Posar as a la sortida de trumfo del company

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

Posar as a la sortida de trumfo del company

EntradaAutor: CiutatDeSal » 26 nov. 2003, 13:20

La situació:

El meu company canta el trumfo i jo tinc només dues cartes, As i una de petita. A la primera que el meu company entra, surt arrastrant de manilla ... què faig? poso l'as o la petita?

A mi una vegada em van dir ... "posa-hi l'as, que si el company té el rei podrà continuar arrastrant i destrumfar als contraris. Si no poses l'as al segon arrastre entraràs tu i no podràs continuar arrastrant, amb el risc de que els contraris et fallin un altre pal".

I jo m'hi vaig acostumar. Però varies vegades m'han esbroncat per fer-ho així ... "perquè poses l'as? és trumfo!" ... no cal dir que en aquells casos el company no tenia el rei.

En fi ... il.lumineu-me

6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

EntradaAutor: 6_euros » 26 nov. 2003, 14:03

De no tenir-ne minim 6, t'arrastraré sempre de baix manilla amb aquest cas, per tant s'ha acabat el problema. Amb el que si t'arrastro de manilla, ja me'l pots donar o no, pq tinc el rei segur; però ja pots escollir segons t'interessi que despres d'arrastrar et vingui o vulguis sortir tu.

Foteu manilles, tindre-les es lo fàcil

Si juguem al reves, i vens de manilla, no te'l donare

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 26 nov. 2003, 14:51

En tal cas, potser és millor que et doni l'as, no? ... si tu en tens 6 i surts de manilla (lo qual significa que tens rei), jo en tinc dos ... en queden 4, que en el pitjor dels casos pot tenir un únic contrincant.

Si no et poso l'as no haurem acabat de destrumfar quan jo entri i hauré de tocar un altre pal.

Tot això assumint que el meu company només sortirà de manilla si en té 6 o més, cosa que veig molt raonable.

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 26 nov. 2003, 22:22

Bé Ciutat bonita questió la teva.

Mira jo com soc un garrepa i no m'agrada donar res em quedaria l'as per el segon arrastre

Be ciutat nomes una petita questio , a la presentacio del cas li manca (des de el meu punt de vista) la questio de si tens bo o no dels demès pals, per tant si t'interesa o no que t'apretin pals per caçar figures.

perquè si a part de l'as i la petita tens dues manilles millor donar l'as al company i esperar que t'apreti algun pal.

pero pensa que cada partida es un mon, i que l'intució també t'ajuda a vegades.

vinga una abraçada

psc

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 27 nov. 2003, 09:46

Bon matís, Alp. Passa que ara no sé com es feia per editar l'enquesta per poder afegir aquesta opció ... :-(

Però de totes maneres encara no sóc capaç de veure l'avantatge de no donar l'as.

Suposant que, tal com diu 6_euros, el company només surt de trumfo encarant manilla quan en té al menys 6 i el rei, cosa que veig lògica i raonable, no és sempre millor donar el as? Val que si no el donem entrem nosaltres i ens pot interessar aquest fet, però correm el risc de no haver pogut arrastrar del tot.

L'únic cas en el que veig clar que pot ser perjudicial donar el as és quan el company surt de manilla sense tenir el rei (evidentment cada joc és un món).

A veure ... per curiositat ... aquests que teniu els famosos manuals de butifarra i llibres diversos sobre tàctiques ... diu alguna cosa sobre això?

PD: Vaja, també sou la hostia, eh? ... tres opcions que poso i ters persones que voten ... i un empat a tres ... em deixareu amb el dubte, coi.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 28 nov. 2003, 13:48

6_euros,
com que et tinc per un excel·lent jugador les teves opinions em mereixen una gran atenció i aquesta em fa pensar molt ...
De no tenir-ne minim 6, t'arrastraré sempre de baix manilla

Això vol dir que amb 5 trumfos (p.ex. 9-12-x-x-x o 9-11-x-x-x) sortiràs per sota?
Si l'As està a l'esquerra (33%) al teu company li caurà alguna figura; si està a la dreta (33%) segurament li haurà de posar i si no, a no ser que en tingui dues i no li posi (ai Senyor! hi ha de tot), tampoc caurà pas; si el té el company (33%) la diferència és mínima (cert, entrarà ell i arrastrarà cara a la teva manilla, però si surts de manilla i hi tornes, serà pràcticament el mateix).
En el 66% dels casos el teu company té com a mínim el dubte de si han barrotat.
No consegueixo veure-hi cap avantatge significatiu. Bé, sí, mantens el control del trumfo què sempre és important ...

