Classificació dels campionats

Per parlar i debatre sobre els campionats online.
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 08 gen. 2020, 12:09

Bones,

Per casualitat he entrat per veure com va anar el campionat de reis enunciat al web però no he vist o no n'he sabut trobar els resultats. Així que he mirat els de l'últim campionat que està apuntat, el del dia 29-12-2019.

No acabo de veure clara la manera de determinar-ne el campió.
Segons les mateixes normes de Butinet pel que fa a l'ordre de classificació pels campinats Online, el tercer punt resa que desempatarà el que tingui major diferència de punts a les partides que hagin jugat entre elles (referint-se a les parelles empatades).
I parla de partides, de totes les partides doncs que hagin jugat les mateixes parelles entre si. No parla només de la diferència aconseguida a l'última partida.

Doncs bé, els resultats donen vencedora la parella delatorre-charli46 i la parella miko-jgarcia2 queda segona.

Si no vaig errat, aquestes dues parelles s'enfronten a la ronda 2 i guanya la parella miko-jgarcia2 per 55 punts de diferència (52-107).
Finalment, s'enfronten també a l'última partida i llavors guanya la parella delatorre-charli46 però per tan sols 35 punts (102-67).
Per tant, la diferència a favor de la parella miko-jgarcia2 és de 20 punts al seu favor i, tot i així, queda segona.
A sobre i encara que ja sabem que Butinet només aplica aquesta norma per desempatar si les parelles no han jugat entre elles, la diferència global de punts a favor també la té favorable (de 50 punts) aquesta parella que ha quedat en segona posició. Curiosament, també té més punts a favor (cinquè punt de la normativa que no caldria arribar-hi).

En definitiva, o bé les parts es van posar d'acord en donar per vencedora la parella que guanyés l'última partida, o bé el programa no segueix les seves pròpies normes i va donar com a guanyadora la parella que va guanyar l'última partida.

Com a curiositat, la diferència de punts global només entra quan les parelles no s'hagin enfrontat. També podria passar que ho haguessin fet i la diferència fos la mateixa, o sigui de 0 punts. Llavors no entraria en joc aquest quart punt de la normativa que parla de la diferència de punts global i passaríem al cinquè. Poser una mica "injust" o almenys no seguiria l'esperit que se suposa que pretén desprendre aquesta normativa. Això que ho valori el creador.

Només he mirat aquest campionat i d'aquest, només els dos primers classificats. Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2251
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: Carles » 10 gen. 2020, 22:22

Has de seleccionar l'any al quadre de dalt:
http://www.butinet.cat/index.php?pagina ... e&any=2020

He revisat el campionat que dius, i tens raó, el programa no ho ha fet bé, ho arreglo!

Mersi!

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 12 gen. 2020, 08:46

Bones,

Sí, veig que per defecte surt el 2019.

Pel que fa a la programació, el programa fa el que li ha manat el programador. I mirant l'última pàgina dels campionats del 2019 només els campionats empatats amb 6 participants (perquè faciliten l'empat) hi ha altres casos que donen per guanyador a qui no ho és. No ho és seguint les normes del Butinet. Per exemple:

26-11-2019, es dóna per vencedors a la parella vencer-tofonaire quan ho havien de ser merche-almogaver55 per 61 punts de diferència.

13-10-19, es dóna la circumstància apuntada en l'anterior post. Segons les normes de Butinet haurien d'haver guanyat jgarcia2-Camus66 i no pas cuca-plou. És el que deia que potser l'esperit era un però la norma escrita ho plasmava d'una altra manera. Aquestes dues parelles només s'enfronten un cop, a la primera ronda. I curiosament queden empatats (diferència de punts doncs 0). En aquest cas i pel que veig, el programa agafa els punts globals per desfer l'empat quan no ho hauria de fer perquè el punt 4 de la normativa butinet diu que només es miraran els punts globals quan les parelles no s'hangin enfrontat. I sí que ho han fet a la primera ronda. Per tant, en cas d'empat hauria de regir el punt 5 que té en compte els punts a favor. Així doncs, si mirem els punts a favor, la parella jgarcia2-Camus66 hauria d'haver quedat primera perquè en té 29 més que l'altra (cuca-plou). Pensava que seria difícil trobar un cas com aquest, i ves per on, a la mateixa pàgina de la llista hi surt. Casualitats.

