REGLAMENTS

Missatges de campionats ja pasats.
QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

REGLAMENTS

EntradaAutor: QjQ » 27 ago. 2008, 12:11

Tal i com he dit en un altre lloc, ja no ser a on, :D .
Au aneu posant aqui els reglaments que feu servir i a veure si som capaços de fer-ne DOS reglaments TIPUS. I si algú es tan atrevit de fer el de Obligada amb carrego pos au, li alagrereu el dia al Deep.
Pos si ara recordo, esta aqui:
http://www.butinet.cat/forums/viewtopic ... c&start=15
QjQ l’ha editat per darrera vegada el dia: 27 ago. 2008, 13:26, en total s’ha editat 1 vegada.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 27 ago. 2008, 12:49

Copiat d'un post anterior. Revisat i afegint les aportacions.

  1. Sistema de Campionat.

   a) El Campionat es jugarà per sistema suïs a R rondes. Cada ronda es jugarà a D dats, P punts o M minuts, el que succeeixi abans. La puntuació es realitzarà per partides guanyades, diferència de punts i punts totals. La màxima puntuació que es contabilitzarà serà de P’ punts. Els empats contaran com ½ punt. Alternativament: En cas d’empat es jugaran dos dats més si el temps ho permet. Si s’ha exhaurit el temps o persisteix l’empat es preguntarà al QjQ qui és el guanyador. Si el QjQ no està disponible, es farà per la carta més alta. Si es juguen més dats dels previstos inicialment, a la parella guanyadora només se li contarà 1 punt adicional als que hagués fet amb els dats inicials per no afavorir-la en el punt-average. (gràcies Sefa)
   b) El Campionat es jugarà per sistema d’eliminatòries amb partides a D dats, P punts o M minuts, el que succeeixi abans.
   c) El Campionat, com que l’organitza en GRIJI, es jugarà pel sistema de doble esforcilador lateral amb esferulador superior incorporat.

  2. Sistema de joc
   Es jugarà en modalitat de botifarra lliure/obligada/obligada amb carrego, segons les següents normes:

   a) Botifarra lliure:
    a. És obligatori servir del pal de sortida.
    b. És obligatori guanyar la basa als contraris.
   b) Botifarra obligada:
    a. És obligatori servir del pal de sortida.
    b. És obligatori guanyar la basa als contraris.
    c. En cas de jugar carta que no guanyi la basa, ja sigui perquè no es vol superar al company o perquè no es pot superar als contraris,
     c1. si guanya el company, del pal que es jugui caldrà tirar la més petita o carregar
     c2 si guanyen els contraris, del pal que es jugui caldrà tirar la més petita. EXCEPCIÓ: el segon jugador de la basa, quan no serveix, pot optar per carregar.
   c) Botifarra obligada amb carrego:
    a. És obligatori servir del pal de sortida.
    b. És obligatori guanyar la basa als contraris.
    c. En cas de jugar carta que no guanyi la basa, ja sigui perquè no es vol superar al company o perquè no es pot superar als contraris,
     c1. si guanya el company, del pal que es jugui caldrà tirar la més petita o carregar
     c2 si guanyen els contraris, del pal que es jugui caldrà tirar la més petita. EXCEPCIÓ: el segon jugador de la basa, quan no serveix, pot optar per carregar. EXCEPCIÓ CARREGO: el segon jugador de la basa, quan serveix, pot optar, amb algunes condicions, per carregar.
     Les condicions de l’excepció carrego no estan clarament definides i seran sempre objecte de discussió. En general s’aplicaran les següents regles:
      1) Si una parella és del poble i l’altre forània, tindrà sempre raó la del poble. No es considerarà argument vàlid pels nouvinguts “a la taula anterior, una altre parella del poble m’ha dit exactament el contrari”.
      2) Si les dues parelles són del poble, l’organització no es fa responsable dels desperfectes en el mobiliari.
      3) No es contempla el cas que les dues parelles siguin forasters, ja que estaran tan acollonits que mai se'ls ocorrirà carregar.
      4) Si un dels implicats és en DeepButi, l’organització suspendrà el Campionat i el convocarà en una data en que ell no pugui assistir-hi, li regalarà un sopar perquè calli o li farà entrega d’una copa especial a l'“Obligat honorífic”. Qualsevol cosa menys discutir amb ell sobre aquest assumpte!
  3. Del repartiment, trumfos i joc.

