JUGADA 1

Formes de jugar a la Botifarra per jugadors experts. (Botifarra moderna Vs Botifarra antiga, sortida d'11, sortida de semfallo)

Si fóssiu Nord, què faríeu?

Arrastrar d'as de trumfo.
3
38%
Arrastrar per baix.
2
25%
Obrir copa o basto.
3
38%
De semi d'espasa.
0
No hi ha cap vot
 
Vots totals: 8

droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

EntradaAutor: droig » 16 nov. 2012, 20:12

Bones,

Et comento:

corpetit ha escrit:Aquí està la gràcia, decidir abans no es demostri el joc, no després. I el joc es decideix a la tercera basa.


Recordar que el joc que ens interessa, és el de Sud i depèn dels descarts d'aquest. Depenent de les cartes que tingui, el joc es podia demostrar a la segona base. Si tenim en compte això i que en els altres pals no pot tenir una base inferior a l'as segura, només pot tenir:

Cas A:

Manilla d'espasa (amb el 8 o sense)
X copes d'as cobert (rei o cavall com a molt)
Y bastos d'as cobert (rei o cavall com a molt)

Cas B:

El 8 d'espasa o cap més
X copes de manilla
Y bastos d'as cobert (amb el rei o el cavall com a molt)
Alrevés també

Cas C:

El 8 d'espasa o cap més
X copes d'as cobert (amb el rei o el cavall com a molt)
Y bastos d'as cobert (amb el rei o el cavall com a molt)

Cas D:
No té ni una sota en cap dels tres pals!

Tal com jo entenc la jugada. Si Sud té un pal millor que un altre ho ha de marcar en el segon descart (si X és diferent de Y, ja ho ha de fer). Igualment si els dos pals són de rei, (encara que tingui el cavall) és millor carregar. És una partida contrada i no tenim res més (com a molt un altre rei).

Sud no pot portar dolent per jugar així! Diferent que descartés a la segona un pal diferent...llavors o no té res o té un pal segur!

corpetit ha escrit:L'arrastro d'as, tal i com diu en Quim i un servidor, és extremadament arriscat, ens ho juguem tot a una carta: que Oest porti un tercer trumfo.


Com s'ha comentat:

droig ha escrit:Jo estic d'acord amb tots dos que és la jugada més arriscada, sobretot i com sembla més provable que Sud no jugui bé el segon descart i que Oest no porti cap més triomf (sota perquè no hi surt i 3 perquè no doni la petita). Ara bé si Sud té algo a copa i basto no tant!


No ens ho juguem tot a que Oest porti un 3er triomf. Mireu també que porti realment bo, com marquen els descarts...suposeu que el company ha jugat bé? Torno a preguntar, quan descartarieu dos cops el mateix pal sent Sud?

corpetit ha escrit:També es diu que Sud juga malament quan no se saben les seves cartes. Ja hi haurà temps de veure-ho des del punt de vista de Sud.


Això, com s'acabarà veient és subjectiu i depèn de com jugui cadascú. Són molt poc probables els casos que s'han ennumerat al principi (A, B, C i D).

Per aquesta raó penso que Sud vol fer una base poc segura. Si vosaltres sent Sud guardeu un parell de reis o no marqueu cap pal concret quan un és millor que l'altre, ja serien maneres de jugar diferents.

No demano que em digueu les cartes reals. Digueu-me almenys, que l'hi suposeu a Sud per poder continuar amb les dues opcions que considereu possibles?

Salut!
droig

quimktm
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 03 gen. 2009, 17:35

EntradaAutor: quimktm » 16 nov. 2012, 20:56

Canciller droig si mireu el comentari anterior al vostre. Un servidor li respond a la seva pregunta. :oops: :oops: :oops:

droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

EntradaAutor: droig » 16 nov. 2012, 21:43

Vist ara Quim!!

