Que trist és ser català ...

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
10Ronal
Botifarra
Botifarra
Entrades: 128
Membre des de: 18 set. 2004, 20:48

EntradaAutor: 10Ronal » 25 nov. 2005, 00:14

emfalta1bull ha escrit:
no seguire amb aquest tema, m'agarada ser polemista, intentar veure les coses desde optiques complicades potser, i dir parides que no sempre son ben rebudes, pero aquest tema pot ferir massa sensibilitats, anem a un bar, paga unes cerveces i en parlem, jejejeje.
Ciao.


emfalta1bull , ostres quan tu has publicat aquest missatge 23:55 jo encara estava escrivint el meu ( publicat 23:57) i per tant no l´he pogut llegir fins després de posar el meu :cry: .No era per polemitzar . I sí , millor anem a fer unes birres :lol:

morfi
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 05 jul. 2004, 17:18

EntradaAutor: morfi » 25 nov. 2005, 16:56

Jo estic completament d' acord amb l'Angeles.

Fixat Cat1, pel fet de ser catalana jo tinc la gran sort de dominar dues llengües, de fet m' agradaria poder parlar-ne moltes mes , per que al menys en la meva opinió el poder parlar diferents llengües es un enriquiment cultural per la persona.

Habitualment parlo català, peró si algú no m´enten i jo tinc la sort de saber parlar altres idiomes, perque no li puc parlar en l´idioma que m'entendrà? El important es podere-se comunicar i entendre a la gent i el fet de saber altres idiomes en la meva opinió no va en detriment del català si no que va a favor del enriquiment cultural de un poble.

I per cert , :twisted: emfalta1bull, quant pagues tu les birres??? :wink:

emfalta1bull
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 71
Membre des de: 18 oct. 2005, 12:14

EntradaAutor: emfalta1bull » 26 nov. 2005, 06:11

morfi ha escrit:
I per cert , :twisted: emfalta1bull, quant pagues tu les birres??? :wink:


uuix lo que ma dixo!!!!!, jo soc catalanet, catalanet, i no pago ni el llum!!!.
Ara be, ja que la Morfi es una mena de ciber musa, podria fer alguna exepcio, jajajaja. :wink:

CAT1
Contro
Contro
Entrades: 4
Membre des de: 29 oct. 2005, 17:55

EntradaAutor: CAT1 » 26 nov. 2005, 11:42

Angeles ha escrit:Jo, partin del fet que aquests temes em posen d'allò més nerviosa, voldria dir una cosa.

Jo parlaré amb la finalitat que m'entengui la gent. Parlaré si cal com parla l'altra persona, encara que sigui en llengua castellana, per tal que la comunicació oral pugui existir. Si algú pensa que això és ferir la llengua jo, més aviat, diria que és demostrar educació i respecte cap a altres cultures i altres persones.

Tots els extrems són negatius. La llibertat està, precisament, en poder triar el que cada un vol, sense que el veí et digui el que ha o no ha de fer.

Emfalta1vull no et conec de res noi....... però jo de gran vull ser com tu. :wink:

Hl, Angeles jo crec q pq ens entengui la gent no fa falta parlar "cap" més llengua q no sigui el Català, exceptuant aquells q akben d'arribar i no entenen ni un burrall d Català, però amb aquest cas crec q els dos estem completament d'acord i parlarem els idiomes q calguin si els sabem. Jo a la meva carta no em referia a aquests casos q no entenen el Català, sino a aquells q SÍ q l'entenen però pel motiu q sigui no s'hi comuniquen. Em sembla q no em dec haver explikt b o se m'ha interpretat malament. Fixa't, l'exemple més clar, la meva professora de llengua extrangera, em diu q per ella és molt complikt aprendre el Català pq els Catalans per defecte se li adrecen en Castellà pq veuen q és immigrant. O el fet d'estar un grup d persones parlant Català i entrar a la conversa algú en Castellà i automàticament tothom passar-se al Castellà. Jo del q em queixo és d'això, q NO hi ha cap necessitat d no parlar el Català i el q es fa és no parlal. Itant q és important la comunicació (el q més), però això no vol dir deixar el Català.
morfi jo no dic de No parlar una altra llengua si no ens entenen, esclar q SÍ, em referia amb els casos q SÍ q ens entenen. Cony veig q dec ser jo q no m'he explikt bé! (':?')
10Ronal jo no crec q això sigui feina només dels polítics, pq per aconseguir això no es necessita rès més q un mateix per fer-ho, esclar q amb lleis s'aconsegueixen més coses però amb el tema d la llengua fins q no arribin les lleis tb es pot abançar.
Emfalta1bull, home em sembla q si algú ve d fora i desputrica d mi a la meva cara ha d ser un indesitjable, però si així no ens entenem malament.
Bé veig q com a bon Català ja vols q pagui jo la ronda, (':lol:') jejejejej, és broma, una altra cosa per debatre l'egoïsme dels Catalans,q diuen q som, no no l'insolidaritat dels Catalans,jejejejej, val més q no continuï.
Mireu jo sempre utilitzo el Català i trobar-me llocs on no m'entenguin crec q n'hi han molt pocs.
Jo el q sí q tinc clar és q d'uns anys cap aquí el Català s'utilitza molt menys i per mi això és una llàstima.
Una abraçada per tots i totes.