3-9-19, es dóna per vencedora la parella brian-merche quan ho havia de ser la parella Ausa-cantonienc.
Aquestes parelles s'enfronten a la ronda 2 guanyant per 27 punts la parella Ausa-cantonienc i perden per només 19 punts a l'última ronda.
Per tant, són o haurien de ser vencedors per 8 punts de diferència.

21-8-19, aquí es dóna un triple empat, per tant la cosa es complica una miqueta més. Tot i això no ho és gaire, simplement cal veure si han jugat el mateix número de partides entre totes les parelles. I resulta que sí, que només n'han jugat una i prou, i tots n'han guanyat una. Per tant, es va a buscar o s'hauria d'anar a buscar el global de punts entre les 3 parelles.
Ronda 1, marta65-almogaver55 0 vs canelo-nelson 112.
Ronda 2, no s'enfronten entre si.
Ronda 3, PITUSIN-tofonaire 52 vs marta65-almogaver55 70
Ronda 4, no s'enfronten entre si.
Ronda 5, canelo-nelson 49 vs PITUSIN-tofonaire52 116.
En definitiva, la parella marta65-almogaver55 obtenen (-164 + 70 = -94 punts)
canelo-nelson obtenen (+112 - 67 = +45)
PITUSIN-tofonaire (-18 + 67 = +49)
Aquí el programa sí que ho ha fet bé però no sabria dir si ho ha fet correctament o simplement ha classificat les parelles segons el global de punts general i no pas pel particular. Digueu-me agoserat però jo diria que ha agafat aquesta última opció i el resultat ha estat, en aquest cas, el mateix. Només caldria remenar una miqueta i segur que podem trobar algun exemple que ho demostri. Jo penso que ha agafat els punts globals quan, recordem, tampoc ho hauria de fer perquè segons les normes només s'ha de fer quan no s'han enfrontat, i no és el cas. És a dir, penso que s'equivoca doblement i llavors l'encerta, ja, ja.

Per avui em quedo aquí, ja seguiré buscant més endavant si em queden ganes però a aquest ritme segurament hi ha més d'un centenar de campions que no ho haurien de ser, el mateix nombre que sí que ho haurien de ser i moltes altres posicions que haurien de canviar. No cal repassar i canviar els centenars d'errors existents però sí que caldria tenir-ho en compte per a un futur.

En definitiva, penso que el programa no compleix la normativa escrita del mateix butinet. Penso que simplement dóna per vencedor el que guanya l'última partida, sense tenir en compte els enfrontaments anteriors. Tampoc aplica bé els punts 4 i 5 d'aquesta normativa. Aquest últim extrem penso que és més per un mal redactat d'aquesta norma.
Penso que només queden dues opcions, o bé es canvia la normativa, o bé es canvia la programació. O bé les dues. Sembla evident que ara mateix hi ha una clara discordança.

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 15 gen. 2020, 11:26

Bones,

La demostració que el programa no aplica bé el punt 3 de la normativa en cas de tres o més parelles empatades la podem trobar al campionat del 16-06-19.
En aquest campionat hi ha un empat a 3 partides guanyades a la que podríem dir seria la segona posició. I el programa classifica per davant la parella Ausa-ami08, després man-jesús65 i finalment jgarcia2-cantonienc quan l'ordre correcte segons el punt 3 de la normativa del Butinet hauria d'haver estat primer la parella Ausa-ami08 però després jgarcia2-cantonienc i en últim lloc la parella man-jesús65.

