar.

2.- Mai si no es el de trumfos, a menys que s'hagi netejat trumfos i tingui collat el 12.

Sortida d'As trumfos contrari:

1.- Solsament si el tinc sol. Puc salvar el 12 del company o guanyar alguns tantos amb el semifallo. (Encara que no surto mai de semifallo, he comprobat que normalment es perden mes tantos que es guanyen, dons el contrari pot tindre tot d'aquell pal i donar una pila d'anades)

2.- Mai si en tinc una collada, ja que el company no possará la manilla i després podem perdre mes tantos. Sempre obligaré al company a posar la manilla amb el 12 i ell sempre podrá tornar la jugada si l'interesa.

Sortida d'As botifarra nostra o d'ells:

1.- Sempre si el tinc collat amb el 12. Se suposa que el company pot tindre la manilla y ho deixará meu, amb la cual cosa ja sabré el seu joc, si no la té li dono senyal del meu joc y solsament perdo 2 tantos mes al ser botifarra dons em quedará el 12 ferm.

2.- Mai, si el tinc sol o encara que aguanti bassa pero no tinc el 12, sempre es millor sortir de carta alta per agafar tantos al contrari, y si el company t'hi torna tu també tens per matar i agafar els tantos de l'altre.

---------------------
No soc cap estudiós, però si llegiu atentament us donareu compte que en tots els casos el millor es no sortir-ne a menys que tingui el 12 i sigui botifarra. Es igual si tenim collada o no, dons si sortim de 12 tot plegat podem perdre 1 tanto, pero donem senyal segura.

tRoBlaU
Contro
Contro
Entrades: 19
Membre des de: 22 gen. 2003, 02:34

EntradaAutor: tRoBlaU » 26 gen. 2003, 12:43

Perdó a tots, perque el missatge anterior surt com Invitado, encara no estaba registrat, i per aquells que es vulguin dirigir a algó envers la resposta... he de dir que es meva.

Salut

TROBLANC

SORTIR D'AS O DE REI

EntradaAutor: TROBLANC » 26 gen. 2003, 16:21

D'acord tro...ara be...podrien publicar un manual...la butifarra no es tant complicada

iesso
Contro
Contro
Entrades: 4
Membre des de: 22 feb. 2003, 10:06

Re: Sortir d as o de rei

EntradaAutor: iesso » 06 juny 2003, 20:31

joisi ha escrit:Tinc curiositat per saber les raons perque tothom surt d as cuan es te el rei.jo per mes que hi dongui voltes sempre veig que hi surto guanyant si surto de rei i mes si el teu company sap com jugues.hi veig una morma clara, SI vols que el teu company hi possi la manilla de rei, si NO ho vols d as.Gracies per endevant


TENS RAO, AIXO ES FA COM TU DIUS I ES MES EFECTIU, ESTA COMPROBAT, A LA FI, ES EL MATEIX PERO "NO", LO LLOGIC ES SORTIR DE REI.

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 07 juny 2003, 20:55

mmmmmmmm ... ostres ... lamento ser tan pragmàtic, però ... ens pots donar la comprovació objectiva de que és més efectiu sortir de rei?

Jo sempre he pensat que depèn de la situació ... cartes que tinc a les mans, qui ha cantat, qui ha contrat (si es dona el cas), què s'ha cantat, ...

Però si ens demostres objectivament que està comprovat categòricament que és més efectiu sortir de rei, canviaré de tàctica ben content.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 49 visitants

cron