   a) Pel primer dat un jugador qualsevol tallarà la baralla i alçarà una carta. Si és un Oro farà trumfo el jugador de la dreta del que ha tallat, si és Copa el company, si és Espasa el de l’esquerra i si és Basto ell mateix.

   b) Remena el jugador de l’esquerra del donador i talla el de la dreta (o al revés segons el costum del poble). El tall ha de ser d’una sola vegada i cap dels dos pilons pot tenir menys de 5 cartes. Per cortesia el piló de dalt es situa al mig de la taula allunyat del donador i és aquest qui recull el piló que té més aprop i reconstitueix la baralla posant-lo sobre el que té més lluny. No es permet repartir les cartes agafant els pilons per separat. Es reparteixen les cartes de quatre en quatre, per dalt de la baralla i en sentit de joc (antihorari).
   c) Els jugadors no poden mirar les cartes fins que els toca enraonar. S’enraona sempre en sentit de joc. Per exemple: Sud reparteix, mira les cartes i fa trumfo directe. Est mira les cartes i contra. Nord mira les cartes i diu "Bé". Sud recontra. Est fa Sant Vicenç i surt. Nord juga. Oest mira les cartes.
   d) Les úniques paraules admeses són els noms dels pals Oros, Copes, Espases, Bastons, Botifarra, Delego, Bé, Contro, Recontro i Sant Vicenç. Queden expressament prohibits els cops a la taula així com altres expressions tipus “digue'ls-hi tu”, “t’ho delego”, “t’ho passo”, “ja els hi pots dir”, “ja podeu sortir” i similars. Els contraris podran exigir repetir el dat en cas que s’utilitzin paraules no permeses.
   e) En cas d’error al repartir es repetirà el dat.
   f) A gustos: Es podrà consultar la darrera basa guanyada per cada equip. Es podrà consultar la darrera basa jugada. No es podrà consultar cap basa ja recollida.
   d) No és permès estendre les darreres bases donant-les per guanyades. (gràcies Angeles)
   e) Excepte en jugades esporàdiques, es trumfarà i jugarà amb rapidesa. Es considera de molt mal gust fer "suspensions" que donen informació al company i/o als contraris. Com exemple, a sortida de Manilla, si el tercer jugador es queda pensant i acaba donant una carta petita, està dient-li clarament al company que té cartes amb valor. Això és una mostra clara de mala educació en el joc. Així mateix, dubtar abans de delegar està senyalant bon joc i "quasi botifarra". Sigueu elegants.
  4. Errors i renuncis.

   a) En cas de jugar una carta il·legal, si l’error es detecta abans d’haver jugat cap carta de la següent basa es rectificarà la basa (opcional: amb una penalització de 10 punts). Si l’error es detecta posteriorment, la parella infractora perdrà la totalitat dels punts en joc.
   b) Tant si s’ha corregit una carta il·legal com si un jugador ha jugat una carta fora de temps (sortint quan li tocava al company o similars), el contrari de la dreta de l’infractor indicarà, en aquell mateix moment, quina ha de ser l’actuació en la primera sortida que facin els infractors a partir d’aquell moment:
    i. Obligatòriament del pal de la carta vista,
    ii. Obligatòriament de pal diferent al de la carta vista
    iii. Lliure sense cap condicionant.
   c) A tota parella que no es presenti a jugar en un període de X minuts, se li donarà la partida per perduda amb una puntuació de 0-xx (51 per exemple). (gràcies Angeles)
  5. Per tota interpretació de les normes anteriors així com situacions no previstes, el Comitè prendrà les decisions oportunes que seran inapel·lables.Corregides algunes errades ortogràfiques (gràcies Angeles). 01 Sep 2008
DeepButi l’ha editat per darrera vegada el dia: 01 set. 2008, 09:57, en total s’ha editat 22 vegades.

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 933
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 29 ago. 2008, 01:38

Hola DeepButi,

Trobaries adequat afegir que, si una partida no es juga per incomparescència d’una part, la puntuació serà de 51 a 0 a favor de la parella pressent (o la puntuació que cada organitzador cregui convenient)?.

També crec convenient el fer notificar que és obligatori jugar fins a la darrera carta, sense anticipar-se mostrant el joc.