Una altra cosa és amb 5 molt dolents ... 9-x-x-x-x sense figures on ho tens cru facis el què facis :? ... però amb la Manilla acompanyada no ho veig clar.

Apa, tingueu manilles i que no us les foti en 6_euros (ni ningú).

PD. Jo no donaré l'As ni "harto vino" que deia una amiga meva.

alex_g7
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 65
Membre des de: 18 set. 2002, 21:42

EntradaAutor: alex_g7 » 16 gen. 2004, 11:34

De vegades quedo parat amb algunes afirmacions .Si el company t'arrastre de manilla deixe't tu de pensar que es el que et conve mes a tu ,estas jugant amb un company que si s'adalanta la manilla de trunfu es que linteresa arrastrar ,en principi si t'esta arrastrant per treure trunfus es que te bon joc,no arrastrara per arrastrar i meny de manilla,a nose que t'hagi vist passarte una manilla ,pero igualment no pots posar mai l'as .Nomes imaginet que te 5 trunfus de mailla 11 i el de la dreta te dos de 12 ,en fi que es una jugada per mi poc discutible.
I pero lo d'arrastrar per vaix .....crec que millor no fer comentaris,l'unic es el que diu el Deep ,que el company es pasi alguna manilla ,tu no tinguis fallo complert i que per força hagis d'arrastrar amb 5 de manilla 8 per exemple .Pero sino es el cas mai per sota manilla ,esperes que el company entri i arrastri.Ara si vols anar per vaix perque nomes pense en quedar ferm tu i si el teu company pert el 12 si l'as esta a la dreta ,es norma de molta gent jugar sense pensar amb el company .Perque un jugador que la toqui minimament a sortida de company sempre posara la grossa .
Sortin per sota es regalar els punts el que tens a l'esquerra .
Meno nois ,ara feia temps que no entraba per aqui.Vagi be .

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 19 gen. 2004, 18:09

Ostres, potser és que estic perdent la capacitat de comprensió de textos escrits ... però no se si he entès el que has dit alex.

En resum ... segons tu ... no posar MAI l'as a sortida de manilla del company. Em sembla molt bé. Els arguments, però, no els he entès. Evidentment que en el cas que dones (5 trumfos de manilla i 11 el company i 2 trumfos de rei el de la dreta) la millor manera de jugar-ho seria no posant l'as, però segons el meu punt de vista un cas no fa la llei. Podria pensar en un cas en què el resultat fos completament oposat i fos més convenient posar l'as.

Tal com ho veig jo:

- Si no poso l'as,
- hi ha més probabilitats de que els contraris no es facin el rei en cas que el tinguin.
- tant si el tenen com si no, quedo jo ferm, sense poder continuar arrastrant i "m'arrisco" a no poder destrumfar a temps als contraris, amb la possibilitat de perdre una manilla o as d'un altre pal.
És a dir ... possible guany del rei de trumfo dels contraris ... amb possible pèrdua d'un as o manilla d'un altre pal. (el càlcul de probabilitats de cada cas el deixo als experts ... ja sabeu qui :-P)

- Si poso l'as,
- "m'arrisco" a que els contraris es facin el rei de trumfo si el tenen
- si no el tenen, "asseguro" la destrumfada dels contraris en cas que el meu company tingui el rei.
És a dir ... possible "pèrdua" del rei de trumfo dels contraris ... amb possible "guany" d'un as o manilla d'un altre pal.

La resta dels comentaris ... si sortir de sota manilla havent cantat, si només penso en quedar ferm o el que em convé més a mi i m'oblido del company, si a sortida del company poso la grossa o la petita ... són altres qüestions, d'entre les cuals l'única que veig que hi tingui alguna cosa a veure és la de la sortida de sota manilla.

Si em pregunto què és millor, si posar l'as o no, precisament no ho faig pensant en el meu joc i en quedar ferm jo ... si pensés així, la solució és més fàcil ... només cal mirar-me les meves cartes i decidir segons lo que tinc.

