Reglament de campionats online

Per parlar i debatre sobre els campionats online.
Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Reglament de campionats online

EntradaAutor: Carles » 19 gen. 2009, 17:19

Weno, el promès es deute :-p

Aquí teniu el reglament de campionats online:
http://www.butinet.cat/index.php?pagina ... _reglament

Tothom qui vulgi que li faci una ullada, si teniu algun comentari en general, pot fer servir aquest fil.

Per que sigui tot ordenat, si voleu parlar/discutir sobre algun punt concret, comenta-ho breument en aquest fil també, i jo mateix obriré un fil especific per parlar-ne.

Adéu !

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 19 gen. 2009, 19:54

Em sembla correcte.... i humà!!!

Una petita observació, on diu:
Quan un jugador caigui, se'l esperarà 2 minuts, si en aquest temps no ha tornat, se'l buscarà un suplent.....Jo afeixiría: Si el jugador caigut torna, el suplent acabarà la partida i el jugador caigut podrà continuar les següents rondes, fins a la fi del campionat....
com o veus?
adeu

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 19 gen. 2009, 20:06

Doncs no, crec que seria injust pel substitut. El substitut si vol, s'ha de poder quedar fins el final (es com ho veig jo).

Adéu !

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 19 gen. 2009, 20:12

en realitat estem dient el mateix (segur que m'he expresat malament).... volia dir que si tothom està d'acord, tindria d'existir la posibilitat de que el jugador caigut pogués tornar...
adeu

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 19 gen. 2009, 20:17

Ok, això ja si, però com a norma no. Vull dir, si el suplent li esta be, doncs ok, així s'ha fet. Però no que ho hagi de fer voluntàriament.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT DE CAMPIONATS

EntradaAutor: corpetit » 19 gen. 2009, 20:53

Bona nit butinaires,

Carles, entenc que ens hem de centrar amb el que hi ha?. O sigui, que ens oblidem de les limitacions de temps i coses per l’estil?.

De moment deixa’m dir dues coses:
  La primera bastant òbvia i és l’última frase d’aquest escrit, quan parla de les 6 rondes. Crec que hauria de dir també més de 3 rondes completes (amb això ja se supera el 61 %).

  La segona ja apuntada en l’altre post i és que considero que si no s’ha acabat la partida per punts, el nombre de dats sempre ha de ser parell. És a dir, si s’acaba el temps al setè dat, penso que se n’hauria de fer un vuitè. Si no es fa així i s’acaba la partida al setè dat, llavors una parella haurà cantat 3 cops i l’altre 4. Ja no entro amb les picaresques, només que, objectivament, jugarà amb avantatge la parella que hagi pogut cantar més cops. Ja sabem que l’ideal seria acabar la partida o tots els dats estipulats, però a falta de pan...

Demà més, Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Re: REGLAMENT DE CAMPIONATS

EntradaAutor: Carles » 19 gen. 2009, 21:48

corpetit ha escrit:Carles, entenc que ens hem de centrar amb el que hi ha?. O sigui, que ens oblidem de les limitacions de temps i coses per l’estil?.


A veure, aixo es el que hi ha ARA, i no vol dir mes que això. O sigui que si que es pot modificar, ampliar, canviar, etc.

corpetit ha escrit:De moment deixa’m dir dues coses:
  La primera bastant òbvia i és l’última frase d’aquest escrit, quan parla de les 6 rondes. Crec que hauria de dir també més de 3 rondes completes (amb això ja se supera el 61 %).


Son formes de dir-ho.

corpetit ha escrit:La segona ja apuntada en l’altre post i és que considero que si no s’ha acabat la partida per punts, el nombre de dats sempre ha de ser parell. És a dir, si s’acaba el temps al setè dat, penso que se n’hauria de fer un vuitè. Si no es fa així i s’acaba la partida al setè dat, llavors una parella haurà cantat 3 cops i l’altre 4. Ja no entro amb les picaresques, només que, objectivament, jugarà amb avantatge la parella que hagi pogut cantar més cops. Ja sabem que l’ideal seria acabar la partida o tots els dats estipulats, però a falta de pan...Demà més, Adéu.