Ronda1- No s'enfronten.
Ronda2- jgarcia-cantonienc 32 vs man-jesus65 109
Ronda3- jgarcia-cantonienc 101 vs Ausa-ami08 40
Ronda4- No s'enfronten.
Ronda5. Ausa-ami08 102 vs man-jesus65 0

S'enfronten tots contra tots un sol cop. Guanyen una partida cada parella.
Ausa-ami08 obtenen +41 punts a favor (-61+102)
jgarcia-cantonienc - 16 punts (-77+61)
man-jesus65 -25 punts (+77-102)

I com era d'esperar, el programa no fa cas al punt 3 de la normativa que diu es tindrà en compte la major diferència de punts a les partides que hagin jugat entre les parelles empatades. Aquí, com em temia, va a buscar el punt 4 que tracta sobre la diferència de punts global, tot i que, recordem, sí que han jugat entre elles. És a dir, aplica el punt 4 de la normativa tot i que el mateix punt diu que només s'aplicarà si les parelles no han jugat entre elles.

El que sí que fa el programa en cas d'empat de més de dues parelles és tenir en compte les partides guanyades entre aquestes parelles i classifica les parelles empatades depenent de qui n'ha guanyat més. Això ho podem veure als campionats 28-05-19 i 26-03-19.

El que no fa és, en cas d'empat a partides particulars guanyades, comptar els punts particulars que han guanyat o perdut entre les parelles empatades tal i com resa el punt 3 de la normativa. Va directament al punt següent de la norma (punt 4) per determinar-ne la classificació (la diferència de punts global).

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 21 gen. 2020, 17:05

Bones,

Carles, veig que la cosa continua igual. El penúltim campionat, el del dia 15-01-2020 es dóna per guanyadora la parella jesus65-Nelson quan ho hauria de ser la parella gemika-tofonaire

Aquestes parelles s'enfronten a les següents rondes:
Ronda 1: jesus-Nelson 0 vs gemika-tofonaire 133
Ronda 5: jesus-Nelson 123 vs gemika-tofonaire 30
Empat a partides guanyades. La parella jesus-Nelson obté 121 punts a favor i la parella gemika-tofonaire 151. Cal recordar que la màxima puntuació possible en una sola partida és de 121 punts. Per tant, la parella gemika-tofonaire té 30 punts a favor seu.

El programa, com sempre, té en compte només l'última partida jugada entre aquestes dues parelles (ronda 5) i dóna per vencedora del campionat la parella que l'ha guanyada. En aquest cas, l'equivocada.

Carles, si et fa mandra canviar el programa, amb la poca participació que hi ha, sempre pots canviar manualment les posicions però, si també te'n fa, pots canviar la norma i posar alguna cosa així com: "en cas d'haver-hi dues parelles empatades quedarà primera la que hagi guanyat l'última partida (encara que només sigui per un punt)".

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 21 gen. 2020, 17:37

Bones,

Encara que m'hagi pres alguna llicència com el punt 5, penso que el Carles i el seu programa voldria aplicar la normativa següent:

ORDRE DE LA CLASSIFICACIÓ

Els criteris per determinar qui queda per davant en la classificació per ordre de prelació són els següents:

1.- Qui guanyi més partides.
2.- Qui tingui millor puntuació particular.
3.- Qui obtingui millor diferència de punts total o general.
4.- Qui tingui més punts totals a favor.
5.- Qui s'hagi inscrit primer al campionat.

1.- Qui guanyi més partides.
En primer lloc, el nombre de partides guanyades en determinarà la classificació.
Els empats compten com a mig punt de partida o mitja partida guanyada.

2.- Qui tingui millor puntuació particular.
Aquí cal diferenciar dos supòsits:

  2.1.- Si l'empat és només entre dues parelles.
  Llavors es tindran en compte per determinar-ne el millor classificat, per ordre d'importància, els punts següents:
  2.1.1.- Qui hagi guanyat més partides.
  2.1.2.- Qui tingui major diferència a favor seu dels punts obtinguts en aquestes partides.

  2.2.- Si l'empat és entre tres o més parelles.
  Particularment i perquè s'entengui seria el fet que aquestes parelles empatades haguessin realitzat una petita lliga perfecta dins del mateix campionat. És a dir, perquè es doni aquest fet és necessari en primer lloc que es compleixin els requisits següents:
  2.2.1.- Que totes les parelles s'hagin enfrontat entre elles.
  2.2.2.- Que s'hagin enfrontat el mateix nombre de vegades.
  En cas que es compleixin aquests dos requisits, llavors es tindran en compte els criteris establerts en el punt 2.1 per tal de determinar-ne la classificació.
  Si no es compleixen aquests dos requisits, es passarà automàticament al punt 3.

