Tàctica d'altíssim nivell.

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 01 oct. 2007, 20:13

Avui he jugat 3 partides, i he perdut les 3, no hi ha descarts ni positius ni negatius, sense cap carta no hi ha res a fer.

Copes : 9 1 4
Espases : 9 1
Bastos : 9 5 4
Oros : 9 12 6 5

Botifarra directa es clar, em surten al oro de 10 i el meu company l'as, PERFECTE.
El meu company em surt a l'espasa amb ganes, ja l'hi veig que te l'espasa, i la te, em jugo 9 i 1 d'espasa per si entre no tallarli la jugada.
Que jugarieu ara vosaltres?, hi ha moltes jugades, pero hi ha una que es la que s'haurie de fer.
Marcador de la partida : ELLS : 132, NOSATRES : 83 (PARTIDES A 151), ES LA TERCERA PARRIDA I JA HEM PERDUT LES ALTRES DOS ANTERIORS.
TINDRIEM QUE FER UN CAPOT PERQUE AVUI NO HAGAFEM CARTES, QUE FARIEU?

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 934
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 01 oct. 2007, 21:24

Jo, amb l'esperança que el company em marqui si té entrada amb la copa o amb el basto, faria manilla oro i rei d'oros. Imagino que amb tres bases d'oros el company em pot marcar alguna cosa. Si han sortit tots els oros seguiria amb oros que em queden a mi per assegurar el marcatge i aniria al pal que em marqui el company. Si entra ell, amb les espases marxaria de les cartes petites i voilà ..... que bonic és somiar!! :wink:

HAL
Contro
Contro
Entrades: 13
Membre des de: 15 abr. 2003, 14:33

EntradaAutor: HAL » 02 oct. 2007, 10:36

Primer l'As de copa perquè es guardi un hipotètic Rei, en cas contrari no podrà entrar.

Després desfilar l'oro, tot i que la sortida de Sota fa intuir un pal quart que amb el 7 o el 8 ja ens impedirà fer-nos el 6. Tant si ens podem fer el 6 com si no, després Manilla de copa i copa petita.

Si queda clar que el company no té el Rei de copa ... només quedarà l'opció de probar el basto, però això ja serà un atzar total, no dependrà pas de que juguem bé o no.

Apa, tingueu manilles.

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 02 oct. 2007, 11:02

Jo la sensació que tenia es que no tenia cap entrada a cap pal, i així era. No tenia ni rei de copes ni cavall de copes, ni as de basto ni rei de bas ni cavall de basto.
Jo m'ho imaginava i tenia rao, que farieu i perque?.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 02 oct. 2007, 15:52

Tal com entenc el joc quan és buti, sembla clar que no pot tenir l'as de basto ja que la seva sortida és defensar rei d'espasa. Probar si té el rei de copa és això, probar. Jo aniré d'oro petit, tot i que és dificil que tingui el cavall ja que mata la sota d'as. En tot cas, pot tenir entrada amb el 8 i que el sortidor no hi posi el cavall. Sembla clar que si entra amb oro és capot. Depèn, és clar, de les espases que tingui, en tot cas només es necessiten tres anades.

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 02 oct. 2007, 17:32

Si senyor, aquesta es la jugada.
Jo vaig jugar 9 d'oros, el unic que no dona es el de la meva esquerra, i marxa d'una copa, i vaig jugar copa petita.
No esta mal jugat, pero la jugada perfecta es oro petit i si no es posa de cavall, el meu company entra de 8. Com tu as dit, ho vaig saber deseguida es clar.
Bueno, fins un altra jugada.

HAL
Contro
Contro
Entrades: 13
Membre des de: 15 abr. 2003, 14:33

EntradaAutor: HAL » 02 oct. 2007, 18:36

La jugada és aquesta perquè dona la casualitat que porta el 8 d'oro. Si dona la casualitat que porta el Rei de copes, la jugada és l'altre.

Hi ha les mateixes raons per pensar que porta el 8 d'oro que per pensar que porta el Rei de copa: cap.

Podrieu donar-me un argument (no una casualitat) que justifiqui una jugada o l'altre?

Lo de "jo la sensació que tenia" em sembla perfecte per si l'encerto l'endevino, però com argument de joc quan el company només ha sortit a defensar l'espasa no em sembla massa útil per analitzar jugades.

Apa, tingueu manilles.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 03 oct. 2007, 18:03

Sempre tens molta més informació d'un pal tocat que d'un pal per obrir, no?

Si est surt de sota i nord mata d'as casi que es pot assegurar dues coses:

-Nord no té cavall
-Est no té el vuit.

Tens raó en una cosa HAL, en aquesta jugada concreta si nord té el rei de copa res no canvia, peró oblidem la jugada exposada i pensem de manera més global el perquè pot ser millor anar oro per baix que no obrir coll nou.