Ho trobo complicar de dur a la pràctica, ja que això poden ser ben ve 4 minuts mes .... quan una partida va lenta, i porta 8 mans en 12 minuts, fer fos mans mes, pot ser molt.

Tothom esperant per que es facin numero de partides parells ? No ho trobo be.

I normalment, les partides que van lentes solen ser "intranscendents".

Adéu !

Angeles
Barretina
Barretina
Entrades: 933
Membre des de: 09 des. 2002, 11:36

EntradaAutor: Angeles » 20 gen. 2009, 00:40

Hola a tothom,

Codi: Selecciona’ls tots

En cas que alguna partida comenci mes tard, o hi hagi algun retard per la caiguda d'un jugador, el temps T global de partida se li sumarà el temps perdut
.

Aquest punt no l'entenc gaire. ¿Vol dir que si una ronda és a 20 minuts però un jugador cau i perdem 5', la ronda en qüestió durarà 25'?

Tot el tema d'incomparescències i de caigudes d'un jugador el trobo complicat sobretot si l'organitzador participa en el campionat. Per no anar amb el cronòmetre a la mà com ho veuríeu per exemple així?:

En cas que un jugador no aparegui o caigui durant la partida el seu company esperarà i/o buscarà substitut. Quan el trobi notificarà a l'organtizador el canvi i reanudarà la partida. En cas que la partida no s'acabi per falta de temps, perdrà aquesta i per tant guanyada 51-0 a favor de la parella que estava sencera.

Crec que això té unes avantatges:
1.- El jugador que s'ha quedat sense company s'ha d'implicar en buscar-se substitut. L'organitzador el pot ajudar, però d'això a que l'organitzador sigui el responsable de buscar-li substitut va una diferència.
2.- Si troba substitut en el temps que sigui però acaba la ronda a temps, penso que els contraris no haurien de poder reclamar el 0-51 pel fet d'haver trigat 4 minuts en suplir-lo.
3.- Si no busca/no troba substitut o el troba pero no s'acaba la ronda partida perduda 0-51. Res a discutir. És la normativa i l'ha d'acatar.

La normativa ha de facilitar les decisions a l'organitzador, han de ser simples i a la vegada clares, sobretot si pot arribar el dia que més d'una persona els pugui organitzar.

josep1945
Barretina
Barretina
Entrades: 872
Membre des de: 06 oct. 2005, 17:54

EntradaAutor: josep1945 » 20 gen. 2009, 10:12

Crec que el resultat hauría de ser ...

El més favorable entre 51-0 i el que hi hagi en aquell moment en la partida (exemple: partida començada i van 100 - 0 i un jugador cau i no torna i no es troba substitut .....).


Crec que s'hauria d'afegir:

Els jugadors substituts jugaràn la resta de rondes.

Corpetit digué:
La primera bastant òbvia i és l’última frase d’aquest escrit, quan parla de les 6 rondes. Crec que hauria de dir també més de 3 rondes completes (amb això ja se supera el 61 %).

Te raó, ja que la normativa diu ... més de 4 rondes completes (es a dir, que s'han fet 5 rondes i 61% de 6 = 3,66 es a dir, més de 3 rondes o bé s'han fet 4 rondes o més).

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT DE CAMPIONATS, LIMITACIÓ DELS TEMPS.

EntradaAutor: corpetit » 20 gen. 2009, 14:10

Bona tarda butinaires,

Val, si al Carles no li fa res que parlem de la limitació dels temps, penso que aquest fet arreglaria algun problema. A més, pensant-ho bé, considero que la proposta d’en josep1945 és, ara pera ara i amb diferència, la millor per elegant i senzilla. La que parla dels deu o X minuts (els que vulgui posar d’antuvi l’organitzador) per parella.