Quimktm ha escrit:Amb el meu cas només marxaria de dues espasses seguides si tinc 4-5 copes de 1 12 i 4-5 bastos de 1 12, sempre pensant que a Sud encara pot tindre el 8 d'espasa a la mà. Tenint el contrador a la meva dreta tot el que no sigui aquest joc, al segon arrastre que domina Nord de 11, carregaria els màxim punts possibles del pal copes o bastos que tingués més llarg o més feble


Correcte, el cas B, llavors la diferència seria que tu no arrastraries més en el cas que comentem, per saber si realment vol un dels dos pals i si cau el improvable 9é triomf. A mi em sembla bé.

Tu ja suposes que no podràs treure el triomf i que és més prudent anar directament a un dels dos pals, crec. Les Sortides de sota. Suposem que al ser exactament dos pals iguals i segurs, cap descart de més ens ajudaria a triar (i descart d'Oest no és una informació que justifiqui la tercera arrastrada).

Per tant, per mi és Ok i millor que arrastrar d'as, quan basto i copa siguin d'As-Rei i no hagués caigut el 9é triomf. Estic d'acord!

A veure que tindrà Suuuuud...:-)

Un llibre? Ja m'ho pensaré! jajaja!

salut!
droig

quimktm
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 03 gen. 2009, 17:35

EntradaAutor: quimktm » 16 nov. 2012, 23:52

Jo també t'estimo Dani :roll: :roll: :roll:

Je je je :wink: :wink: :wink:

droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

EntradaAutor: droig » 17 nov. 2012, 00:44

Lo nostre no s'hauria de fer públic Quim! ;-)

A veure que més sabrem del tema...va picolo fot-li!

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Descartant...

EntradaAutor: corpetit » 17 nov. 2012, 01:01

Jo penso que Nord, que és l'únic que sap els motius de la seva cantada (justa), ha de donar garanties a Sud. I Sud serà qui, en conseqüència, obrarà d'una manera o altra. Perquè Sud no té manera de saber si Nord ha cantat amb 6 o amb 5 trumfos.
Nord ha de veure si pot treure tots els trumfos o no, però a més, ha de veure si Sud pot creure que ell és capaç de treure'ls. És a dir, si Nord arrastra d'as, ha de ser perquè en tingui la seguretat de treure tots els trumfos. Llavors Sud creurà en la cantada de Nord. Però si no ho té clar, penso que està obligat a aturar l'arrastro de totes, totes.
Si Nord arrastra de baix, com que continua l'arrastro, farà creure a Sud que, tard o d'hora, els podrà treure tots. Que no ho pot fer immediatament, però que ho pot fer. Perquè, si no pot fer-ho perquè només porta 5 trumfos, sempre serà millor esperar esdeveniments i fer-li el ganxo a Est amb 3 trumfos d'as que no pas amb 2.
A més, és obvi que Oest, ni que tingués un tercer trumfo (cosa que beneficiaria sempre a Nord), molt possiblement no fallaria res, ja que ha tingut l'oportunitat de sortir de semi contrant el seu company directe, i no ho ha fet pas.
Si Nord es decideix a sortir de baix trumfo, en primer lloc, està entregant una basa als contraris. Això és obvi, ja que aquesta basa mai no serà seva. Així doncs, de les 4 possibles bases, es reduirà automàticament a 3 possibles i 9 encara en joc.
Penso que, la manera de garantir-li a Sud un major control de la partida ja que Nord veu que no pot treure el trumfo amb els que té, és obrint els colls que li marca Sud ja que, ni que el facin fallar a l'espasa, com que li quedaran 3 trumfos (2 si falla), doncs Nord tindrà més sortides per anar als colls que li ha marcat el seu company Sud. A la vegada, sempre aturarà la possible seguida d'espasa dels contraris ja que, si cedís el domini del trumfo als adversaris, en estar a la dreta del que contra i porta tot el trumfo, sempre restarà en desavantatge i aviat el podran destrumfar tocant l'espasa.
És molt rar que Sud no tingui ni una pedra en tota la mà, per tant, els descarts marquen clarament que porta bo als dos colls de copa i basto. I si Sud ha jugat malament, marcant uns colls que no devia, doncs la culpa serà seva, però Nord haurà fet bé aturant els arrastros, aguantant el control de la partida tot el que pugui i anant als colls que demana Sud.
A més, si Nord arrastra de baix, sembla clar que entrarà Est i com ja he dit: el pal a tocar per a ells serà, segurament, espasa. Nord fallarà i es veurà amb el mateix dilema d'haver d'obrir els colls que marca Sud, però amb dos notables inconvenients: haurà perdut 2 trumfos i dues valuoses sortides pel camí. No cal ser endeví per esbrinar que aviat perdrà també el control de la partida.

