Netiqueta del ButiNET/Xat

Estils d'escriptura

Haurem de tenir cura dels estils que fem servir a l'hora d'escriure. Alguns d'aquests estils estan prohibits o mal vistos.

Escriure tot o part del text en majúscules serà interpretat com que ESTEM CRIDANT. En algun moment es pot CRIDAR, però evitem cridar tota l'estona.

Escriure una mateixa paraula o frase repetidament o introduir un text molt llarg (copiar i enganxar el text d'un altre lloc) serà interpretat com una falta de paciència, excessiva insistència, egocentrisme.

Escriure correctament

Per que tots ens entenguem millor, procureu escriure sempre sense faltes d'ortografia.

Evidentment, no som màquines (jo el primer) i sempre se'ns pot passar alguna. Per exemple, si saps que fas molts errors, pots passar el teu text per algun corrector. Alguns navegadors porten de sèrie correctors ortogràfics que van molt bé pels errors d'escriptura o per corregir faltes greus.

És un Xat, no un SMS

Al Xat no tenim el problema dels SMS que s'ha d'aprofitar l'espai i els caràcters, per tant, escriviu les paraules senceres per entendre'ns tots millor.

Paciència

Hem fet una pregunta i ningú ens contesta? Per diferents motius pot ser que la gent no hi sigui o estigui jugant, pel que haurem de tenir paciència. De cap manera s'ha d'insistir massivament, ser impacient en les respostes, prendre la situació com un assumpte personal o voler venjança. Pot ser que ningú sàpiga la resposta o que sigui tant llarga que ningú tingui temps o ganes de respondre en aquell moment. Ens tractaran com nosaltres tractem als altres.

També podeu ajudar responent a altres preguntes d'altres membres, si ajudem als membres del xat, trobarem ajuda d'aquests.

Canals temàtics

Per fer o preguntar coses específiques ens hem de dirigir a la sala adequada. Podem veure el llistat de sales apretant el botó "Sales" del xat. Al costat de cada nom de sala observarem la seva descripció, que ens pot indicar la temàtica de cada sala.

Trolls

Quan veieu un troll al Xat, eviteu seguir-li la corrent, simplement ignoreu-lo o aviseu als administradors de xat.

Última actualització Tuesday 23rd of November 2021 01:23:49 PM - Pàgina generada en 0.0035 segons.