Anul·lar el x8!

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

Anul·lar el x8!

EntradaAutor: 6_euros » 01 març 2003, 13:03

Volia preguntar, en general, i sobretot a gent que vec bastant ficada com Enric, al qual aprofito per saludar, si no hauria d'existir el Sant Vicent; donat que dona massa importancia a un punt, del qual aquells que han parlat (x2,x4...) no en poden tenir el control.

Crec que ja s'ha donat posibilitat de parlar als dos equips, després de fer trunfo, o sigui que ha aquell que li recontren, ja l'han enganxat en algun sentit, i el que no pot fer el seu company es fer x8.... Vamos desgraciar la partida amb mes de 100 punts en una ma.

Vinga, tots convidats a les Festes del Poble, Almaselles Siti

all
Contro
Contro
Entrades: 20
Membre des de: 29 gen. 2003, 08:27

EntradaAutor: all » 01 març 2003, 23:57

Ostres per primera vegada estarè d'accord amb un occidental, avui mateix vaig al psiquatra

molt be 6 € al meu poble nomès es pot contrar i recontrar tant amb trunfos com amb butifarra per tant aixo de sant vicenç no ho coneixem,

jo amb la meva poca coneixença de la butifarra trovo que es lo millor

si es vol avançar una miqueta mes es podria proposar que despres del recontro i haguès una contra-replica que (aixo ho he tret d'en larvi) que la nombrariem partida, i seria jugarte la partida amb aquella ma
vinga fins aviat
akk

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 02 març 2003, 17:57

6_euros,
això del St. Vicenç és realment molt opinable. Jo he jugat a llocs on no existia, a llocs on després del St. Vicenç encara permetien fer algo així (no estic segur del nom) com Barraca, a llocs on el St. Vicenç val x10 ...
Estic d'acord en què ja tothom ha pogut parlar, per exemple, als campionats amb partides duplicades (com al bridge), ni tant sols puntúa el recontro perquè tothom té oportunitat de doblar només una vegada (buti o/i contro), però tal com jugo jo, serveix per donar força informació: només fa St. Vicenç el company del contrador quan té al menys una manilla ... si eliminem el St Vicenç aquesta informació desapareix ... tampoc és tant greu.
Personalment, en una enquesta votaria per mantenirlo ...
Lo de jugarse tota la partida ... això del "órdago" deixem-ho pel mus, no?

Aprofito que all corre per aquí: si et plau, ja sé que sóc un pesat, però podries confirmar (tú o qualsevol altre de la Garrotxa) que quan a l'esquerra surten de sis de copes, no tens ni copes ni trumfos ... NO pots carregar? Diguis el què diguis em costa de creure. Hi ha algú més que jugui així?

Tingueu manilles

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 11 març 2003, 16:18

Bones 6_euros. Jo no crec que sigui bó eliminar el Sant Vicenç en primer lloc perque ningú ens obliga a santvicentar, per tant, això de "desgraciar" la partida és molt relatiu (sovint ens pot portar a guanyar- la) . A més, el que recontra assumeix uns riscos i un d'aquests es que alguns dels rivals pugui santvicentar. Encara que un cop recontrat ja hagin parlat els dos equips a la taula encara no ho han fet tots el jugadors i tacticament és interessant que, per exemple, sigui el company del contrador qui santvicenti doncs tal com molt bé diu l'Enric, estarà declarant joc (al menys una manilla com a mínim). Trobo curiós els comentaris de que hi ha llocs on no és coneix el Sant Vicenç... pensava que era una jugada propia de la butifarra independentment de on la juguem. El que si he sentit a dir de fons bastant fiables (una mica de radio macuto vaja) és que antigament es podía fer x16 amb la jugada "Barraca". Això si que potser ja és una mica bèstia i millor que hagi passat a l'historia.

PD. Potser que quan es va crear el Sant Vicenç s'invocava al Sant a veure si es produía un miracle...

jiji
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 18 set. 2002, 23:48

EntradaAutor: jiji » 12 març 2003, 04:19

Hola a tots!!

A viam.. li diguem com li diguem la figura del sant vicenç HI HA DE SER!!! i és bastant lògik la veritat! tothom ha de poder dir-hi la seva!!!

M'expliko: si juguem 4 i a un li toka cantar un dels de l'altre equip poden dir-hi la seva i contrar que en cas de fer-ho la parella del "cantaor" pot recolzar la "cantada" del seu company i recontrar igual que després d'això el company del "contrador" por recolzar-lo també i santvicentar (bé tot això numés si el joc els ho permet és clar! :roll: ) mmm.. ma kedat molt trabalenguas no?? :oops: però ja m'enteneu!! jejeje

Així és de la única manera que jo entenc totes aquestes "figures" que serien una mika una forma de "aposta amb punts enlloc de diners" oi?? perque la veritat quan em trobo jugant amb una d'akelles parelles a lo "juan palomo yo me lo guiso yo me lo como" :evil: grgrgr em vénen unes ganes de tremendes ja no d'invocar a sant vicenç sinó a la verge de la penjada del pc* per poder fugir d'akella partida doncs sok una ferma defensora de que a la Buti (com en altres joks que ara nu venen al cas :twisted: jeje) s'hi juga a dos!!!

