Que s'enten per carregar

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

Que s'enten per carregar

EntradaAutor: alp2500 » 06 set. 2004, 09:44

Bé l'altre dia vaig assitir al campionat de Ger (cerdanya) i es va veure un cas curiós (desde el meu punt de vista)

Partida amb normativa del poble de Ger que s'ha tirar la petita però
es va pactar abans de començar la partida que es podia carregar de cara al company

el jugador de la dreta surt de manilla de cara i el segon jugador tira la sota , fins aqui be

a la segona jugada el mateix jugador tira el as i el segon jugador tira el dos (en té cinc de cartes d'aquell pal)

llavors els jugadors li piquen un renuncio ,però el segon jugador argumenta, que ha carregat de cara al company perquè es pensava que fallava.


que en penseu vosaltres, es correcte el renuncio??

moltes gràcies
a reveure
psc

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 06 set. 2004, 15:20

La veritat, fins i tot amb el “acopdegarrotix” li fareu dir, que estan “locos” aquest occidentals. Necessitem del doctorat d’en Deep per a definir la qüestió però d’entrada el gran problema de jugar a tirar la petita, es a dir mètode occidental, ha set, es i serà el tema del “carregar”. Com es va definir ja fa molt i molt de temps, diguem dos anys, es impossible en un Campionat jutjar si una carta era o no era possible fallar-la i per tan donar la raó amb el que tira la sota o amb els que li van cantar “renuncio”. Sempre que es posa una carta diferent de la petita, i tan me fot si em dieu que amb punts o sense, es pot argumentar el “fallo” del company. Per tan, tal i com rebutgem jugar “ Lliure”, hauríem de rebutjar el “carregar”.
Ara be hi ha una veritat per sobre de totes. Tothom juga com vol i el mes normal i mes digne es fer-ho segons les costums locals i per tan que en tot campionat hi hagi un àrbitre local capaç de jutjar-ho, cosa que estic amb el Deep en que es impossible de fer, i si no ens agrada com ho fan no tornant-hi a jugar s’ha acabat el tema. Si es al bar el tema s’acaba mes ràpid, al estil vasc: “Oye Iker por que estamos discutiendo si lo podemos arreglar con un par de ostias”. O agafar la porta i marxar.
I si no ens fem tots lliures.
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, massa dies amb el Julivert i la Masos, ostres ostres com em torno. :oops:
En fi
Tingueu manilles
Tireu la petita
I no CARREGUEU
:twisted:

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 06 set. 2004, 15:27

Alp,
La meva opinió és que no es pot organitzar un campionat sense establir prèviament unes normes clares, sobretot, com és el cas que ens ocupa, que es juga obligada amb carrego.
Si només diem que es pot carregar cara company, així, tal qual, el renuncio no té que ser-hi, sempre trobaràs algú que t'hi posarà "pegas", i no vull nombrar ningú pero el primer que em ve al cap és un tal deep, que corre sovint pels foros, i el més fotut és que tindran raó, ah! és que jo em pensava que el company fallava...coi, i com no li pots donar la raó?
Per tant, si es vol permetre el carrego, deixar ben clar en quines jugades és legal fer-ho i en quines no, sinó serà impossible, t'ho dic per experiència...
Si a algú li interessa el tema del carrego i com es pot fer unes normes per aplicar-lo volteu pel foro ( temes tancats, crear una partida llogica) allà hi expliquem com carreguem al gironès, i no us pensseu que va ser cosa fàcil, que casi ens costa un coma etílic!

Per cert Alp, sempre et passen coses extranyes a la Cerdanya?

Masos
Barretina
Barretina
Entrades: 210
Membre des de: 16 set. 2002, 23:40

EntradaAutor: Masos » 06 set. 2004, 20:44

Jo, tal i com entenc el joc "oriental" penso que això és renunci pk:

a) si tens del pal has de tirar la petita.
b) si no en tens has de tirar trunfo.
c) si no tens del pal ni trunfo, pots carregar i pensar que el company fallarà.

Almenys així m'ho van ensenyar a Cuenca.......

(Masses dies amb el QQ i lanena...... :D )

dracco
Contro
Contro
Entrades: 8
Membre des de: 14 abr. 2004, 15:55

EntradaAutor: dracco » 07 set. 2004, 00:59

Aviam jo trovo ke teniu tots rao, fins i tot el comentari ke fan mes amunt carregant la sota alegant ke pensava ke fallaria,
Però jo soc de jugar lliure, o sigui enganyan, sempre eh jugat aixi i trovo ke es molt mes emocionant i pots salvar mes punts i ajudar al company, però tb en pots perdre o desorientar al company, peró aixi es el joc.
Jo per exemple sempre tiro la ke em rote i sobretot si es la sortida del company, m´explico: el meu compi surt a defensar-se l´as no de cavall ok, maten de 12, si tinc 3 6 i 10 tirare el 10, per ke os preguntareu, molt facil, per acollonir a lultim pensan ke a la propera fallo, pero tb has de pensar ke influeix ki canti, normalment es fa en el meu llloc si cantem un de nosaltres 2, no se es ke es a base de practica i veure moltes partides, encara aixo jo soc solidari i defensare sempre el lliure i donar la ke vulguis.
EEEEIIIIIIIIII va desperteu ke ja eh acabat de escriure, jejeje

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 07 set. 2004, 17:15

Bones QQ,
Si acceptem de bon grat, almenys jo, que hi hagi dues variants de jugar la butifarra, perquè coi no podem acceptar una tercera que seria, diguem-ne per exemple, obligada amb carrego?
Quin problema hi ha? És senzillament una manera més de jugar, (per mi la millor, normal és la que he après) si tots els jugadors sabem quan podem carregar i quan no ho podem fer no té perquè haver-hi cap tipus de problema. Al gironès és la manera més comuna de jugar, s'hi fan molts campionats , alguns d'ells molt importants, i es juguen així, obligada amb carrego, mai, que jo sàpiga, han acavat a l'estil vasc, per tant, aixó que és impossible jutjar les jugades en els campionats...no sé no sé, n'estàs segur?

Rebutjar: no acceptar una cosa perquè hom la considera de mala qualitat, indigna d'ésser acceptada; repudiar.


Per cert QQ, em sembla que tens problemes d'orientació :wink:

larvi
Botifarra
Botifarra
Entrades: 103
Membre des de: 20 des. 2002, 02:38

EntradaAutor: larvi » 07 set. 2004, 17:23

ORIENTAL?

OCCIDENTAL?

Que es tot molt mes facil, coiiiiiiii..........

senteu-vos a taula, sentiu-vos b, jugueu a la "BUTIFARRA",

les maneres les posareu els "4" que jugueu, tant lliure , tant obligat, que caram es aixo, jo no ho sé.

Sé de anar a tots els pobles de arreu, sentarme a una taula a jugar, tenir la humilitad de preguntar , "AQUI COM SE JUGA", i amb tota la bona intenció del mon intentar adaptarme, sempre sempre e sortit guanyant, si més no lo mes important, amics, i nobes coneixensses, massa que posem etiquetes a tot, deslliurem el nostre joc, fem que sigui més ric, que tingui varietat, que la caracteritzat arreu dels temps, hi ha llocs que s'acava a 100, altres a 75, que els oros valen doble, i moltes altres particularitats que l'enriqueixen, deixem de encotillar la botifarra, amics deslliurembla per ferla més rica, més diberssa, més universsal, a l'hora sera tb mes nostra, mes de cada un de nosaltres que estimi el nostre joc.

P.D. (ustressssssssss com me enrutllattttttttt,)................joujoujoujuojuojjoujoujou

festeta, xerinola sort i manillesssssssssssssssss

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 07 set. 2004, 19:42

Des que el mon es mon , es a dir des que existeix “Butinet”, el debat immediat va ser Oriental u occidental i la solució, ...................no tan immediata, va ser acceptar que tothom jugues com vulgues i com els altres li deixessin. L’únic important era i es, com diu el Larvi, passar-s’ho be.
Ara be al cap de poc temps, .........................potser no tan poc temps, es van fer els foros, i coi, si no podem debatre ni al bar, ni als foros ni als campionats i tots ens tornem Tereses de Calcuta, cony........... que avorrit.
La veritat Fritz m’agradaria que posessis en un “post” la regla que dius que deixa tan clara “El carregar”, sobretot si tens que tirar endarrere dos o tres dats. No ho voldria posar en dubte però se segur que “el barretina” d’en Deep, amb tot el carinyo Deep, ens donarà un cop de mà a rebatre-ho.
Sobre lo del tema d’orientaciò, si et referies a la Butifarra, pos mira no en tinc cap, m’agrada jugar occidental, però m’agrada mes jugar amb tothom.
En fi
Jo només diferenciaria la partida amb amics i cerveses ( Per exemple amb els dos amics que varem anar de viatge). On les normes les hagués pogut posar qualsevol de les dues parelles. I l’altre, per a mi força diferent la dels campionats, on si el 98 % dels catalans no ens llegim el manual d’instruccions abans de posar en marxa qualsevol aparell, com vols que llegim els reglaments i aquí venen els problemes de redacció i sobretot, sobretot d’interpretació. Provem-ho sinó, i malauradament, com diuen alguns celebres jugadors orientals, jejejejejejeje arribarem a la conclusió de que només hi ha dues maneres de jugar a la Butifarra BE o MALAMENT.
:twisted:

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 07 set. 2004, 21:58

Be fritz quan dius


Si acceptem de bon grat, almenys jo, que hi hagi dues variants de jugar la butifarra, perquè coi no podem acceptar una tercera que seria, diguem-ne per exemple, obligada amb carrego

Carregar, quan es pot carregar i perquè aquesta es la questio

es a dir a cada poble s'enten el carrego diferent, per tant a cada poble es juga diferent,

perquè clar si estirem la corda arribaren a dir que el oriental amb carrego seria lo mateix que el occidental de cartes de punts(però nomes per el segon jugador) ,perquè sempre es donarà el cas que es pugui dir que el darrer jugador sempre pot fallar o matar la carta inicial

uff que complicada e interesant es la botifarra

vinga a reveure

psc

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 08 set. 2004, 10:09

Coi Alp, i posats a acceptar per que no acceptem que mati l'as que jo mi entendria mes fàcil.
Es conya home, el on rotllo per damunt de tot.
"Seguiremos hablando del gobierno ".

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 08 set. 2004, 10:13

Per cert, la meva sogre juga, jugava........, ara nomes fa butifarres per desgracia meva, al Continental amb 25 comodins "ranpinyats" de les baralles estrenades........... Aixo seria continetal oriental u Occidental o seria un altre joc.....................?
Es que sempre volem dir l'ùltima paraula coi...............
es com l'anunci del Avecrem amb allò que deien que una cosa es aderezar y la otra enriquecer.
Au i tornaré............................................

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 08 set. 2004, 19:05

bones QQ,
Ara no t'entenc, que vol dir que no es pot debatre? que entens tu per debatre? explica-m'ho i intentaré que així sigui (estava convençut que això feia...)
Bé, les normes del carrego, si et penses que les tornaré a debatre públicament amb en Deep, o amb qui sigui, ho sento, pero ja he passat per aquesta experiència i francament, no la penso repetir, si vols, repeteixo, son a "temes tancats" "reliquies" "crear una partida llogica", tu mateix, et convido a llegir-les, i no esperis gran cosa. Això si, me les va fer passar canutes, i divertides alhora, perquè quan escric als foros ho faig purament perquè em diverteix, no hi ha cap altre tipus d'intenció.

I no t'emprenyis, pero estic convençut que tens problemes d'orientació. Saps per on surt el sol?

Friso perquè contestis, no voldria pas dir la última.

Alp, si et suposa un problema jugar amb carrego no ho facis, juga com vulguis, pero si vens a casa meva jugarem amb carrego i no tindràs el minim dubte de la posible legalitat de la jugada. Això sí, si fas trunfu sense tenir-ne riuré una bona estona, peró no et cantaré renuncio.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 09 set. 2004, 10:02

Discusió estèril i absurda. Qui vulgui parlar-ne seriosament que prengui paciència (molta!) i faci clic aqui.

En la meva opinió, poc interessant però sincera, la "obligada amb carrego":

    a) al bar, entre amics: cap problema, com diu larvi a passar-s'ho bé. Es van prenent birres de dues en dues fins qui hi hagi acord total ... o coma etílic total, el què es produeixi abans.

    b) en campionat: problema segur. A qui no l'hi ha passat el què a l'alp2500? Dos jugadors, convençuts tots dos que "carreguen" igual ... i un li canta renuncio a l'altre. Qui té raó? El que sigui més amic de l'organització, i l'altre que es foti.


A mi m'agradaria que la Botifarra fos considerat un joc important, amb campionats mundials, que s'ensenyés a la Universitat, que s'en publiquessin llibres, estudis, anàlisi ...

Estic pensant molt seriosament en oferir 1.000€ de la meva butxaca a qui faci uns robots que guanyin als meus. Enviar la proposta a totes les universitats d'informàtica del planeta, que s'hi apuntin estudiants, promoció en definitiva. No us penseu que estic dient tonteries, existeix un campionat mundial molt seriós de robots que juguen a ... "pedra-paper-tisora"!!!

Us imagineu un campionat del món on les normes no estiguin clares? Com li explico a un estudiant de la Índia (allà hi ha informàtics excepcionals, i 1.000€ poden ser una fortuna) que hi ha una norma que aplicaré com em dongui la gana?

Cutre, francament cutre.

A mi, obligat fins a la moll del òssos, els obligats em fem pena. Als lliures suposo que els fem riure.

Apa, tingueu manilles.

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 09 set. 2004, 11:01

ja sabeu que el meu criteri , es , per ser suau, "estrany" , com a minim.............doncs , mireu, ara no tinc res a dir , pero volia sentirme particep de la discussió, au, joujoujoujoujuojuo

P.D. joujoujoujuo festeta, xerinola, salut i manillesssssssss, una encaixada, i perdoneume per la meva poca seriositat, :?

larvi
Botifarra
Botifarra
Entrades: 103
Membre des de: 20 des. 2002, 02:38

EntradaAutor: larvi » 09 set. 2004, 11:03

:roll: el despiste amb potes de dalt, soc jo. xd........joujoujoujuoju


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 33 visitants

cron