quimktm
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 03 gen. 2009, 17:35

EntradaAutor: quimktm » 17 nov. 2012, 13:06

Completament d'acord amb Corpetit :wink: :wink:

Jo faria el mateix, sense saber amb exactitud si seria la millor opció. Per ho es tenen de prendre decisions en dècimes de segon i la meva seria aquesta.

Amb el cas que Sud no portés res de joc amb els altres colls (que ho dubto molt, basant-me amb els dos descarts de 6,7 espassa), crec que també seria la millor opció obrir copa o basto de 10 indistintament. :) :)

No entendria mai, que Oest sortint arrastrant, i al segon arrastre de Sud donés el 7 de trunfo encara tenint el 3. Per-que guardar 3 de trunfo?. Per descartar-se amb un possible fallo de Nord? Per no poder refallar un possible fallo de Nord ? Per enganyar a Nord?. Per enganyar a Est?. O sigui que els 3 trunfets que li falten a Nord em garantit-zen que els té Est amb tota la seguretat. (Es cert que em poden enganyar per que estem jugant una partida lliure). Per ho aquesta es la que faria un servidor sense saber si seria la millor opció o la pitjor.

:D :D :D

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Projeccions de partida

EntradaAutor: corpetit » 18 nov. 2012, 16:48

Si Nord no arrastra més i obre els pals que Sud demana, la parella Est-Oest mai tindrà el domini de la partida ja que no li podrà acabar el trumfo fins a les acaballes de la mà. Mai no podran fer-se una seguida de les 9 espases que porten. Els seus descarts seran limitats, per moltes espases que puguin engegar, ja que sempre les fallarà Nord. Imaginem el pitjor dels escenaris possibles:

basa 3: Nord obre basto o copa.
basa 4: En entrar, la parella Est-Oest toca espasa.
basa 5: E-O segueixen tocant espasa. Nord falla de petita.
basa 6: Nord repeteix la seva primera sortida, ja sigui copa o basto. Est falla.
basa 7: Est repeteix espasa i Nord falla (li quedarà 1 trumfo).
basa 8: Nord repeteix la primera sortida i Est falla.
basa 9: Est repeteix espasa si n'hi queda alguna. Si no, haurà d'obrir el segon pal (podria haver-ho de fer de cara, patint que no entrés Sud a l'altre pal si opta per fer-ho de baix manilla).
basa 10: Si acabés entrant Nord fallant l'espasa, tocaria el segon pal.

És a dir, Nord aguantaria el trumfo major fins pràcticament la fi de la partida. Cada cop que entrés Sud, Nord allargaria la ferma de trumfo una basa més. Sud tindria temps de carregar, si ho desitgés, fins i tot a la sogra ja que Nord fallaria per 3 cops l'espasa. Sud sabria perfectament la situació de partida, jugant sobre segur i perdent pocs tantos.

Ara podeu provar fins on arribeu si Nord arrastra d'as o de baix si, finalment, Est acaba tenint també 5 trumfos. Fins i tot 4.
El proper post, poso les cartes que portava Sud.

droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

EntradaAutor: droig » 19 nov. 2012, 14:13

Bones a tots,

després de llegir alguns comentaris més al respecte, crec que no hauríem de córrer tant a eliminar opcions. Si us sembla bé, posem la informació que fins ara s'ha comentat.