Felicitar-te per les coses ben fetes. Ets un crack.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 29 ago. 2008, 12:40

DeepButi ha escrit:En cas d’empat es jugaran dos dats més si el temps ho permet. Si s’ha exhaurit el temps o persisteix l’empat es preguntarà al QjQ qui és el guanyador.


Jajajajajajajj....se li a girat feina al pobre QQ, a partir d'ara no pot faltar a cap Campionat!!!!!!!.... que no li pasi res, aisenyor

Pd: Enhorabona Deepie, precís i catxondo :lol: :lol: ..... com a de ser :!: :!:

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 29 ago. 2008, 22:52

Amunt.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

VA DE DEBÒ?

EntradaAutor: corpetit » 31 ago. 2008, 14:38

Bóra-narda.

La idea és d’allò més bona però, tot i la lloable tasca d’en DeepButi, hi ha tan a fer que no sé si val la pena començar. Estic segur que tothom (m’hi incloc sense cap mena de dubte) es cansaria abans d’arribar a la determinació d’unes mínimes normes amb cara ulls. Hi ha tants conceptes “jurídics” indeterminats que la viabilitat és quasi impossible (per no treure el quasi). Per poc que aporti un, hi haurà algú que s’ho prendrà de manera personal o contestarà a l’altre inadequadament (apreciació subjectiva observada en alguns posts), en comptes de contribuir fent-nos partícips d’una nova proposta. Molts dels pocs escriptors d’aquests posts seran criticats, encara que només s’hagi intentat llençar una idea, però tot i empènyer-los cap a la foguera sense cap mena de remordiment, aquests botxins no aportaran cap tipus de solució (exactament igual que el que estic fent ara). S’hauria d’anar a pams, pas a pas i punt per punt i un cop acabat un, començar per un de nou, i un pic acabat recomençar un altre cop (no cal dir que serà més pesat del que us pugueu imaginar i que requereix molt temps). Això també és molt difícil ja que tothom anirà a la seva bola i de cap al que l’interessa. Algú s’hauria d’erigir doncs, com a moderador i, el més important, hauríem de fer-li cas. Molta gent, més que aportar una idea, el que fan és escriure per llegir-se a ells mateixos, deixen anar el que pensen i desapareixen per sempre més sense deixar rastre. Altres analitzaran frase a frase el que has anat dient, i criticaran sense pietat qualsevol aspecte obscur o que no hagi quedat suficientment clar, en comptes de quedar-se amb el suggeriment o acceptar que aquell punt en concret caldria revisar-lo o modificar-lo. A d’altres només els interessa fotre llenya al foc i esfumar-se, rient i passant-s’ho pipa veient com els demés es “barallen”. La majoria passen de tot, els importa un rave el que diguin i el que pugui passar. Pel què he anat veient, l’evolució dels posts acostuma a ser com el sidral, neixen amb efervescent ímpetu i acaben per diluir-se amb el temps, desgraciadament amb poc temps. Generalment s’acaben igual com han començat, sense aportar cap mena de “solució”, si més no, més o menys consensuada i sembrant encara més dubtes dels que hi havia de bon inici. Sí, digueu-me pessimista però aneu llegint posts sobre temes controvertits i a veure quin s’acaba més o menys amb “conclusions” mínimament acceptades per la majoria. I al final de tot, al final de tot, acabarem parlant del mateix: que si lliure... que si obligada.

Senyors, si hem de prendre’ns-ho en serio participaré (amb bones o males idees) com el que més (encara que potser, del que digui, no se’n pugui salvar res). Ara, si hem de fer com els polítics de torn i llençar falses promeses que sabem que no les complirem, si us plau, deixem-ho córrer.

La meva intenció no és desmotivar als que emprenguin aquesta iniciativa tan maca i interessant sinó al revés, que els pocs que hi vulguin participar que es facin conèixer (virtualment i si volen) i que no defalleixin en la seva determinació. Tranquils que un servidor (sempre que s’ho pugui permetre) ja estarà aquí per recordar-los el deure contret, tocant el que no sona, d’allò més. Si opteu per tirar endavant us puc assegurar que aquest post pot superar, de llarg, el més extens que mai s’ha escrit aquí (estic convençut que sobrepassaríem el miler d’intervencions). En cas contrari, sempre podem acabar com de costum: abandonant i quedant-nos tan amples. Per això deia que si valia la pena començar, va de debò?... o és una broma més que, d’aquí 4 dies, quedarà en l’oblit?