Una abraçada

jiji/montse

*AKLARIMENT: la verge akesta de la penjada no ma fet mai cas quan ho he necessitat, és especialista en "apareixer" quan menys la necessites :twisted: :twisted: :twisted: jejeje

:arrow: Enric_Cp jo sok d'Olot i en el supòsit que exposes de que a l'esquerra et surten de 6 de copa i tu no tens ni copa ni trunfu SI QUE ES POT CARREGAR!!!

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 12 març 2003, 10:32

:arrow: jiji,
gràcies gràcies i gràcies, ja no cal que em mengi la samarreta ... tot i que jo ho tenia claríssim: tothom permet carregar al segon jugador quan no serveix ni falla. A la Garrotxa també, digui el què digui all.

Això només demostra que la meva enquesta no hi ha qui l'entengui :? perquè resulta que és la opció més votada ... i no hi juga ningú. Genial, oi?

Apa, tingueu manilles

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 12 març 2003, 13:19

Quanta raó tens jiji ... és un tema de justícia ... el més just és que cada un dels 4 jugadors pugui dir-hi la seva .. un canta, l'altre contra, el tercer recontra i l'últim santvicenta (si poden, clar).

Si no, quina rabia ... t'imagines ... no poder santvicentar tenint joc per fer-ho.

Això de barraca també ho he vist, però així com el santvicenç té una lògica aplastant (per mi), aquest ja no el trobo tant lògic.

6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

EntradaAutor: 6_euros » 13 març 2003, 21:13

Despres es veu lo que es veu pel Butinet, no m'extranya...128 punts o en amunt en una sola ma, ja em diras

I si recontra el mateix que ha cantat, ciutatdesal?, encara no ha parlat el seu company, pot per tant fer x16 el mateix segons la teva teoria de poder parlar tothom....

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 14 març 2003, 09:04

Bones 6_euros. Estic en desacord en tu en la primera part de la carta i totalment d'acord en la segona. Anem a pams... El fet de que una partida santvicentada pugui implicar que una les parelles faci 128 punts (per a posar un exemple) no ha de ser cap problema. De fet el contrar, el recontrar i els santvicentar son opcions "lliures" a les que ningú ens obliga per tant i com ja havía dit anteriorment el que recontra ha de saver al que s'exposa.
Quant a la segona part... la possibilitat de que recontri el que ha cantat o que santvicenti el qui ha contrat això ja és un altre tema molt més complicat. Et puc dir que he sentit a dir (ja estem amb alló de radio "macuto") que hi ha llocs on no pot santvicentar el contrador sino unicament el seu company. Ja estem en alló de les normes no escrites de la butifarra. Tristement i com molt bé ha reclamat repetides vegades Enric_Cp al no haver-hi un verdader reglament sobre les normes de la buti això fa que hi hagi moltissimes variants (fins i tot entre els occidentals tot i que no esteu sotmesos a tantes normes com nosaltres els orientals). Per exemple és ben cert que hi ha llocs on no existeix el Sant Vicenç, altres on el recontro és x3 i altres on si hi ha el Sant Vicenç pero quant cantem butifarra només és pot recontrar. De tota manera al meu entendre el que no podem impedir mai és que recontri el qui ha cantat doncs obviament està en el seu dret a fer-ho si els rivals li han contrat (perque no???). En fi resumint tot plegat és una mica un embolic i penso que hauriem de fer un esforç tots plegats (dificil... molt dificil) per a intentar unificar les normes i fer un verdader reglament de la butifarra d'una vegada per sempre (això serà més dificil que arrastrar quan tens fallo directe al trumfo).

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 14 març 2003, 10:41

A veure ... segons la "meva" teoria de poder parlar tothom ... jo no he dit que s'hagi de fer d'aquesta manera, 6_euros ... lo que he dit és que per donar la opció a cada un dels participants del joc a dir la seva i fer les seves apostes (d'això es tracta tot el lio del contro/recontro/santvicento .. o lo que sigui) trobo que lo més just és que existeixi la opció de santvicentar ... jo ho veig lògic ... així tots els participants PODEN dir la seva.

És clar que s'ho poden manegar tot plegat entre dos persones només ... jo canto, tu contres, jo recontro i tu santvicentes ... pero tampoc hi veig cap problema. L'únic problema que hi veig és que un dels jugadors s'exiti ... o contri, recontri o santvicenti només perque s'ha emprenyat i sense tenir joc per fer-ho ... i això pot desgraciar la partida i fot molt al company ... pero també pot cantar buti sense tenir joc, desgraciar la partida igualment i continúa perjudicant al company ... i no per això eliminarem el cantar buti, no?

Si creus que les opcions de contro, recontro i santvicento s'haurien de limitar d'aquesta manera (només una acció per persona) ja és una altra cosa. Tot i que tampoc penso que estigui be ... perquè si em deleguen i canto amb 6, dos semis i dos manilles ... i em contren ... VULL RECONTRAR!!!