Tenim les següents afirmacions:

Nord:

- Sud juga correctament marxant dues vegades del mateix pal.

- Sud porta "bo". Què és bo? El què es defineixi com a bo, aconsella una tercera arrastrada o no? Per mi bo és: Cas A, B i C, menys que això és una errada en els descarts.

- La sortida arrastrant per baix queda descartada.

- Els tres triomfs estan a Est amb molta probabilitat (no comptarem a partir d'ara que Oest porti un triomf).

* Si no es fa una tercera arrastrada es té més control de la partida, sense saber que porta Sud (si no portés bo o cas C que comentàvem amb el Quim perquè són pals iguals a l'espera de fer-se ferms, corregeixo que estava equivocada l'opció).

- Com que ha de portar algo, descartem el cas D o altres possibles (E, F, etc, que hi puguin haver) i resten: A, B i C.

- S'ha de decidir en dècimes de segon (cal ternir-ho en compte també).

Sud:

corpetit ha escrit:Jo penso que Nord, que és l'únic que sap els motius de la seva cantada (justa), ha de donar garanties a Sud. I Sud serà qui, en conseqüència, obrarà d'una manera o altra. Perquè Sud no té manera de saber si Nord ha cantat amb 6 o amb 5 trumfos. [...]
Nord ha de veure si pot treure tots els trumfos o no, però a més, ha de veure si Sud pot creure que ell és capaç de treure'ls. És a dir, si Nord arrastra d'as, ha de ser perquè en tingui la seguretat de treure tots els trumfos. Llavors Sud creurà en la cantada de Nord. Però si no ho té clar, penso que està obligat a aturar l'arrastro de totes, totes.


* La primera afirmació per mi, és una errada de concepte del Sistema i treu importància a un condicionant imprescindible per entedre la partida. "Nord és l'únic que sap perquè canta directe". Es canta directe perquè està establert així en el Sistema de la parella (no únicament Nord). Per tant, Sud creurà que té triomf directe i per això ha cantat. Si la cantada "és ajustada" però entra dins de la garantia dels Sistema de la parella (és sempre subjectiva i Sud ha de saber que en aquella situació es pot fer amb 5 i semi sense res), no hi ha d'haver problema si la parella així ho estableix (altre cosa és que es pugui considerar objectívament suficient per tothom, és 5 i semi sense res i només As-Cavall de triomf).

- "Si para l'arrastre pot pensar que Nord, no podrà dominar el triomf" (Est aguanta el triomf i el domini no es pot decidir). Totalment d'acord.

* No estaria d'acord, encara que moltes vegades pugui ser així: Si Nord arrastra d'as és perquè "té la seguretat de treure tots els triomfs".

*Dubtes:

-> Estic d'acord en que el domini del triomf marca el control de la partida, però també cal tenir en compte el joc global amb més o menys triomf a dins o disposar de la mà en aquell moment.
-> El triomf directe "ajustat" condiciona la partida? Per mi clarament sí. No es pot fer directe així en cap cas com ja he dit (no només pels triomfs, sinó pel marcador, dats i joc en altres pals). Aquest per mi és l'error i motiu de la contrada. Fet que en alguna situació podria provocar un recontrada perillosa.
-> Arrastrar només si podem treure els triomfs? Arrastrar és normalment dolent quan el contrari pot quedar "amo" i no sabem com estan els altres pals. És dolent si Sud porta bo? Podria no ser prudent en algun cas, però beneficiós en altres (quan globalment es té bo en els pals restants). Crec que aquí ens podríem trobar en algun d'aquests casos.

Com he dit, únicament jugaria com Sud en molt pocs casos. En aquests casos s'afirma que es porten bones cartes. En concret, dos pals dels tres restants es poden arribar a dominar (B i C) o inclús els tres (A).

Potser caldria parlar de si Sud pot estar en els casos A i B? Per mi sí.