Muntana
Barretina
Barretina
Entrades: 161
Membre des de: 07 jul. 2003, 10:15

català

EntradaAutor: Muntana » 26 nov. 2005, 13:31

Cat1:
Si que t'has explicat prou bé, t'has explicat tot lo bé que una persona es pugui explicar si els altres el volen entendre.
Com que fa ja dies que he anat llegint el tema m'he decidit finalment a donar-li el meu modest punt de vista.
La clau de la qüestió no és si hi ha falta de educació o respecta parlar-li en català a una persona que diu que no t'entén sino la falta de respecta o educació és de aquella persona que fa molts anys que està a Catalunya fins i tot potser hi ha nascut i et diu que li parlis en espanyol?, i jo pregunto perqué?
Els que ja tenim algun cabell blanc o no :twisted: hem tingut que aguantar moltes respostes com aquesta o fins i tot una altra pitjor que ara per sort ja no està de moda entre els que no et volen entendre que era "hábleme en cristiano" :shock: nou idioma que van inventar aquesta gent per voltants del anys 60
I jo pregunto perqué no podem intentar conservar la nostra llengua intentant que els nou vinguts facin un petit esforç veient la necessitat de que per fer vida normal en aquest pais que els ha acollit necessiten parlar el català.
Ben mirat tenim el pais que ens mereixem :( :( .

Muntana.

animal
Recontro
Recontro
Entrades: 40
Membre des de: 18 set. 2002, 23:43

EntradaAutor: animal » 26 nov. 2005, 17:04

Dit d'un altre manera... per que c...... s'assumeix automàticament que algú que parla en castellà no entén el català? Personalment trobaria odiós obligar a parlar en català.... però pel mateix motiu em nego a parlar en castellà si no és per elecció pròpia.
I ara pensem un moment.... que és el que fa la gent que porta aqui temps i no apren (apendre = entedre) el català si no obligar als demés a parlar el castellà? No és això la mateixa falta d'educació que negar-se a parlar en castella (o anglés, o xinés) a algú acabat d´arribar? Sincerament trobo pitjor el primer cas que no pas el segon.

Animal

pd. I que no em diguin que a un castellano-parlant (de sudamèrica o d´extramadura, tant és) li pot demanar més que unes poques setmanes entendre el català, mesos a tot estirar, per que no m´ho crec.

ppd. Des de que he començat a escriure aquesta resposta que se mçhan canviat tots els accents de llocª ¿al teclat? arggghhhh un atac subliminal del PP o que+ L-apostrof no puc ni trobar=la!

animal
Recontro
Recontro
Entrades: 40
Membre des de: 18 set. 2002, 23:43

EntradaAutor: animal » 26 nov. 2005, 17:09

Em deixava una cosa. Totalment d-acord amb la Morfeo, quantes més llegues es coneguin millor. Saber parlar castellà és una riquesa, no pas un càstic.
Ara be, això no vol pas dir que haguem d´assumir que el nostre idioma és "de segona" i abandonar-lo a la que hi ha algú a la conversa que en parla un altre.

Records a tots.

Animal

pd. I a les birres jo també m'apunto, que consti !

pdd. Ostres, els accents i l'apostrof ja han tornat.... misteris te la vida.

morfi
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 05 jul. 2004, 17:18

EntradaAutor: morfi » 27 nov. 2005, 12:44

Ara be, ja que la Morfi es una mena de ciber musa, podria fer alguna exepcio, jajajaja.


Ualaaaaaaa, ole ole birres gratis :twisted: :mrgreen:

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 30 nov. 2005, 18:22

jo! jo! jo! ... jo vull una birra gratis ... ui, espera que m'acabo la que tinc al davant :oops:

En la vessant seriosa del tema ... com més llengues saps millor, de calaix. I quant et trobes en una situació en que algú o alguns dels oients no entenen la teva llengua és de bona educació utilitzar una llengua que puguin entendre la majoria ... que sigui català, castellà, anglès o hebreu és lo de menys ... no hi ha llengues de primera, ni de segona ni de segona B, ...

ah ... i, lògicament, si les persones que suposadament no entenen el teu idioma simplement ho simulen per a tocar-te els pebrots ... que els donin pel sac. Si m'entenen, que parlin l'idioma que vulguin que jo parlaré elq ue jo vulgui.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 49 visitants

cron