No se, no se ... no hi veig cap mal en fer partides de 128 punts ... jo en vaig jugar una que vam acabar amb 605 punts ... total, si s'acaba rapida se'n comença una altra i ja està, no?

alex_g7
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 65
Membre des de: 18 set. 2002, 21:42

EntradaAutor: alex_g7 » 22 març 2003, 10:00

Totalment d'acord amb tu Ciutad,el que ha passat es que ningu contestaba el que volia que contestesin al 6_euros,i clar ell habia de dir la seva igualment ,pero jo en cap moment veig cap comantari sobre qui contra ni recontra de part del Ciutad .
El clan de la moderna en tal de fer cambiar la lògica de la butifarra i poder-se fer veure ferien camviar tota la butifarra que es porta fent fins ara .En fi,ja sabeu el que penso d'aquest joc .....gracies a tots .

MrOrange2

que diuen els padrins .....

EntradaAutor: MrOrange2 » 29 març 2003, 04:53

Molt bones ... [] <-- espai per la tipica broma

Per a mi, la parella que canta te l'ultima paraula. Llavors, si existeix x8, ha d'existir x16. L'altra (mes normal, en la meva opinio) seria treure el x8 i punto. No estic segur que es el que passaria si algu diu algo a la taula dels padrins de "l'aufes" (almaselles siti bar, botifarra cathedral) despres que els cantadors recontren .... els defensors del x8 estan invitats a provar-ho, ho gravem i igual reiem una estona i tot. Tambe podeu provar a dir-los-hi que tirin la mes petita si no hi arriben. Ah, i tambe els hi podeu explicar que la gent diu "moderna" a passar-ho amb bo ... mes d'un ja devia jugar aixi al tornar de Cuba.

Eso si, les tres coses aquestes els hi dieu a poc a poc, que no es fotin a riure massa fort.

Que els padrins d'almacelles no son els que fiquen les normes de la butifarra ? ... Igual no, pero a una mitja de 40 anys d'experiencia en la buti, 4 que juguen i 6 que miren ... aneu fent numeros

Que hi ha altres llocs on juguen diferent i tambe hi ha padrins ? ... Igual si, .... no en devien aprendre a la catedral. Es com quan els nordamericans li van dir football a una degeneracio del rugby ....

:D :D , ara que ja m'he explaiat a gust us deixo ... feia temps que no escrivia

all
Contro
Contro
Entrades: 20
Membre des de: 29 gen. 2003, 08:27

EntradaAutor: all » 29 març 2003, 11:39

Mr Orange 2 amb tot els meus respectes als Avis de almacelles pero ni son els que juguen millor a la butifarra ni tenen la veritat absoluta, el problema es que t'has adaptar al lloc on vas a jugar digali butifarra occidental - oriental o digali lliure-obligada , lo maco de lliure es que si poso el nom de catalunya davant sona be i tot

posdata: Srl Enric cp Deepbuti o com sigui, si el jugador de la meva esquerra surt de 6 de copes i jo no tinc ni copes ni trunfo puc carregar i sino tirar la petita

PERE
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 17 gen. 2003, 15:09

EntradaAutor: PERE » 29 març 2003, 11:50

Ostres nois que seria la butifarra sense el sant vicenç , aixo seria com anar al futbol i que no marquessin mai gols, es la salsa de la butifarra, així les partides amb una miqueta de sort es fan mes curtetes.
que s'arrivi a sant vicenç vol dir que hi ha dues persones que tenen com a minim molt bon joc, per tant si les partides es fan com cal es faran pocs punts, pero clar aixo depent dels jugadors
assiau

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 31 març 2003, 16:35

all,

weno enric ja pots anar començant a comprar els entrants per menjarte la samarreta els cordons de les sabates i tot lo que has promet, perque al meu poble tots tiren la mes petita sempre, i aixi ha sigut tota la vida, em sap greu per tu i per les teves magnifiques teories pero la vida es la vida i si noi hi ha llocs on es tira la petita excepte quan es del company i es carrega, pero carregar de cares als altres això pecat
vinga una abraçada
all


Quan vaig llegir això vaig dir, "impossible" no m'ho crec ... i òbviament tenia raó, simplement no ens devíem entendre perquè ara dius exactament el mateix que jo:

posdata: Srl Enric cp Deepbuti o com sigui, si el jugador de la meva esquerra surt de 6 de copes i jo no tinc ni copes ni trunfo puc carregar i sino tirar la petita


En altres paraules, a Catalunya NINGÚ dona SEMPRE la petita sinò que tothom permet al segon jugador carregar quan no serveix ni té trumfos. Encara que a la famosa enquesta l'opció més votada sigui sempre la petita, resulta que ningú ho fa ... o sigui que redactant enquestes dec ser molt dolent :? ... però no m'he de menjar la samarreta.

Tingueu manilles


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Majestic-12 [Bot] i 1 visitant

cron