Això és així perquè, segons el meu parer, una altra opció que s’ha comentat, el fet de limitar els temps de presa de decisions, en principi, portaria aparellats molts altres problemes que potser no agradarien a tothom. Si més endavant es volguessin limitar aquest temps, sempre hi seríem a temps.

Aquests problemes podrien ser, entre d’altres, els següents:
  1.- Potser podria molestar a algú el fet d’haver de tirar amb “tanta” celeritat (podria ser una mica “estressant”) i qualsevol descuit es podria pagar car.

  2.- El fet que si no tirem dintre del temps establert, faria entrar per força un diguem-ne assistent de joc. Aquest assistent o programa podria ser molt perillós.

   2.1.- No podria posar-se com assistent cap programa o robot que jugui les cartes en comptes del que en aquell moment no tira en el temps establert. Això és clarament així pel tema del que alguns anomeneu “memòria històrica”. És a dir, si per exemple, jo no sé si una carta és ferma, podria deixar córrer el temps i que “treballés” l’assistent. Està clar que ell sí que ho sabria i actuaria en conseqüència.

   2.2.- El punt anterior només ens deixaria una opció ja apuntada per en plana: l’assistent, de totes les jugades legals i possibles, n’hauria de triar una aleatòriament. Aquest fet comportaria tals “animalades” que podrien desmotivar al jugador que el pateix. Per exemple: En una basa ferma del company que surt d’un pal que abans ha fallat Est, si triguem en tirar, pels motius que siguin, seria legal (si no podem seguir pal) llençar una manilla que tenim sola d’un pal que encara no s’ha tocat. Clar, i “castigar” a algú d’aquesta manera pel fet que s’han acabat les piles del ratolí o pel fet que la connexió no et funciona com voldries, doncs és excessiu i injust.
Adéu.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

Re: REGLAMENT DE CAMPIONATS, LIMITACIÓ DELS TEMPS.

EntradaAutor: plana » 20 gen. 2009, 14:38

corpetit ha escrit:2.2.- El punt anterior només ens deixaria una opció ja apuntada per en plana: l’assistent, de totes les jugades legals i possibles, n’hauria de triar una aleatòriament. Aquest fet comportaria tals “animalades” que podrien desmotivar al jugador que el pateix. Per exemple: En una basa ferma del company que surt d’un pal que abans ha fallat Est, si triguem en tirar, pels motius que siguin, seria legal (si no podem seguir pal) llençar una manilla que tenim sola d’un pal que encara no s’ha tocat. Clar, i “castigar” a algú d’aquesta manera pel fet que s’han acabat les piles del ratolí o pel fet que la connexió no et funciona com voldries, doncs és excessiu i injust.


poder no he expresat prou clarament l'idea: si per fer una jugada, trunfar, contrar etc s'estipulen (per eixemple) 10 segons... pasat aquest temps comencen a contar els 2 o 3 minuts propis, que cada jugador té per partida, es quant tens els minuts adicionals exaurits quan la "màquina" jugaria una carta... pero el marge ja seria suficient per no jugar extressat.... no voldria pàs extressar ningú jo!!!!!. L'idea del temps es per evitar picaresca, no pàs fer patir ningú
adeu

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 20 gen. 2009, 14:43

He obert dos fils, un per parlar de les caigudes i l'altre sobre el temps.

Si us plau, a partir d'ara parlem-ne allí, i si voleu, copieu el que heu dit per començar a parlar-ne.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT DE CAMPIONATS. LIMITACIÓ DELS TEMPS.

EntradaAutor: corpetit » 20 gen. 2009, 14:56

Bona tarda butinaires,

No plana, tu t’has explicat perfectament. El que potser no m’he explicat prou bé he sigut jo.

Ja sé que tu parles de coses diferents, però el concepte, la idea d’un programa o “assistent” que triï una jugada legal de manera aleatòria, l’has apuntat tu. Només volia dir això, res més.

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

REGLAMENT DE CAMPIONATS. DISCUTIM-HO?

