Avìs del servidor..... última má

Per parlar i debatre sobre els campionats online.
sangdelprim
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 19 set. 2002, 00:30

Avìs del servidor..... última má

EntradaAutor: sangdelprim » 16 jul. 2009, 09:41

De entrada tinc que explicá que sols porto 2 campionats. Em dona la sensació que aquest avìs esta "advertint" a la parelle que está perden(apart evidenment que s'acabat) que pot contrar o fer buti, segons sigui el cás, i que no te rés a perdre surti el que surti, o sigui que se li done ventatge, dons pot decantar el final de la partide al seu favor, cosa que si no sapigues aquest detall que s'acaba, de ben segur que no o faria. Estic segur que podreu aclarirme el tema i explicarme perque es fa així. Gràcies. Adeuuuuuu. Joan

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 16 jul. 2009, 11:28

Benvolgut sangdelprim:
Els campionats es fan, per raons obvies d'agilitat, limitats a un temps i a un nombre de rondes, sota les següents premisses:
.- El temps ( 20', 25' etc ) es un factor subjectiu, tot i que mesurat, subjecta al criteri del organitzador. Quan finalitza el temps el servidor avisa a les parelles.
.- Les rondes son un nombre limitat generalment a 12, tot i que es podrien fer a 8 o a 16 sempre multiple de 4. On quan s'està a punt de començar 'ultima s'avisa també.

Per tant si tothom o sap d'antuvi, tothom hauria de saber a quina ronda estem i per tant si aquesta es o no l'última ronda a fer.
Que el servidor avisi no aporta res que els jugadors no haguessin de conèixer. En tot cas anivella el coneixement d'aquells que si estan al cas amb els que no.

D'altre banda si suggereixes quelcom que pot obrir un debat nou:

"El contro/recontro a "la desesperada" a l'ultima ronda."


Per el fet de que hi hagi un nombre limitat de rondes, l'ultima es converteix en la darrera oportunitat de sumar punts i per tant es fàcil pensar: " De perdidos al rio".
Això que en principi no suposaria cap problema, sumat al sistema suiss i al gran nombre d'empats a partides perdudes i partides guanyades, que es desfan per la diferencia de punts a favor i en contra. Ho acaba sent.
Els rivals, a l'última ronda, pressionats poden "REGALAR" molts punts.
Per tant...........
Per que no desfer-los, els empats, no tant per la diferencia de punts Favor en contra, si no només per el menor nombre de punts en contra?.
Al fi i al cap el nombre de punts en contra es aquell que nosaltres mateixos ens "hem" deixat fer. I en canvi el nombre de punts a favor pot venir viciat per el fet del "Contro/recontro desesperat"
O en tot cas, ........sempre s'ha d'estar disposat a negociar, que els ànims sembla que estiguin un xic excitats, :), que el primer criteri sigui el de menor nombre de punts en contra i si l'empat persisteix sigui la diferencia a Favor en contra.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 16 jul. 2009, 17:26

Bona tarda

Portant-ho a l’extrem, estàs dient que si una parella guanya una partida 121 a 21 (i sense cap contrada en tota la partida), estarà pitjor classificada que una altra que ha guanyat la seva partida 21 a 20.

Tot sistema crea les seves pròpies injustícies. Una determinada manera de fer corregeix alguns defectes o mancances i, en canvi, en fa néixer d’altres. El sistema perfecte ja sabem que no existeix.

Adéu.

QjQ
Barretina
Barretina
Entrades: 529
Membre des de: 22 feb. 2006, 18:40

EntradaAutor: QjQ » 16 jul. 2009, 21:44

La limitació a un nombre de rondes o a un temps predeterminat, ha estat NECESSARI però imposat.
El sistema suís ha estat un sistema NECESSARI però importat dels escacs.

Sembla raonable que, com que tot això era NECESSARI per a fer Campionats on tothom podés jugar el màxim de temps i el màxim de partides, s'establis com el sistema més habitual de fer Campionats arreu del país.

Però clar dins del sistema de Rondes ( suís) els empats hi son per principi, de fet i serien en qualsevol sistema que no fos per eliminatòries.......