COMPROMÍS. Potser és demanar massa i, a sobre, aquí i en els temps que corren. Apa, Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

QUAN PARLEM DE COMPROMÍS...

EntradaAutor: corpetit » 02 set. 2008, 15:38

Bóra-narda.

No sé perquè però quan parlem de compromís, passa el que passa, fiu, fiu, un s’escapa per aquí, l’altre per allà, a l’altre se li gira feina, l’altre recorda que tenia l’olla al foc... com si fos una paraula empestada. Que no estem parlant de matrimoni, que l’únic que es demana és una mica de temps i interès, res més.

Ja que, com veiem, la majoria de gent llença la pedra i amaga la mà, només voldria saber, si no és demanar molt, quanta gent estaria interessada i disposada realment a desenvolupar el que s’està dient en aquest bloc i qui voldria fer de moderador.

Fent honor a la famosa dita en castellà: “el burro delante para que no se espante”, em posaré jo mateix de conillet d’índies, tot esperant que “algú més”, innocent de mi, s’hi afegeixi.

1.- Qui vol treballar en la confecció d’un reglament?: corpetit (espero no ser l’únic)...

2.- Crec que jo NO seria un bon moderador (la paraula “president” no m’acaba de convèncer) i és per això que NO vull ser-ho. Per tant, opten a moderador: de moment ningú.

A mesura que algú s’hi adhereixi (si és que realment ho fa algú), si us plau, que actualitzi ell mateix la més que suposada llista, per tal d’estalviar lletra. Si s’adverteix alguna imprecisió, intentaré fer-ho notar.

Entenc que, cas que es vulgui tirar endavant, primer s’hauria de constituir una espècie de mesa amb la gent interessada i el seu corresponent moderador (o com li vulgueu dir). Un pic constituïda aquesta mesa, més tard s’establiria la manera de procedir i treballar.

Apa, ja he llençat la segona pedra i amb la mà ben oberta perquè la vegi tothom. N’hi haurà alguna altra? Només cal que us afegiu a les dos esmentades propostes o, si voleu, a una tercera:

3.- No vull treballar en equip. Que cadascú digui la seva i ja veurem què es decideix, com es decideix, quan i què es fa en cada moment.

Adéu.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 02 set. 2008, 16:12

corpetit,
em sembla que t'estàs complicant (solet) la vida de manera increïble (al meu poble en diuen d'una manera força més basta).

Ni compromís, ni comitès, ni moderadors ...

És molt fàcil: hi ha un text que tot organitzador de Campionats que vulgui pot fer servir. Totalment o parcial. Tal com està o modificat.

És molt fàcil: tant si les aportacions que es facin les incorporo al (meu) text com si no, queden igualment disponibles aquí per qui les vulgui fer servir. De moment hi ha varis suggeriments, tots ells incorporats al text revisat.

Diria que els teus posts no aporten absolutament res al tema en qüestió.

Tingueu manilles.

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 933
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 02 set. 2008, 19:04

DeepButi ha escrit: ............
d) Les úniques paraules admeses són els noms dels pals Oros, Copes, Espases, Bastons, Botifarra, Delego, Bé, Contro, Recontro i Sant Vicenç. Queden expressament prohibits els cops a la taula així com altres expressions tipus “digue'ls-hi tu”, “t’ho delego”, “t’ho passo”, “ja els hi pots dir”, “ja podeu sortir” i similars. Els contraris podran exigir repetir el dat en cas que s’utilitzin paraules no permeses.
.......

Bona tarda,

A mi m'agradaria comentar algun dubte que tinc respecte aquest punt de la normativa.

Dir abans de res, que com a organitzadora de campionats, crec que la normativa no solament ha de ser senzilla per als participants sinó també molt fàcil d'aplicar per part de les persones responsables dels campionats.

Penso que, tal com ha fet Deep, tota normativa ha de tenir ben clarament especificada, que farà l'organitzador/a en cas que no es compleixi. I aquí és on trobo el problema.

Els contraris podran exigir repetir el dat en cas que s’utilitzin paraules no permeses.