Lo de posar la grossa a sortida del company ... algú ha dit el contrari? i ... en aquest cas de que parlem ... la grossa és l'As, no?

alex_g7
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 65
Membre des de: 18 set. 2002, 21:42

EntradaAutor: alex_g7 » 19 gen. 2004, 21:31

Per mi els trunfus es el mes important a part de tenir manilles, hi ha molta gent que arrastre per arrastrar ,simplement perque el company ha fet trunfus i no hi ha pitjor cosa que et deleguin tu tinguis 4 trunfus i un semi i el company t'arrastri amb 1 trunfet a les mans per fer un pic i quedar-te sense .Amb aixo vull dir que si el company t'arrastre fent trunfus ell es que te bo ,el que no pots fer mai es donar-li l'as ,pel simple fet que si el dones i els altres es fan una base de 12 hauras jugat malament ,no hi han escuses aquesta jugada.Si no el poses i despres mates d'as i entres ,trascolles i tens la mala llet que et fallen un pal ,doncs mala sort ,pero tu hauras jugat be .
El fet es que si t'arrastre es que te bo ,es a dir quan tu trascollis ja entrara ell per acabar d'arrastrar ,es donen molt pocs casos que despres et fallin un pal i ja et dic mala sort si aixo passa, pero jo mai li posare l'as i crec que el 99 % d'aqui no el posaria,inclus tu Ciutad .
La Butifarra es un joc molt sencill que hi ha molta gent que el complica..........

6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

EntradaAutor: 6_euros » 20 gen. 2004, 14:11

Ja estem amb absolutismes de mai s'ha de fer o que si algu ho fa esta jugant de pena. Va parir...

Potser amb el vostre sistema de la petita, si que es mes important arrastrar per dalt, perque fas un sondeig de com esta el trunfo. Pero en el nostre no hi ha cap dubte, de que aconseguire netejar el trunfo amb el 2º i 3º arrastre, per tant, vull que aquestos siguin forts per continuar sortint jo; i amb qualsevol sistema de cara i ulls de descart, anar cap al meu company.

Fer dos arrastres i no matar tu la segona, ja esta el rival es fara el que convingui i fora. El cas que em dieu, que doni el company l'as amb dos i jo neteji he de portar manilla rei cavall.

Vinga,

A veure quan baixeu per algun campionat occidental, que nosaltres si que baixem.

alex_g7
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 65
Membre des de: 18 set. 2002, 21:42

EntradaAutor: alex_g7 » 20 gen. 2004, 22:20

Totalment d'acord amb tu 6_euros ,important se ferm amb trunfu ,i sobretot ser amo de trunfu ,una cosa que no tothom te clar.Millor ser amo que mosso,millor no arrastrar a que quedis mosso fent trunfu tu ,si es que no tens bonissim o que el company et marca bon joc ,llavors es un altre questio ,aqui si que no hi ha dubte ,pero abans de fer l'arrastre si no tens tu bon joc ,espera que el company t'estigui marcant que vol treure el trunfu,simplement arrastrant-te . Jo no he dit de cap manera el contrari .
El que si que es clar es que si vaig per vaix la possibilitad de menjar-me peses del contrari son escases ,per no dir que el de l'esquerra segur que es fera l'as si el te. Per aixo es millor esperar l'arrastre del company a sortir per sota.Sortin per sota com sempre estem amb una loteria ,a verue que passara ???????.
i ja saps com jo entenc aquest joc ,mai penso en el que pot passar ,intento jugar al maxim segur del que faig .
Hi han jugades forçades que tenen que ser per loteria,pero en el cas del trunfu no te perque ser-ho.
L'unic i aqui si que estare d'acord amb tu tant com li vaig comentar al Deepbuti ,si el company es pasa manilla i tens un trunfu molt fluix de manilla petites ,obligat arrastrar perque el company no perdi la manilla ,en aquest cas si que si tinc que arrastrar ho fare per vaix .
De totes maneres cada buti es diferent ,aqui estem comentant una jugada amb concret que es si es donaria l'as a sortida de manilla del company de trunfus ,si que hi haura casos que diras ,mira tinc un pal fort de 5 de manilla as 12 i tens 2 trunfus de as i t'interesa que arrastri el company fins al final i t'he la jugues que tingui el 12 i pugui acabar els trunfus. Doncs si,pero clar sempre hi han casos en que anira mes be una jugada que un altre ,pero per norma general no li posaras mai l'as .


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 48 visitants

cron