Respecte als següents comentaris de corpetit:

corpetit ha escrit:Si Nord no arrastra més i obre els pals que Sud demana, la parella Est-Oest mai tindrà el domini de la partida ja que no li podrà acabar el trumfo fins a les acaballes de la mà. Mai no podran fer-se una seguida de les 9 espases que porten. Els seus descarts seran limitats, per moltes espases que puguin engegar, ja que sempre les fallarà Nord.


Repeteixo: estem posant sobre la taula "no arrastrar per poder fallar" VS "arrastrar perquè Sud porta bo".

Resum de les Bases 3-10, de l'exemple corpetit: Tres fallos a l'espasa de Nord. No es comenta si Sud carrega punts a l'espasa (després sí però en l'exemple no). Es comenta que potser Est haurà de fer de cara el segon pal que queda per obrir (basto o copa).

Aquest exemple definit com "un dels pitjors escenaris possibles". És una de les possibilitats si no s'arrastra, n'hi haurien d'altres (potser pitjors, depèn de Sud). En aquest exemple no es té en compte en quin dels casos es troba Sud (A, B o C). Si corpetit ha suposat el cas C, com sembla (pals d'as-rei), la parella N-S pot tenir dues maneres de jugar la partida:

1era - dues o tres carregades fet que deixaria sense un segon pal a Sud per contrapartida a poder fer fallar a Est. Aquest seria un cas, on es juga "fallant per carregar" i gastant totalment o de forma sencera un dels pals perquè falli Est. Posem carregades màximes d'un As i un Rei (+- 17 punts)

2ona - dos o tres descarts (no tots serien carregades, però s'ha de tenir en compte que marxaria d'un pal que seria ferm a la llarga!) amb l'esparança de fer alguna base del segon pal. Aquest seria el cas "fallar per dominar i fer el màxim de bases" i gastant tot un dels pals perquè falli Est. Posem que carrega un as o un rei, però fa alguna base (+- els mateixos punts o 15, més alguna base més)

Aquestes serien normalment les dues grans maneres de desenvolupar-se el joc sense arrastrar. Hem de suposar que en ambdós casos sempre va per davant la parella E-O i que s'exposen els punts de Sud per poder contrarestar el joc (punts que potser serien bases que faríem).

corpetit ha escrit:És a dir, Nord aguantaria el trumfo major fins pràcticament la fi de la partida. Cada cop que entrés Sud, Nord allargaria la ferma de trumfo una basa més. Sud tindria temps de carregar, si ho desitgés, fins i tot a la sogra ja que Nord fallaria per 3 cops l'espasa. Sud sabria perfectament la situació de partida, jugant sobre segur i perdent pocs tantos.


Crec que aquí sí que fa referència al primer cas (carregant). Sempre i quan el pal faci fallar a Est. No es té en compte que si es carrega es perden bases i es comenta que "es perden pocs punts"...sembla que menys de 40 no els perdran, però són bastants i no pocs. A més en aquesta opció carregant s'en perden més que amb l'altre on juguem per fer bases al segon pal, si aquestes es poden fer.

Caldria veure que passaria en els casos A i B, com també en C arrastrant d'as. En la meva opinió es vol ser prudent amb prou domini del joc global i s'estan descartant opcions que amb la infomació fins al moment s'haurien de considerar.

Continuo apostant pel contrajoc i basant-me en que Sud té bones cartes. No descartaria fer una tercera arrastrada, que Sud porti una manilla, que Est falli o semifalli un pal, etc. Jugar per les cartes de Sud pot tenir beneficis...