Anem a suposar algunes possibles circumstàncies que ens podem trobar:

1.- Quan es dóna el cas de la infracció, quin és el moment adequat per a què els contraris puguin exigir repetir el dat?
Si detectes que s'ha delegat malament, mires primer les cartes i segons el teu joc apliques o no la normativa de repetir el dat?.
Si mires les cartes, és "ètic" després de fer-ho demanar repetir la mà pel fet que no tinguis bon joc?
Si no mires les cartes i repeteixes el dat, no et quedarà sempre el dubte que el contrari davant una mala mà ha delegat voluntàriament de manera incorrecta suplicant que els contraris compleixin la normativa?

2.- Suposem que davant l'incompliment mires las cartes i com tens mal joc demanes repetir el dat.
Imaginem que el company diu: No, no seguim ... és igual, ja està bé (t'està informant que té bon joc).
Imaginem que l'infractor diu: Ostres, ha estat sense voler, repetim , repetim ...... tornem a donar (t'està informant que no té res).
Que fas en cas que com a organitzador/a et cridin a taula?
Fas repetir perquè ho vol la part infractora? No seria correcte.
Dius que la normativa especifica que la part afectada (és a dir els contraris) podran decidir si repeteixen o no el dat?. Sembla el més sensat.
Però, no tens la sensació que comences el joc amb massa informació per jugar d'una manera o altra?. I si el teu company sabent que tens bon joc contra i els altres protesten .....? Dius: Altre cop delega de manera correcta. No sé, no sé

3.- Si torna a donar-se el cas de mala delegació del trunfo que abans has deixat passar (perquè tenies bon joc) però ara no tens res i decideixes repetir el dat .... no et queda mal cos de la contradicció en la decisió davant la mateixa falta?

Jo volia posar a la normativa que preparo per al campionat de Lleida, el punt demanant que les úniques paraules etc etc..... sense penalització, però en realitat tampoc ho trobo correcte perquè si algú no ho compleix tampoc passaria res. Potser millor no fer constar el punt.

Que en penseu?

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 02 set. 2008, 19:26

Si es vol fer constar aquest punt, podries posar una penalització de "x" punts en contra per la parella infractora. (EXEMPLE, -10 PUNTS), cada vegada que pasi aquest suposit.
-10 punts, pasa la ma a la parella rival, pero no compta la ma per jugada (en cas de jugarse la partida a "x" mans), podria ser una sol.lucio, no?

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 933
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 02 set. 2008, 19:43

Sí GRIFI, penso és una molt bona solució.

Evita possibles picaresques i és un punt molt clar per part de tots, tant de participants com d'organitzadors i no dóna lloc a especulacions i mal entesos.

-10 punts penso és correcte. No és cap penalització exagerada però seria motiu per a que la gent prengués consciència de com s'han de fer les coses.

Una abraçada,

GRIJI
Botifarra
Botifarra
Entrades: 132
Membre des de: 30 oct. 2002, 19:56

EntradaAutor: GRIJI » 02 set. 2008, 19:59

Si algun dia canvieu el sistema suis per un altre estil de campionat, m'aviseu, podriem fer grans coses.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

POTI-POTI

EntradaAutor: corpetit » 02 set. 2008, 20:19

Bóra-nàrda.

Totalment d’acord amb què em vull complicar la vida. A un que li agraden les coses difícils, ves per on.
Totalment d’acord en què no he aportat res. Si t’hi fixes bé, ja ho he dit per endavant. L’únic que intento és voler fer-ho bé, de bon començament. És a dir, fixar un mètode de treball perquè tothom que hi vulgui participar hi digui la seva i, tant si hi està d’acord com si no, que es pronunciï, sempre democràticament. S’intenta fer la casa des de baix, no per la teulada, però vaja, si ho voleu així, jo no tinc cap mena de problema.

