Ara sóc jo qui pregunta

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
lli
Contro
Contro
Entrades: 17
Membre des de: 10 feb. 2004, 17:06

Ara sóc jo qui pregunta

EntradaAutor: lli » 18 jul. 2005, 09:22

I després del apasionant (per dir-ne alguna cosa) debat sobre què fer amb les quaranta en segona posició, ara em toca a mi.

Amb Sota-Rei d'un pal de què sortiu? Perquè?

Simplifiquem-ho. Trumfos delegats, no contrats, no és Botifarra. Primera sortida del pal. No teniu altre pal raonable per tocar. Puntuació equilibrada. Em sembla que no em deixo res, o sigui que no em contesteu allò tan bonic i inútil de "depèn"!!! :? O si ho feu, poseu-hi de què depèn i què farieu segons la vostra dependencia 8).

A aquesta hora, talladet i croisant.

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

EntradaAutor: CarlesG » 18 jul. 2005, 09:48

Ho sento lli, però llevat que vulguis dir amb NOMES sota-rei, em sembla que sí et deixes alguna cosa: quantes cartes tens del pal?

lli
Contro
Contro
Entrades: 17
Membre des de: 10 feb. 2004, 17:06

EntradaAutor: lli » 18 jul. 2005, 10:20

Fàcil.

Opció: Dues
Opció: Tres
Opció: Quatre
Opció: Cinc
Opció ... segueixo?

Jo, amb dues, de Rei.

Amb més de dues ... 8) ... em reservo la resposta per quan hagi vist les vostres.

Encara tinc el gustet del croisant ...

txemapenta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 131
Membre des de: 14 abr. 2004, 17:11

EntradaAutor: txemapenta » 18 jul. 2005, 13:00

depen de moltes coses.Está mol clar.Lo que no penso fer es supuesto a, jugador 1 amb cartes x, supuesto b jugador 2..........Básicament la resposta está en saber si el pal ha set senyalat pel company .Si tel ha senyalat de rei, si no de sota.
Encara que...tot depen.Un dels secrets del bon jugador crec que es no tindre cap norma fixa, i aixo sí que el teu company confii en tu de la mateixa manera que tu has de confiar en el teu company.
Es lo mateix que preguntar amb 4 de caball 7 de que surts, jo si el pal no es asenyalat mestimo mes sortir de 7, se que pot estar el as a la meva dreta i que amb 2 fiqui el 8 , el meu company el 9 i jo despres perda el cavall en benefici del seu as, pero jo que, a cops, soc una persona prudenta mestimo més aixo a que mequivoqui de pal el tinguin ells i despres amb els descarts puguem perdreu tot.(está clar que si el company te ha senyalat el pal anire de cavall, encara que....tot depen)
Els problemes de aquet tipo nos poden solucionar sempre de la mateixa forma, pues una jugada que logicament ha de sortir be segons la distribucio del joc pot sortir totalment al revés.En fin.....confiança en el company e improvitsació aquesta es la clau.
I per cert lli, vec pels teus comentaris que deus de ser un gran jugador de butifarra a veure si algun cop ens trobem...Una abraçada.

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 18 jul. 2005, 16:04

Pos jo estic d´acord amb el txemapenta, sempre depend.Dir a la buti que " jo sempre " o " jo mai " faig aixo no ho trobo gens raonable, a la buti sempre depend de moltisimes coses .Com a molt pots dir, " casi sempre " o " casi mai".

Dues de sota, rei i no puc sortir de res mes, de rei en principi.

El motiu, si surto de sota podem trobar: ( el company no te manilla)

1.- sota, cavall, as manilla
2.- sota,no mata, el meu company posa el as, manilla
3.- sota, no mata, el meu company no posa el as, cavall ( i encara ens ho pendran tot)
4.- sota, cavall (abarrota manilla), as i no mata .En aquest cas es indiferent ( la quantitat de punts que farem es la mateixa si es serveix dos cops, claru)

i anar fen, per que clar, si el company no te el as, llavors ho perdem tot si es serveix dos cops, o no si et pots descartar, etc. etc.El que dic.... depen de ..... mil coses.

