Renuncis

Tàctiques simples de la Botifarra (per exemple sortida de 12)
Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Renuncis

EntradaAutor: Carles » 28 des. 2013, 15:17

Ahir va haver una conversa pel xat del ButiNET sobre els renuncis. El tema era si els renuncis son trampes o no.

Que en penseu? Per vosaltres un renunci son trampes? O son part del joc?

Adéu !

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 934
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 29 des. 2013, 19:21

Segons la meva opinió, fer renunci conscientment és fer trampes.

No hi ha benefici personal que pugui justificar tirar una carta, sabent que no és la correcta i esperant que els contraris no s'adonin.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Renuncis

EntradaAutor: corpetit » 30 des. 2013, 16:18

Bones, ja se n'ha parlat molt d'aquest tema i és molt extens i complicat. Jo diria que té difícil solució.

La meva opinió:

Èticament o moralment, si el renunci és voluntari, és una trampa en tota regla o, com diria un company de joc: "es una trampa pa cazar leones, de gorda".

Legalment, normativament o com li vulguem dir, no és trampa, "només" és un fet sancionable i punt.
Em recorda a una escena que em va tocar viure de petit, quan jugàvem a futbol. Un amic que jugava de davanter, cansat de rebre puntades, en va fer una de forta i tothom se li va girar en contra, escridassant-lo. Ell, que no deia mai res ni es posava en res ni ningú, es va aixecar exclamant, cridant: "i no tinc dret a fer una falta?". Es va fer el silenci, ningú va contestar, es va parar el partit uns instants i, acte seguit, el joc es va reprendre.

El renunci presenta molts problemes com la detecció, determinar-ne el dol o voluntarietat, la demostrabilitat, els greuges comparatius etc. Algun resolt aquí, al butinet, que ja és molt, però la majoria (em podeu titllar de pessimista), per més que en parlem, no els solucionarem mai.

Com deia, encertadament, algú per aquí, aquest no és un joc seriós (o almenys no li prenem) i, com a tal, restem condemnats a patir-ne les seves seqüeles o efectes secundaris. Salut.

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 934
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 31 des. 2013, 13:04

Ara hauríem d'opinar que s'hauria de fer quan una jugada determinada és legal però no és ètica. Estic d’acord amb Corpetit sobre aquesta diferència.

Jo crec que si una jugada no és ètic no s’hauria de fer, encara que sigui legal.

Encara que sigui un altra tema, jo quasi sempre jugo lliure i mai dono un rei a la manilla del contrari si en tinc una més petita, mai enganyo. M’agrada la botifarra lliure per poder carregar aquella sota a la sortida d’as del contrari si en tinc dos, o jugades semblants però no m’agrada enganyar i, diria més, tampoc m’agrada que enganyin les meves parelles de joc.

Que és legal si. Però no m’agrada que m’ho facin. No ho trovo el.legant.

Dedicat a Dani, a Quim i a molts altres :lol:

rimbo
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 71
Membre des de: 15 nov. 2007, 19:31

EntradaAutor: rimbo » 01 gen. 2014, 12:33

Si us ve de gust la sang (a mi no):

http://www.butinet.cat/forums/viewtopic.php?t=1380

Vagi bé.

Pere1957
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 31 des. 2005, 16:24

Renuncis

EntradaAutor: Pere1957 » 01 gen. 2014, 17:38

Bona tarda i Bon Any a tots
Jo vaig ser el protagonista dels comentari dels renuncis....
Fer trampes és no seguir les normes d'un joc per treure'n un benefici. El cas que es va donar era clarament voluntari (el segon que hi havia en la mateixa partida) per tant (també per la reacció que va tenir el que l'havia fet) era totalment intencionat i per treure'n profit.... Una cosa molt diferent és el renunci involuntari, a vegades pots despistar-te (encara que segons el nivell d'ajuda que tinguis posat, la maquina t'avisa). En el meu poble, jugant a la botifarra tradicional (en viu) quan hi ha un renunci (també quan algú dona malament) simplement es torna a donar. Si penséssim que son renuncis intencionats aquell “tio” no s’asseuria més en una taula!!!!

noiremas
Recontro
Recontro
Entrades: 42
Membre des de: 05 maig 2007, 12:21

Re: Renuncis

EntradaAutor: noiremas » 02 gen. 2014, 13:48

Carles ha escrit:Ahir va haver una conversa pel xat del ButiNET sobre els renuncis. El tema era si els renuncis son trampes o no.

Que en penseu? Per vosaltres un renunci son trampes? O son part del joc?

Adéu !


Si fer un renunci voluntariament es trampa ??
Era una inocentada veritat ?

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 02 gen. 2014, 15:13

No, no és cap innocentada!