Començarem per les dues primeres línies del TEU post i, si vols, no tinc inconvenient en continuar. Tu incorpora-hi, modifica-hi o deixa-hi d’incorporar el què vulguis. Jo no intentava apropiar-me, ni molt menys, del teu escrit, únicament que, ja que el fas públic, que els usuaris que volguessin, a part de dir-hi la seva, poguessin votar, elegir o com li vulguis dir, sempre per majoria, el text, arranjament o modificació que més els agradés, encara que tots sabem que seria molt lent i feixuc. Diga’m sentimental però jo sempre he pensat que millor tindre l’aprovació de la majoria i com més gent millor, que no la d’una o poques persones. Però vaja, si només t’ha d’agradar a tu, doncs val, ja t’ho he dit, posa el que més t’agradi a tu, al TEU escrit:

1.- Sistema suís. Penso que s’hauria de definir, explicar en què consisteix aquest sistema. La majoria d’aquí potser ho sap, segur, però aquestes normes les llegeix l’home que conec que juga millor a la botifarra i la següent pregunta després de veure la primera línia del teu text et puc ben assegurar que seria alguna cosa així com: “i la porta de sortida és la mateixa que la d’entrada, jove?”. Crec que s’hauria d’escriure, annexar o citar adequadament la metodologia o dinàmica de l’esmentat sistema.

2.- No cal que sigui una llei però potser s’hauria d’articular d’alguna manera per tal que, si hi ha algun problema sigui molt més senzilla la seva determinació. Alguna cosa així com: “miri, segons l’article tal del Reglament, vostè no pot fer això”. Manca estructuració.

3.- Considero que s’han de delimitar les R rondes, D dats, P punts o M minuts. Si més no, fixar-ne un d’estàndard i dir, per exemple, que aquestes xifres o quantitats podran ser modificades per l’organització abans de l’inici del campionat.

4.- A la segona línia parles del que succeeixi abans. Manca concretar el concepte temps. Per exemple, és deixarà acabar la mà tot i passar el temps estipulat?. Suposo que sí, però no ho diu. Indeterminació, s’ha de detallar i delimitar. Algú que va guanyant, a mitja partida podria llençar les cartes al·legant que s’ha acabat el temps i no li podries dir res, és clar que el primer que ha succeït ha estat l’exhauriment del temps.

5.- Si inclous el concepte temps, crec que compliques una mica més les coses. Per exemple, si es juga a 8 dats, 101 punts i 30 minuts. Si porto 5 dats i vaig perdent 25 a 30 punts, em toca cantar a mi i porto un joc terrible per cantar trumfo, jo, innocent que sóc jugaré igual, però qui diu que un altre, mancant 3 minuts per arribar als 30 no allarga la mà fins a esgotar-los i no deixar cap mena de capacitat de maniobra als contraris? Tal i com està plasmat en el teu escrit: una altra indeterminació.

6.- Anem pel tercer punt: “la puntuació”. Suposo que et refereixes a puntuació final, al còmput que determinarà les posicions en què quedarà cada jugador al final del torneig. Se suposa però no ho diu i es barreja amb les altres puntuacions que esmentes dintre de la mateixa frase.

7.- Quina prioritat dones a aquests criteris que enumeres. Se suposa que, lògicament, va per ordre descendent d’importància però tampoc ho dius. Algun “tiquis miquis” podria dir: escolti, jo i el company hem fet més punts que ningú, tot i guanyar 2 partides menys que el que vosaltres heu dit que era el guanyador.

No em vull allargar més perquè tampoc cal. No vull aportar solucions perquè de res servirà si només ho penso jo. Per això volia crear una espècie de mesa de treball perquè cadascú hi digués la seva i tingués algun valor. Penso que el que diu una persona sola (parlo de mi), en té molt poc de valor, que s’hauria de consensuar si ho volem fer bé, i com més gent hi participi, millor. Penso que podria escriure, sense exagerar gens ni mica, més d’un centenar de pàgines del que li manca o es dol el teu escrit però, serviria de res? Jo crec que no perquè només ho pensa una persona sola i tindria exactament el mateix valor que el teu escrit.

Per això deia allò de si anava de debò. Que jo estava disposat a arribar fins al final amb l’ajuda de tots, però ja veig que, de moment i segons el meu criteri, la cosa és molt poc seriosa i el pitjor de tot, observo ànim de continuïtat en aquesta manca de serietat, almenys, per part teva.

Uff, que tard, (per sort) me n’he d’anar. Adéu.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Re: POTI-POTI

EntradaAutor: DeepButi » 02 set. 2008, 21:29

Angeles,
si em poso en plan purista t'hauria de contestar que una part de la picaresca que planteges no és factible. En teoria els contraris no miren les cartes fins que els toca enraonar, per tant si miren les cartes "perden el dret" a impugnar el dat.
Però això és evidentment utòpic al menys avui per avui.
La proposta de GRIJI sembla raonable ...