Amb mes de dues es altre historia.

A vore lli, no se per que diria que et conec :wink:

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 18 jul. 2005, 19:11

Bones,
Amb dues de rei, de rei, amb tres o més de sota, aixó tal com ho planteja en lli. Això que us ha avisat, no si val depen i si val poseu depen de què.

Perquè? perquè si, no lli? :lol:

Avui i a aquesta hora, pa amb xocolata.

txemapenta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 131
Membre des de: 14 abr. 2004, 17:11

EntradaAutor: txemapenta » 18 jul. 2005, 19:26

de que depen, fritz? Apart dels jocs senyalats, sobretot de aquesta intuicio que un jugador amb el cul pelat desarrolla, o tindria que desarrollar.......no sé sim explico.Es com tindren 95 i ells 70, que fasin ells basto pasat i ten enganxan 5 de cavall,as, sota.Ya un 90 % de posibilitats de que guanyis tantos.¿perqué? perque si an lo apurats que van lo millor que te el jugador que fa trumfo es lo millor que portas tu, probablement el teu company va carregat de 9s i asos.(intuició, pura i dura)

wop
Contro
Contro
Entrades: 22
Membre des de: 08 gen. 2004, 16:56

EntradaAutor: wop » 18 jul. 2005, 19:50

Una petita apreciacio, lli, no pots simplificar tan, has de explicar no
nomes q tens a la ma si no com s'han jugat les cartes abans no has entrat
si no sobra la pregunta, amb dos de rei sota ,si has d'encetar el pal i sense cap mes indici es surt de rei aqui i a ca la graticolloni.



salut i manilles

abril74
Barretina
Barretina
Entrades: 322
Membre des de: 09 oct. 2004, 20:08

EntradaAutor: abril74 » 18 jul. 2005, 21:49

...
abril74 l’ha editat per darrera vegada el dia: 26 ago. 2008, 22:30, en total s’ha editat 1 vegada.

txemapenta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 131
Membre des de: 14 abr. 2004, 17:11

EntradaAutor: txemapenta » 19 jul. 2005, 00:15

abril estic totalment dacord an lo que dius, a cops discutim per 1 tanto quan la historia es ser mol mes ambicios. Alguns me tacharán de jugador agressiu, que hu soc, pero ya que pensar una cosa si tens mitja butifarra it surt mal en perds 20 pero si agafas bo al company els pots fotre al carre. Joc directe i patada a la espinilla!!!!!!!!!! :lol:

txemapenta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 131
Membre des de: 14 abr. 2004, 17:11

EntradaAutor: txemapenta » 19 jul. 2005, 00:28

al fil del meu comentari, os voldria fer un comentari-pregunta:¿Jugueu igual contra tots els vostres contraris?.Jo per exemple NO. Perque quedi mes clar si considero que la parella formada per x i un servidor es mol més inferior a la contraria´, més agressiu soc perque crec que a tiros no podre amb ells i tinc que ferhu a canonades.Buscar fotrels al carre en 2 bones mans ya que se que apuntan 2, 11, 7.....ells quan tinguin una bona ma no desperdiciaran un tanto. Al revés hu fai quan considero que som superiors pues jugo mol més relaxat pensan ya cauran ya......(a cops de tan relaxat que jugo la pifio im surt el tiro per la culata).
En fin com diu aquell tarat del basket I LOVE THIS GAME!!!! :D

lli
Contro
Contro
Entrades: 17
Membre des de: 10 feb. 2004, 17:06

EntradaAutor: lli » 19 jul. 2005, 16:32

fritz ha escrit:Amb dues de rei, de rei, amb tres o més de sota, ...