Repetint per baix el coll que ja tens ferm no suposa cap perill, encara tens totes les entrades i si est bada i no posa el cavall és segur que li fots. Si desfiles l'oro ferm n'aguantarà base i n'hi poden quedar dos de ferms ja que només n'hi ha quatre de jugats, tres que en queden a la mà vol dir que encara en ballen cinc. Suposant que est faci base de cavall sempre és molt millor si has fet botifarra quedar com a quart jugador.

Si et sembla que no té prou pes mirarem d'engreixar-ho...

HAL
Contro
Contro
Entrades: 13
Membre des de: 15 abr. 2003, 14:33

EntradaAutor: HAL » 04 oct. 2007, 10:26

Sortir d'oro permet seguir controlant tots els pal, d'acord, és una jugada correcta.

Però LA jugada genial que garanteix amb altes probabilitats un capot? Vinga home!

El 8 d'oro el pot tenir perfectament Oest (que defensarà el seu As de basto), però és que el Cavall d'oro també l'ha de tenir Oest!!! Amb Sota-Cavall, Est hauria d'haver sortit de Cavall.
Només surt bé perquè Est ha jugat malament, Nord té el 8 d'oro i Sud té una bola màgica de vidre que li permet intuir que Est ha jugat malament i que Nord té el 8 d'oro.
No crec que tingui res a veure amb jugar bé això. Ho proves i surt bé, d'acord. També pots provar una altra cosa (el Rei de copa) i també pot sortit bé. O poden sortir malament les dues. Ves a saber. O potser Nord té ademés de l'espasa l'As de basto molt mal defensat ... o potser Est que jo opino que no juga bé ha sortit de semifallo ... o potser els robots algún dia jugaran bé :roll: ... coses més rares s'han vist.

Apa, tingueu manilles.

6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

EntradaAutor: 6_euros » 04 oct. 2007, 19:13

Jo aniré per baix a l'oro

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 05 oct. 2007, 00:40

HAL ha escrit:Sortir d'oro permet seguir controlant tots els pal, d'acord, és una jugada correcta.


Correcta? Vinga home! buenu, robot! És amb diferència la millor jugada posible.


HAL ha escrit:Però LA jugada genial que garanteix amb altes probabilitats un capot? Vinga home!


Qui ha parlat de jugada genial? Per mi és una casualitat que en la jugada exposada sigui capot. Si nord té rei de copa i sud juga oro per baix i no es fa capot per mi serà ben jugat igual.


HAL ha escrit:Amb Sota-Cavall, Est hauria d'haver sortit de Cavall.


Estic d'acord amb tu que la sortida de Sota és dolenta. En canvi no hi estic en que la correcta sigui de cavall. Peró això mereix un post a part.

wop
Contro
Contro
Entrades: 22
Membre des de: 08 gen. 2004, 16:56

EntradaAutor: wop » 05 oct. 2007, 16:08

Per que no as de copa, rei d'oro i llavors ja decidire?

txemapenta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 131
Membre des de: 14 abr. 2004, 17:11

EntradaAutor: txemapenta » 19 oct. 2007, 03:15

jo anire per davall al oro.Pero te rao el que ha comentat que igual pot portar el company el vuit de oro com el rei de copa, o el cavall de copa i el rei a la dreta meva.Es cuestió de sort.
Lo que si que no faré, amic wop es ferme as de copa fins que no vegui cap descart dels contraris..........potser val la pena que jugui basto¿o no? tot depen de com estiguin ficadas las cartas........Al anar per sota al oro si dona el cas que entra el meu company i es fa espasa encararé al meu company al mateix pal que senyali el de la seva dreta, per fotreli peça, sigui figura al basto o rei de copa.............Tampoc sé quans descarts em donará a la espasa poden ser 4 o només 1 o 2 depen.
La col.locacíó de les cartes an aquet joc es tan al.leatoria que una distribució "xunga" pot fer que amb un gran joc i juganles bé guanyis menys punts que juganles malament.
El altre dia em va pasar al café aquesta jugada:
Marcador 97 ells 60 nosaltres.
Fan directe ells.Surt el meu company de 9 de basto.El contrari que no ha fet directe falla el 9 del meu company.........Aquet jugador porta a la má aquesta distribució: 3 trunfos de sota, 4 espasas de 9 as, i 5 ors de as vuit.Els faltan com he dit 4 tantos per marxar i ja en portan 8 a la primera basa..el que ha fet directe li carrega el cavall de basto.¿Com jugareu? ¿arrastrareu? ¿defendreu el as de oro? ¿Jugareu 9 de espasa?
Jo, jo, jo.............No os vui dir el resultat de la partida.....pero es una manera de fer veureus que de jugar d'una manera a jugar d'un altra, segons estiguin colocades les cartes tot canvia.........I es que no diuen els llallos que les cartes son putes???????????


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 51 visitants