EntradaAutor: corpetit » 21 gen. 2009, 16:07

Bona tarda butinaires,

Malauradament, començo (opinió personal) ha estar una mica decebut. Comencem a parlar i a parlar i ho discutim absolutament tot, que no cal dir que és un bon exercici i també és bonic, però tot (ja ho deia la 7 de 9). Si discutim o veiem de diferent manera una obvietat, si qüestionem l’inqüestionable, què farem amb el que presenti uns mínims dubtes?

Per exemple, ja sabem que és una autèntica “xorrada”, que no té cap mena d’importància però si veiem de diferent manera l’última frase d’aquest reglament, si veiem diferent que més de 4 no inclou ni vol dir 4, doncs imaginem-nos la resta. Potser, el què passa és (i jo em poso al capdavant) que no llegim o no ens esmercem prou en voler entendre el què diu l’altre o, simplement, no ens expressem prou bé. Així que intentaré explicar-me de nou, i les vegades que calguin, respecte aquella rucada de l’última frase. A veure si hi ha més sort.

Text:

“En cas que el campionat no es pugui acabar, el campionat comptarà per a estadístiques de campionat si s'han jugat més del 61% de les rondes completes.

Per exemple:
Si un campionat és de 6 rondes, es comptarà per a les estadístiques si s'han fet més de 4 rondes completes.”

Comentari:

Més de 4 rondes completes (de 6 rondes) només poden ser 5 (83,3%) o 6 (100 %).
Però més de 4 rondes completes, no poden ser mai 4 rondes.
4 rondes jugades d’un total de 6 és més d’un 61 %, concretament és un 66,6 %.

Per tant, penso que hauria de dir alguna (qualsevulla) d’aquestes dues opcions:

  1.- Si un campionat és de 6 rondes, es comptarà per a les estadístiques si s’han fet més de 3 rondes completes.

  2.- Si un campionat és de 6 rondes, es comptarà per a les estadístiques si s’han fet 4 o més rondes completes.

Segur que tots volem dir el mateix Carles però penso que, tot i ser una rucada, la manera com s’ha dit en aquest reglament és equivocada. Doncs si això que “sembla” tan clar i que és una extraordinària bajanada i no té cap mena de rellevància ho veiem o ho diem tan diferent.

Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Re: REGLAMENT DE CAMPIONATS. DISCUTIM-HO?

EntradaAutor: Carles » 21 gen. 2009, 16:12

corpetit ha escrit:Malauradament, començo (opinió personal) ha estar una mica decebut. Comencem a parlar i a parlar i ho discutim absolutament tot, que no cal dir que és un bon exercici i també és bonic, però tot (ja ho deia la 7 de 9). Si discutim o veiem de diferent manera una obvietat, si qüestionem l’inqüestionable, què farem amb el que presenti uns mínims dubtes?


Doncs, com he dit no se quin altre post, si hi han dubtes, s'obrirà una enquesta, i a veure que opina la majoria.

corpetit ha escrit:Per exemple, ja sabem que és una autèntica “xorrada”, que no té cap mena d’importància però si veiem de diferent manera l’última frase d’aquest reglament, si veiem diferent que més de 4 no inclou ni vol dir 4, doncs imaginem-nos la resta. Potser, el què passa és (i jo em poso al capdavant) que no llegim o no ens esmercem prou en voler entendre el què diu l’altre o, simplement, no ens expressem prou bé. Així que intentaré explicar-me de nou, i les vegades que calguin, respecte aquella rucada de l’última frase. A veure si hi ha més sort.

........


Això es una errada d'escriptura, aquestes normes estan en fase "de proves", per poder-les comentar, canviar, escriure be, etc.

Si veieu cap error d'escriptura, pos ho dieu i es canviarà.

De fet, ja son varies coses les que s'han corregit quan m'ho han comentat, això ja m'ho van dir ahir, però no hi vaig pensar.

Adéu !


Torna a “Campionats Online”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 9 visitants

cron