Ostres, ja estem d'acord en dues coses. Masié pal body :D :D.

txemapenta ha escrit:... Un dels secrets del bon jugador crec que es no tindre cap norma fixa, i aixo sí que el teu company confii en tu de la mateixa manera que tu has de confiar en el teu company ...

Doncs això que dius ho veig contradictori. La única manera que jo conec de confiar en el company i que ell confiï en mi és tenir normes fixes i comuns. Si amb As-Rei (aquesta va dedicada a fritz i morfeo) a vegades surto d'As i a vegades de Rei, si amb Sota-Rei a vegades surto de Sota i a vegades de Rei ... com puc pretendre que el company confiï en mi? Mai sabrà què li estic dient ni podrà obrar en conseqüència.
Jo espero que el meu company en situacions similars tingui actuacions similars. I a la inversa.

És només una opinió, clar. :)

Aigua amb gas que fa molta calor. Vichy, naturalment.

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 19 jul. 2005, 18:16

A veure lli.Posem un exemple, amb As i rei ( i no estic jugant amb el fritz
8) ) la manera que a mi m´agrada de jugar es la següent:Trunfus dels contraris, porto per exemple 5 de as rei de un pal, dons surto de as.Trunfu dels contraris , porto 3 de as rei de un pal, dons surto de rei.Quin problema hi ha? El meu company sap que li surtire de un pal que "paro".
Encara hi ha mes , porto 5 de as rei i son trunfus del meu company, pos ni de as ni de rei, ben petitona, que es pasin la manilla si pot ser ( si la tenen els contraris) i si la te el meu company millor que millor per que ens farem tot el pal.

En cap moment enganyo al meu company, sempre li estic senyalant pal llarg o pal que aguanto.

Millor una coca-cola fresqueta.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 19 jul. 2005, 21:55

Bones,
Ja sé que et proposes morfi, i a fè de Deu que aquest pas ho aconseguiràs, almenys si continues amb xarrameca del tipus: "Anem a encetar tema nou, que en fritz en sigui radicalment contrari, és clar, perquè en el fons és un pastor i segur segur que contesta".

De fet peró, no et donaré el gust de repetir arguments anteriorment ja exposats, com a mínim tingues el detall de buscar un tema nou que no n'hagi parlat.
Saps de sobres el que penso sobre la jugada d'as i rei i no recordo que en facis fàstics. Quan parles sobre quina jugada faràs en cada cas, i tal com ho exposes queda molt clar, jo no dic que sigui jugar malament, només penso que jugan així oblides un petit detall. No sempre que surtis de rei tindràs l'as, el que vull dir és que de la manera que tu dius que jugues ( menys amb mi ) encara és pitjor, prefereixo que sempre surtin d'as.
I aprofito per estalviar-me un post de dir-te, txemapenta colegui, no cal ser tant agressiu paio, que aixó és un joc :lol:
Començo a tenir por de mi mateix, torno a estar d'acord amb en lli. Molt millor fer una sèrie de jugades sempre de la mateixa manera i els invents que els facin els contraris, i quans més millor.

No sé, que podríem pendre ara ben sopat?

morfeo
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 18 set. 2002, 18:02

EntradaAutor: morfeo » 20 jul. 2005, 16:44

Ui ui, a vore sr. pastor fritz :twisted: deixem una cosa clara, a mi m´agrada amb as i rei jugar com he exposat, i si no et faig fastics a sortir de rei es per que amb tanta tossuderia has conseguit que quant jugo amb tu si tinc as i rei ja surto directament de rei.

Es facilisim de entendre.Jo et sortire de as si es trunfu dels contraris i porto moltes, llavors com que ets mes tossut que una mula si tens manilla no em mataras i el resultat serà que perdrem manilla i rei.Fen un calcul de punts i tossuderia junts el resultat es que em surt mes a compte sortir de rei.

Despres de sopar un licor de poma fresquet va de maravella. :wink:


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Bing [Bot] i 37 visitants

cron