De fet, només és una qüestió de llenguatge, tampoc és tant greu :-)


Per jugar una mica, farem un símil amb el futbol:
- Un jugador fa una falta involuntària. És trampa?
- Un jugador fa una falteta "tàctica" voluntària al mig del camp per tallar un possible contraatac. És trampa?
- Un defensa fa una falta involuntària quan el contrincant es quedava sol davant la porteria. És trampa?
- Un jugador para amb les mans de forma involuntària una pilota que entrava a porteria. És expulsat i penal. És trampa?
- Un jugador para amb les mans de forma voluntària (fent de porter) una pilota que entrava a porteria. És expulsat i penal. És trampa?

Només afegir que en cap cas vull crear polèmica (només animar una mica els fòrums)! Vull dir, que des de la meva opinió és tant acceptable els que creguin que fer un renunci és fer trampes com els que creguin que no.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Rellegint els antics posts que parlen del renunci.

EntradaAutor: corpetit » 03 gen. 2014, 01:34

Bones. Almenys aquí, al butinet, s'elimina un dels molts problemes del renunci: la demostrabilitat (aspecte molt important). Si nosaltres observem un renunci, el podem denunciar i, si realment s'ha renunciat, el programa te'l donarà com a bo.

Ara bé, si es vol fer el més semblant possible a la vida real, penso que no s'aconsegueix:

1.- Per a començar, a la vida real es repassen les bases anteriors fins que s'arriba a la del renunci en qüestió. El millor és acabar la mà i revisar-ho al final, per tal de no influir en la mateixa. Més que res, perquè també es pot equivocar el que canta el renunci.

2.- Aquí et pregunta el pal que ha tirat el renunciador. No cal saber quin pal li tocava tirar, la carta que no ha superat o la que hauria d'haver tirat i no ha tirat. Simplement (cosa que no sap tothom perquè m'hi he trobat, i amb gent que fa molts anys que juguen al butinet), es van marcant els 4 pals, d'un en un. Si s'ha comès el renunci, la màquina l'acceptarà.

A la vida real, denunciar un renunci és molt més exigent que aquí, ja que has de buscar la basa en qüestió, li has de dir la carta que ha tirat, i la que, per norma, li tocava tirar. Generalment, fins i tot la pregunta és al revés que aquí, ja que es sol dir:
"en aquesta basa havies de servir copa i no ho has fet", i aquí et demana just al revés. Jo, personalment, recordo millor el pal o la carta que hauria d'haver tirat, que no pas el color de la carta que ha tirat el renunciador. Bé, d'alguna manera s'havia de fer.

3.- Si cantem un renunci, algunes vegades, el programa es torna boig, i marca a alguna parella, uns punts que no són. De vegades, el company veu el marcador real i, en canvi, nosaltres no. Coses del programa.

4.- Aquí pots cantar el renunci sempre, i les vegades que vulguis en una mateixa mà. Ni que vulguis 10. Cosa que pot molestar a la resta de jugadors.
Al començament, m'esforçava en recordar el pal que havia tirat el renunciador. Ara ja no cal, vaig començant per dalt i anant baixant. Tard o d'hora me'l donarà per bo. Amb això vull dir que, al final, no cal saber ni recordar res, si hi ha hagut renunci, la màquina l'acceptarà com a tal i, per tant, seria el mateix que prémer un sol botó de renunci. Només que ara s'ha de prémer fins a 4 cops o, si en recordes el pal, marcar aquelles minúscules i incòmodes lletres del jugador que ha renunciat i el pal que ha tirat.

Actualment, si jugues contra un jugador d'ajuda nul·la, principalment si estem davant d'una partida obligada, doncs podem clickar al final de cada dat, els 4 pals esmentats abans. No cal saber absolutament res, no cal ni creure que hagi comès un renunci, si, en algun dat n'ha comès un, la màquina li clavarà, ni que en comptes d'un 2, hagi servit un 3 del pal que sigui. Si no n'ha comès cap, doncs com que les cantades de renunci fallides no penalitzen en res, doncs tampoc passa res i cap a l'altre.

No pretén ser cap crítica. Ja he dit per endavant que, el fet de què la màquina ens l'accepti, fa que tothom ja dóna per cert que el renunci s'ha comès. Com no pot ser d'altra manera, li donem plena veracitat al programa. I això és molt més important del que ens pensem ja que, a la vida real és obvi que no passa així. Malgrat això, no sé què voleu que us digui, però la posada en escena jo la veig bastant allunyada de la realitat alhora que incòmode de denunciar per, al final, arribar a un mateix lloc. Salut.


Torna a “Normes del joc i tàctiques de primer nivell.”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 37 visitants

cron