Però...........
La Botifarra no es juga amb empat, simplement no existeix.........., Quants de nosaltres no hem perdut una partida quant ja havíem arribat a 100 punts.........? O quants de nosaltres, si haguéssim pogut fer un dat mes o dos, no podríem haver acabat guanyant.........?.
Hem imposat, entre tots, dues regles alienes a la Botifarra, la limitació de rondes i la limitació de temps, que han provocat l'aparició d'estratègies "suïcides" que no existien. A la botifarra " sense limitacions" ningú les practica. Es cert que pots fer un joc més agressiu si vas al darrera, o si et porten molta diferencia, però potser que en rebis les conseqüències en forma de punts en contra i perdre la partida, o no :).

Es per tot això que penso que a noves situacions noves solucions i proposo el sistema de resoldre empats que deia abans.
El nombre de Victòries serà la mateixa, el nombre de derrotes tb, els punts a favor idèntics i els punts en contra tb.
Però si, jo donaria vencedora a la parella que desprès de 6 rondes hagués fet PF:200 PC 199, dif: 1 sobre aquella PF 500 PC:498 dif:2.

Els punts a favor, poden,cert, només poden, estar influïts per actituds "suïcides" dels rivals. Els punts en contra només seran deguts a les habilitats de les parelles confrontades i a les actituds "suicides" nostres.

Es una opinió..........

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 16 jul. 2009, 22:16

És una bona idea. El problema és que és tant bona (i tan dolenta) com qualsevol altre.

Un exemple recent i real: al campionat d'ahir a l'últim dat anàvem perdent per 76-75. Tenia molt bon joc i vaig contrar. No pas perquè em fes por fer només 1 punt i empatar :wink:, sinó perquè vaig pensar que era una bona oportunitat de millorar el meu butiaverage.

Si desempatem per punts en contra, la "bona decissió" de contrar perd sentit.

Facis el què facis primes unes estratègies i en penalitzes unes altres. Però justament aprofitar les regles en benefici propi -siguin quines siguin les regles- és una característica que se'n diu "jugar bé" (a la botifarra i a qualsevol joc).

Respecte a que en "real" no existeixen les estratègies suïcides, doncs no ho veig tan clar. Quan vas molt enrere contres/fas buti amb molt menys. És exactament el mateix.
No recordo on per evitar coses així els punts que passaven de 101 ja servien per la següent partida (si acabes a 125, comences la següent 24-0).
I si jugues a .10€ el punt o similar ... ja ni t'ho explico. Però això és una altra història.

Apa, tingueu manilles.

sangdelprim
Contro
Contro
Entrades: 26
Membre des de: 19 set. 2002, 00:30

EntradaAutor: sangdelprim » 16 jul. 2009, 23:01

qiq ja vai lleixir lo del temps i las rondas abans de entrar a jugar......pero llevors com "tothom" sab quan juga, que estem limitats amb la dues coses, perque el avìs? quan estem amb campionats amb"directe" tens al paper amb els dats, i el temps te el diu la organització (sí que es veritat que ja vegades que diuen alló de que parelle tal o cual acabeu ja, pero tambe e trobat d'altres que et venen i diuen prou)) pero si aquí el butinet el programa no digues rés, aleshores el que sigui més "espabilat" en controlá las dues situasions tindria algo més a favor. es a dir que, si es pogues fer, que el programa tanques la partide una vegada a passat el temps o be els dats. Com e comensat dien el post, e jugat 2 campionats (10 partides) 6 perdudes (cap perque ens aguesin contrat) pero de las altres 4 guanyades, ens han contrat amb dues al rebre el avís. Gràcies per le vostre pasiensia. joan

misae
Recontro
Recontro
Entrades: 32
Membre des de: 14 març 2003, 14:33

EntradaAutor: misae » 17 jul. 2009, 20:09

hola sangdelprim !!! aquesta informació que dius que ens avisa la màquina, la tens sempre a l'abast, tan en partides de campionat com en les "normals" , a la banda dreta de la pantalla, així com si és una partida contrada, recontrada , qui ho ha fet, si és delegada.... ja veuras, fixat-hi.un peto i a reveure
montse


Torna a “Campionats Online”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 7 visitants

cron