GRIJI,
respecte al sistema de campionats ... si llegueixes el primer punt veuràs que hi ha dos sistemes (suis i eliminatòris) ... i una tercera proposta humorística on et convido a redactar altres modalitats.
Tot organitzador pot aportar idees al respecte.

corpetit,
quan poso "el (meu) text" no és perquè en vulgui cap tipus de propietat intel·lectual. Ja he dit que cadascú agafi el què vulgui. Era només una manera de identificar de quin text parlo.
No crec en fer un únic text fixe i definitiu, estem molt però que molt lluny d'això i per tant la meva única pretensió és facilitar la vida als organitzadors.
Si algú vol fer un text normatiu, que ho faci.

1.- Sistema suís.
Com a text inicial crec innecessari redactar-ho. L'Organització sabrà com funciona i anirà indicant el desenvolupament del campionat.
Naturalment, si algú ho vol escriure, endavant.
Crec que només afegirà molt de texte sense cap avantatge pels participants.

2.- Manca estructuració.
A mi em sembla prou estructurat pels objectius que jo crec es poden aconseguir. Qui vulgui proposar un redactat alternatiu, endavant.

3.- Delimitar les R rondes, D dats, P punts o M minuts.
Jo crec que no. Cada Organitzador que faci el què cregui convenient.

4.- Concretar el concepte temps.
Igual resposta. Crec que això ja ho gestionen els organitzadors i que afegir-ho al redactat només el fa més feixuc.

5.- Ús "incorrecte" del temps.
Cert, però ho redactis com ho redactis (això i qualsevol altre cosa) sempre hi haurà qui tindrà comportaments inadequats.
Trobo més simple i efectiu deixar que els organitzadors prenguin les mesures oportunes davant una queixa.

6.- “la puntuació”.
No entenc de què parles ...

7.- Quina prioritat dones a aquests criteris que enumeres.
A mi em sembla claríssima: la que s'esmenta. I al tiquis-miquis que protesti l'organització li respón i llestos. De tota manera, amb afegir un "per ordre" a la frase, s'acaba el problema.

corpetit ha escrit:Penso que podria escriure, sense exagerar gens ni mica, més d’un centenar de pàgines del que li manca o es dol el teu escrit ...

Permetem un somriure. Fins ara només tenia un 99% de certesa de qui ets. Ara ja ho sé segur.
Per mi, pots publicar un llibre sobre els meus errors. Segurament no t'ho agrairia ningú de manera que potser seria més útil que escribissis directament un reglament al teu gust.

corpetit ha escrit:... observo ànim de continuïtat en aquesta manca de serietat, almenys, per part teva.

Mira veus, també discrepem. Jo em considero força seriós i sensat i m'avalen més de 500 missatges la inmensa majoria dels quals parlant seriosament de la Botifarra.
Però és també només una opinió i no és pas aquest post el lloc per discutir sobre la meva serietat.

Tingueu manilles

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 933
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

Re: POTI-POTI

EntradaAutor: Angeles » 02 set. 2008, 23:01

DeepButi ha escrit: ... En teoria els contraris no miren les cartes fins que els toca enraonar, per tant si miren les cartes "perden el dret" a impugnar el dat. .....


Però si has de decidir impugnar el dat (tornar a repetir-lo sense cap penalització) abans de mirar les cartes, com pots estar segur que l'infractor no té carta blanca i ha fet la infracció precisament perquè apliquis la normativa?. Per tant, amic Deep, la picaresca en part continua :wink:

Si penalitzes i perds la mà de trumfar, potser tenir males cartes no compensa delegar de manera incorrecta.

Nota: Una normativa ha de ser fàcil d'entendre, fàcil de recordar, que no calgui prendre apunts per resumir-la, que no calgui consultar-la a cada mà, que sigui llargada màxim un foli tamany de lletra 11 amb un bon espai interlineal, que no sigui precís citar a la gent mitja hora abans per a estudiar-la, que el llenguatge no sigui el típic text de juristes que cal llegir-lo tres cops per a començar a entendre el seu contingut.

La teva Deep la trobo tan bona que l'agafo per a la trobada de Lleida: http://lleidabuti.googlepages.com/normesdejoc
Si has de cobrar drets d'autor avisa :wink:


Torna a “Temes de campionats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 17 visitants

cron