salut,
droig

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Cartes de Sud

EntradaAutor: corpetit » 19 nov. 2012, 16:17

Droig, si us plau, no treguis frases ni coses fora de context perquè no tenen res a veure amb el que un està dient o vol dir.
Per exemple, en l'últim punt que comentes, dic que Sud perdrà pocs punts (no que en aquella mà es perdran pocs punts) si Nord atura l'arrastro perquè, com nord es farà molt probablement 3 bases més al trumfo, si Sud decideix carregar, no dic que ho hagi de fer, però si ho decideix, podrà fer-ho tres cops. I si li suposem que porta dos asos i un rei, els podria carregar tots, perdent pocs punts (dels que Sud té als dits). A més, si veu que el company atura l'arrastro, com que Nord aguantarà fins la novena basa en el pitjor dels escenaris, doncs si, al final, es veu algun as perdut, sempre el podrà carregar. Repeteixo, no dic que ho hagi de fer, però quasi sempre ho podrà fer (almenys d'un pal). A més, entendrà que si Nord atura l'arrastro, serà perquè no veu factible treure'ls tots. Si Nord decideix arrastrar d'as, quan entri Est, amb un parell d'arrastros li fotrà els 2 trumfos i Sud, després, no tindrà cap possibilitat, si vol, de carregar res. Si Nord arrastra de baix, Sud només tindrà 2 opcions de carregar però, amb l'agreujant que a mitja partida Nord es pot quedar sense trumfo i Sud encara no s'hagi pogut decidir per carregar perquè la partida no estarà decidida encara i no se sabrà què té cadascú. I potser, quan ho vulgui fer, ja serà massa tard perquè Nord ja no tindrà cap trumfo i no podrà entrar més.

I com aquest exemple, n'hi ha d'altres. Si us plau, entre tots, intentem entendre el que l'altre explica perquè si no, hem d'escriure llargues "parrafades" per aclarir coses que no caldria i la gent es perd més del que ja ho està.

Sud portava el següent joc de peu:

Cap oro.
2 espases de 7 i 6.
5 bastos d'as, rei, 5, 4 i 2.
5 copes d'as, rei, cavall, 4 i 2.

Si us sembla bé, podem comentar el punt de vista de Sud, Obviant les cartes que sabem de Nord i tenint en compte només les dues primeres bases i la informació general de partida, que no és poca. Adéu.

erfiug
Recontro
Recontro
Entrades: 42
Membre des de: 13 set. 2009, 16:00

EntradaAutor: erfiug » 19 nov. 2012, 19:20

Si es suposa que els trunfos estan 5 a 5, i sabent que el company sud marxa de dues espases, no vol el pal, doncs sortiria a la copa o al basto.

Com que aniria de cara al contrador sortiria per davall de les sotes per si les mosques, encara que oest sempre apretarà al màxim...

Per aclarir, el semifallo de espasa descartadíssim ja que es notaria de seguida, seguir arrastrant no ja que es desfermaria el trunfo o oest podria carregar.

droig
Botifarra
Botifarra
Entrades: 116
Membre des de: 26 nov. 2002, 18:39

EntradaAutor: droig » 19 nov. 2012, 20:29

Efectívament havia entès que perdrien pocs punts i que després podria carregar a l'espasa.

salut,
droig

quimktm
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 03 gen. 2009, 17:35

EntradaAutor: quimktm » 22 nov. 2012, 18:43

quimktm ha escrit:
Amb el meu cas només marxaria de dues espasses seguides si tinc 4-5 copes de 1 12 i 4-5 bastos de 1 12, sempre pensant que a Sud encara pot tindre el 8 d'espasa


O sabia Corpetit. :wink: :wink:
No se exactament qui era el jugador Sud. Per ho tenia un presentiment que només podia tindre aquest joc . I crec que la sortida de 10 (basto o copa- cara o creu) Hagués sigut la millor. :lol: :lol:

Un saludo nois.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Punt de vista de Sud després de les 2 primeres bases:

EntradaAutor: corpetit » 23 nov. 2012, 07:06

1.- Quan es descarta, Sud marca que aguanta 2 colls i així pensa que ho ha d'entendre el seu company.
2.- Sud, a priori, pensa que Nord va curt d'un dels seus colls bons, raó de més per no carregar res.
3.- Si Sud es decantés per carregar l'as de basto, si després li aixequessin el rei amb un simple 6, deixaria ferm a qualsevol altre jugador, amb el cavall, sota, 8 i 7. Amb tot el que això significa. Conclusió: el basto no el pot carregar.
4.- Sud es pot veure temptat a carregar l'as de copa perquè l'aguanta millor però, fent-ho, pot indicar malament al seu company i, a més, algun altre jugador el pot aturar fàcilment amb 3 de manilla i sota.
5.- Si Sud aguantés només un pal, es podria veure temptat a carregar però, fent-ho en 2 pals i el company cantant directe, a priori, sempre els ha d'aguantar per tal d'ajudar-lo tant com li sigui possible. Entre els dos, estaran aguantant 3 pals de 4 i, entre aquests colls, el més important: el de trumfo. És molt difícil que Sud pugui perdre els 2 pals perquè un recolzarà l'altre, es protegeixen mútuament.
6.- Si ell no porta cap trumfo, més encara per confiar amb la cantada directe de Nord.
7.- Poc es pensa que tota l'espasa la portin els altres, i menys que, tenint-ne ell tan sols dues, Nord en tingui semifallo.
8.- Pensa que Est ha contrat per trumfo, alguna manilla i per marcador.
9.- Pensa que Oest ha començat arrastrant perquè també ostenta alguna manilla i no semifalla res.
10.- Per tant, en vista del contro, l'arrastro i les seves pròpies cartes, poca cosa li fa al company fora del trumfo.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Desenllaç real de la partida

EntradaAutor: corpetit » 02 des. 2012, 03:07

Nord va arrastrar de baix i la partida va anar de la següent manera:

Basa 1: Oest arrastra de 7 d'or, Sud 6 d'espasa, Est manilla, Nord 2 d'or;
Basa 2: Est 8 d'oro, cavall, 6 i Sud 7 d'espasa;
Basa 3: Nord arrastra de 4 d'oro, 5 de copa, 2 de basto i rei d'oro;
Basa 4: Est obre espasa de sota, 2, manilla i 4 de basto;
Basa 5: Oest torna de rei d'espasa, 2 de copa, as d'espasa, 5 d'oro;
Basa 6: Nord arrastra d'as de trumfo, 8 de copa, 5 de basto i 3 d'oro;

Basa 7: Nord obre copa de sota, 3 d'espasa, 4 de copa, manilla;
Basa 8: Est toca l'espasa de 8, 3 de copa, cavall d'espasa i cavall de copa;
Basa 9: Oest repeteix espasa de 5, rei de copa, 7 de copa i 3 de basto;
Basa 10: Oest torna a repetir espasa de 4, as de copa, cavall de basto i 6 de basto;
Basa 11: Oest s'encara de manilla de basto, rei, 7 i sota;
Basa 12: Oest toca basto de 8, as, sota d'oro i 6 de copa.

La parella Nord-Sud fa 3 bases que són 16 tantos, perdent-ne 40;
La parella Est-Oest fa 9 bases que són 56 tantos, guanyant-ne 40. E-O van comptar-ne 38.

Les cartes de tots els jugadors eren les següents:

_______________________________NORD
_______________________________As, cavall, 5, 4 i 2 d'ors;
_______________________________Sota, 6 i 3 de copes;
_______________________________2 d'espasa;
_______________________________Sota, 6 i 3 de bastos.
OEST_________________________________________________________EST
7 i 6 d'ors;_____________________________________________________Manilla, rei, sota, 8 i 3 d'ors;
8 i 5 de copes;__________________________________________________Manilla i 7 de copes;
Manilla, rei, cavall, 5, 4 i 3 d'espases;________________________________As, sota i 8 d'espases;
Manilla i 8 de bastos._____________________________________________Cavall i 7 de bastos.
_______________________________SUD
_______________________________Cap oro;
_______________________________As, rei, cavall, 4 i 2 de copes;
_______________________________7 i 6 d'espases;
_______________________________As, rei, 5, 4 i 2 de bastos.

Adéu.


Torna a “Tàctiques avançades”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant