TORNAR LA SORTIDA DEL COMPANY

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

TORNAR LA SORTIDA DEL COMPANY

EntradaAutor: CarlesG » 26 maig 2005, 10:18

Mogut fonamentalment per l'esperit de compassió envers aquest fòrum, que no té cap ni un missatge (mentres d'altres en tenen més dels que serien estrictament necessaris, en part també per culpa meva) em decideixo a escriure-hi alguna cosa elemental.

Ben mirat, no és estrany el poc èxit d'un fòrum relatiu a les "tàctiques de primer nivell", atès l'alt nivell mitjà dels jugadors del butinet (que dedueixo dels títols de la majoria de les partides creades: bons, només bons, mestres, grans mestres, nivell alt, cracs, aprenents no, etc.). Pel mateix motiu, ja assumeixo anticipadament que aquest escrit tindrà poc èxit, donat el seu caràcter elemental.

La qüestió és: ¿s'ha de tornar sempre la sortida del company?

És un principi fonamental de la butifarra que s'ha de tornar la sortida del company, i no penso discutir-lo. Ara bé, la cosa no és tant senzilla.

Hi ha dos extrems (que sempre són reprovables, en gairebé totes les matèries):

a) El jugador que juga sol, que només va a la seva, que tant li fot el que tu li "diguis" (amb les cartes, és clar), perquè ell sempre sortirà del que més li convingui. Aquest exemplar de jugador no és pas "rara avis", i segur que tots en coneixeu més d'un.

b) El jugador "obedient" al màxim, que sempre et tornarà la sortida (i fins i tot la repetirà fins que algú falli o, el que és pitjor, hi hagi una anada). Tant li farà les cartes que hagin sortit i les altres cartes que ell tingui: ell sempre t'obeirà a tu i a aquest principi fonamental de tornar la sortida, sacrificant, en suposat benefici teu, una altra sortida millor. Aquesta abnegació, admirable, sempre és d'agrair, però això no vol dir que el resultat sigui el més satisfactori.

Com sempre, "in medio veritas" (que no és el mateix que "in vino veritas", ja no que conec cap cas de jugador que amb una copa de més jugui millor).

Sense voler fer un estudi exhaustiu, suggereixo les següents opcions en el cas que davant la primera sortida del teu company tu agafis mà (després, lògicament, ja dependrà de molts altres factors):

a) Si no tens res de bo, torna-li la jugada de seguida i que s'espabili. (Possibilitat egoista). O bé busca-li alguna manilla i trascolla (possibilitat optimista).

b) Si tens alguna manilla, encara que sigui acompanyada de rei, torna-li la jugada, a veure si després et ve a buscar aquesta manilla.

c) Si tens manilla-as d'un pal, ensenya la manilla i torna la jugada. Si ell t'entén, et vindrà a buscar l'as i potser pel camí arreplegareu figura.

d) Si tens algun as defensable, és millor primer defensar-te l'as, deixant per més tard tornar la sortida. Molts asos es perden per no fer això: es torna automàticament la sortida i el company ja no té res a fer i va "a pescar". Quan es va a pescar, el més corrent és que el contrari pesqui l'as del teu company.

e) Hi ha una cosa que em posa particularment nerviós. A la primera sortida, es revela que el company del que canta trumfos falla aquell pal. El jugador "obedient" el fa fallar, amb gran satisfacció del que canta trumfos. (Diferent és quan falla el que canta, llavors sí és convenient fer-lo fallar).

El que no s'ha de perdre de vista mai és que la butifarra és un joc de parella i per tant és decisiu "informar" el company del que tu tens. Tornar automàticament la sortida dóna poca informació, la veritat.

Alguns jugadors (al meu modest criteri, erròniament, o per manca de memòria), quan agafen la mà i tu ja has fet dues sortides, tenen el costum de tornar-te la darrera (que és la que més fàcilment recorden), quan el procedent és tornar sempre a la primera. Lògicament, es més fàcil que la segona sigui de coll fals, buscant la teva entrada, perquè no es vol fer de cares l'as que t'ha ensenyat amb la primera sortida, sigui per por que el fallin, sigui per voler atrapar pel mig figura.

Bé, això és tot per avui. A reveure.

CarlesG

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 26 maig 2005, 16:11

ostres ostres bona pregunta la teva CarlesG nomes indicarte que del noms de les partides te n'has descuidat alguna per enmarca con el cas de Catedràtics , professionals ultim nivell . ect....

en Quan a tornar a la Carta del company dependrà sempre del joc que tu tinguis no sempre es la millor opció per tant cada partida es un mon de posibilitats i combinacions per tant si no vols que el teu company s'enfandi li tornes

En quan als professionals aquets que juguen sols , mira es igual que els hi tornis o no segur que ells es faran les seves i no vindran pas a les teves per tant res a fer, nomès t'aconsello fer llista i ja saps que t'espera el dia que jugues amb ells,

vinga a reveure
psc

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 26 maig 2005, 16:15

Apa pos per animar mica el foro com dius te contestare, tot i que estic d´acord amb tot el que dius.
A vore la manera que a mi m´agrada de jugar es la següent:

Surto jo ( o sigui han cantat els contraris) i surto del meu pal llarg o de pal de as (si en tinc claru).Li estic dient al meu company: aquest pal es el que jo aguanto.No espero pas que me torni la sortida, al contrari, espero que obri el seu pal llarg (si en te clar), i en dues jugades el meu company i jo ja tenim la tira de informació.

I no se per que t´ho explico si sempre juguem aixi quant jugo amb tu 8)

O sigui, lo de tornar la sortida nomes en el cas de que no tinc res de res, llavors pos a tornar la sortida del company.També li estic dient algo al meu company: No tinc res.

Apa que no sigui dit que no has tingut respostes :P :wink:

abril74
Barretina
Barretina
Entrades: 322
Membre des de: 09 oct. 2004, 20:08

EntradaAutor: abril74 » 26 maig 2005, 20:27

...
abril74 l’ha editat per darrera vegada el dia: 26 ago. 2008, 22:25, en total s’ha editat 1 vegada.

wop
Contro
Contro
Entrades: 22
Membre des de: 08 gen. 2004, 16:56

EntradaAutor: wop » 26 maig 2005, 20:50

Otia, despres de la brillant explicacio de la morfeo res a dir, es pot

dir mes fort pero no mes clar, la resta son conjetures q nomes ens por

taran a jugar malament.

salut i manilles.

PERE
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 17 gen. 2003, 15:09

EntradaAutor: PERE » 27 maig 2005, 10:40

tret del manual de botifarra del Butinet



La sortida del company no es nega mai. La manilla al company no es nega mai
Sempre que el company surti d'un pal, li hem de tornar. Ja que és ell qui està marcant el joc. A més a més si tenim la manilla del pal amb que ha sortit sempre li tirarem, ja que se suposa que ell surt d'aquell pal per tal que caigui la manilla i poder salvar l'As.

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

EntradaAutor: CarlesG » 27 maig 2005, 12:40

Pere:

Si el Manual vol dir que s'ha de tornar AUTOMÀTICAMENT i SEMPRE la sortida del company, ho sento però no hi puc estar d'acord, de cap manera. Altra cosa és que sigui el més corrent, però hi ha tantes excepcions, com molt bé ens diu la morfeo, que la regla trontolla com a tal.

Passar la manilla a sortida del company, és una altra cosa. En principi, mai s'ha de fer (pot haver-hi alguna excepció, però això ja és un altre tema, i del fòrum de tàctiques avançades).

Cordialment.

CarlesG

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 27 maig 2005, 16:27

La meva opinió es que a la butifarra les paraules "mai" i " sempre" referint-se a jugades no existeixen.
Pots dir casi sempre o casi mai, perque cada ma es diferent i pots optar per diferentes jugades (aixó es lo mes bonic d´aquest joc).

Només per parlar de sortides casi podries escriure un llibre :wink:


(Tic fen oposiciobns a barretina, es nota??????? :twisted: :twisted: )

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 28 maig 2005, 00:04

Bones Abril74,
Una de les jugades que més m'amoinen és quan contres i el company et surt amb un 4 de semifallo (grrrrrrrrrrrrr)

Doncs és bo saber-ho, quan juguis amb mi si has contrat ja pots contar que si tinc trumfo et sortiré de semifallo, i a més t'hi sortiré SEMPRE ( quin temps deu fer a teletubilandia? ) :twisted:
La raó ja l'he explicat alguna vegada, és per evitar que el company passi (ho sento, no m'agrada gota l'expressió abarrotar) la manilla.

I si tinc una manilla i tu has contrat i fan trumfus a la meva dreta segons com (casi segur) que et sortiré arrastrant, encara que només en tingui un i ben petit. Si el meu company ha contrat, jo, amb el joc que tingui em puc fer una idea aproximada del que pot tenir, si li surto arrastrant li estic dient que jo també tinc bó, mínim una manilla, per tant penso que la sortida que dóna més informació és l'arrastro, insisteixo en que és ell qui té més bó dels dos, haurà de ser ell el que porti el pès de la mà, i administrar les cartes contant que sap segur que jo mínim porto una manilla.

La sortida és la jugada que marca la mà, per tant penso que és la jugada més important del joc, és molt important tenir-la "pactada" amb el company i seguir un criteri, el que sigui. Discutir quin criteri és el millor seria una tasca com a mínim agosarada i en tot cas s'hauria de fer a tàctiques avançades.
En tot cas sempre serà millor que no fer sortides diferents cada vegada: ara de semi, ara m'encaro una manilla, ara surto d'as perquè el tinc sol, ara surto d'as perquè tinc el rei, ara amb tres de les quaranta et surto de cavall, ara com que has contrat amb tres de les quaranta et surto de rei etc. En aquesta línea, en la jugada de tornar la jugada al company també és convenient tenirla "pactada" i seguir sempre el mateix criteri.
Ostia si n'hi han de sortides, ja té raó la tinki, un llibre es podria fer.

Qui en juga una?

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

EntradaAutor: CarlesG » 28 maig 2005, 09:05

Fritz, sortir arrastrant si el company contra i tu només tens una manilla? Mmmmmmm.... D'acord que dónes informació, però....

a) En general, no m'agrada arrastrar quan han cantat els altres (en tot cas, he de tenir MOLT bo). La jugada que trobo especialment irritant del meu eventual company d'una partida pública (li fotria el ratolí pel cap!) és arrastrar a trumfos del contrari (fins i tot directes) perquè ell només té un trumfo i no té res de res més. Especialment si ha fet trumfos el de la meva dreta: el meu as de trumfo ja ha begut oli.

b) Arrastrar és feina del que ha cantat trumfos. No li facis tu!

c) En el cas concret, si el teu company ha contrat, no pot ser que compti amb un semi-fallo? Llavors li fas la guitza.

d) Contrant el company, qualsevol sortida de carta alta pot ser bona. I no tens per què enganyar-lo: si surts de rei no necessàriament tens l'as i la seva obligació és trascollar i ja et vindrà a la teva manilla, tard o d'hora.

Potser no tinc raó, però aquí al menys ningú no em pot condemnar a pagar una multa.

Vinga, fem-ne una.

CarlesG

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 28 maig 2005, 22:52

:roll: La tinki ,que ja no ho es, ta d´acord amb el CarlesG altre vegada.

:twisted: :twisted:

abril74
Barretina
Barretina
Entrades: 322
Membre des de: 09 oct. 2004, 20:08

EntradaAutor: abril74 » 29 maig 2005, 17:39

...
abril74 l’ha editat per darrera vegada el dia: 26 ago. 2008, 22:25, en total s’ha editat 1 vegada.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 30 maig 2005, 00:15

Bones Abril74,
Quan dic que sortiré de semi si tinc trumfo no vull dir pas que només en tingui un, si només tinc un trumfo no ho faré pas de sortir de semi, pot ser un autèntic desastre...
Estic cansat de repetir que jo no parlo mai de bons o mal jugadors, jo parlo de sistemes, és evident que penso que el que utilitzo és el millor, sinó en jugaria un altre. M'agrada opinar sobre les jugades de la buti, jo intento explicar com faria una jugada en concret, la qual cosa no significa que sigui garantia d'exit, penso peró, que la majoria de les vegades surten bé.

Carles,
Si jo et surto arrastrant saps segur que tinc una manilla mínim, a partir d'aqui ets tu el que ha de decidir com vols jugar la ma, si tens un semi, posibilitat molt alta si has contrat, espero i desitjo que no ho hagis fet només amb un trumfo, encara que jo t'en tregui un encara en deus tenir més, no?
Posem pel cas que tu has contrat i jo soc sortidor i "només" ( com dius tu) tinc una manilla. Et surto de rei d'un coll que no tinc l'as, a la dreta no mata, entres tu amb la manilla i repeteixes coll, entra per força a la meva esquerra, arrastra, jo serveixo trumfo petit, entres tu amb trumfo, que tocaràs? Jo crec que només tens una jugada a fer que és repetir la meva sortida perquè saps que fallo la tercera, entro fallan, t'obro un altre coll que saps positivament que no tinc l'as, que faràs? repetiràs coll o trascollaràs el pal que queda a probar si jo tinc la manilla? ostres, no ho veig gota clar, massa complicat i sobretot massa "probar sort". A mí el cami més breu per dir-te el que tinc em sembla que és arrastrar, amb l'afegit que tu mirant el teu joc ( et recordo que tu has contrat, per tant ets tu el que té bo) pots saber exactament quina manilla tinc, en el pitjor dels casos, que hagis contrat amb dues manilles, necessitaras dues jugades per saber-ho.
Deu ser cosa de sensacions, peró quan jo he contrat i el meu compi ( si és de fiar) surt arrastran em vé salivera :roll:

La tinki si que sempre agafa el camí més curt, jo estic d'acord amb el CarlesG, i au, ja té el post fet, la barretina la tindrà peró no l'haurà pas suat no, ara que és normal, que es pot esperar d'una persona que no crea mai partida perquè li fot mandra! :mrgreen:

Qui en juga una?

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 30 maig 2005, 07:42

fritz company de tant pactar ja sembles el tripartit, ostres ostres ostres ara resulta que estic d'accord amb tú, jo també sortiria de semi-fallo si el meu company ha contrat (això si tinc trunfo clar, sinó no val la pena) i m'emprenyaria que es passes la manilla i no em tornès el pal

En quan sortin arrastran jo nomès ho faig quan tinc dues manilles , en aquest cas seria dificil perquè si el meu company contra vol dir que te bo ell però la botifarra es com una casa un mon i mai se sap

Abril en quan marcar les cartes del contrador , de moment no es important si ha contrat vol dir que te bó per tant si no et torna d'as del semilfallo segur que te un altre manilla et resten dos pals per apretar 50 % aqui també hi juga la sort amb aquest cas



vinga a reveure

psc
[/img]

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

tripartit

EntradaAutor: CarlesG » 30 maig 2005, 09:46

Això del tripartit, és veritat:

fritz = ERC
Alp2500 = PSC

Però, qui representa ICV?


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 51 visitants