3.- Qui obtingui millor diferència de punts total o general.
Qui obtingui millor diferència de punts a favor (o menor en contra) al llarg de tot el campionat.
Se sumaran els punts a favor de totes les partides apuntades (recordar que la incompareixença atorga 51 punts a favor i cap en contra) i es restaran els punts en contra d'aquestes mateixes partides. El resultat obtingut serà la diferència de puntuació total o general.

4.- Qui tingui més punts totals a favor.
Aquí només es farà el primer pas del punt anterior. És a dir, només se sumaran els punts a favor de totes les partides apuntades del campionat.
El resultat obtingut seran els punts totals o generals a favor.

5.- Qui s'hagi inscrit primer al campionat.
Per rigorós ordre d'inscripció. Qui s'hagi inscrit primer tindrà preferència sobre els següents. Quedarà plasmat d'antuvi a la llista d'inscrits. En aquest cas tan residual es primaria la puntualitat i seria una clàusula de tancament.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 30 gen. 2020, 17:30

Bones,

Avui analitzaré la classificació de l'últim campionat, 29-01-20 http://butinet.cat/index.php?pagina=campionats_online&id=1796&ronda=0.
Ja sé que a ningú li importa tot això, que la gent no juga per guanyar sinó per passar l'estona però això no treu que el programa no respecti la normativa i que doni campió a qui li sembli segons uns criteris erràtics.

Ja em perdonareu però el programa fot una trencadissa (dícese: estropicio, desaguisado) de por.
Hi ha un triple empat al capdavant de la classificació i dóna per vencedora la parella gemika-tofonaire.
Com coi s'ho ha manegat? Ho intentaré explicar més endavant, és una mica enrevessat.

En primer lloc, provaré d'explicar el més fàcil, el que ha passat.
Dues d'aquestes 3 parelles davanteres, com que al campionat només hi ha 4 participants, per força, s'enfronten a cada ronda:
  Ronda 1: merche-ordiet 38 vs gemika-tofonaire 102
  Ronda 2: gemika-tofonaire 54 vs Antoni1957-EOM14 55
  Ronda 3: Antoni1957-EOM14 19 vs merche-ordiet 101
  Ronda 4: Antoni1957-EOM14 33 vs gemika-tofonaire 104
  Ronda 5: merche-ordiet 99 vs Antoni1957-EOM14 103

Aquí no podem aplicar cap mena de lliga entre aquestes parelles perquè hi ha parelles que juguen més partides entre elles que altres. La parella Antoni1957-EOM14 juga una partida més que les altres dues. Per tant, no podem desfer aquest triple empat només amb les partides jugades entre aquestes parelles perquè es crearia un greuge en haver-hi parelles que tindrien més oportunitats que altres. Llavors hauríem de passar al següent punt de la normativa. Segons l'esperit de la normativa del butinet (com ja vaig comentar, res a veure amb el que hi ha escrit), a la diferència de punts global (al llarg de tot el campionat).

Els resultats són els següents:
  - gemika-tofonaire juguen un total de 3 partides (rondes 1, 2 i 4). 2 partides contra Antoni1957-EOM14 i 1 contra merche-ordiet, de les quals en guanya 2 i en perd 1. Amb una diferència de punts a favor seu de +134.
  - Antoni1957-EOM14 juguen un total de 4 partides (rondes de la 2 a la 5). 2 partides contra gemika-tofonaire i 2 més contra merche-ordiet, de les quals en guanya 2 i en perd 2. Amb una diferència en contra seu de -148 punts.
  - merche-ordiet juguen un total de 3 partides (rondes 1, 3 i 5). 2 partides contra Antoni1957-EOM14 i 1 contra gemika-tofonaire. 2 partides perdudes i 1 de guanyada. Amb una diferència de punts a favor seu de +14.

Llavors, no podem tenir en compte les partides jugades entre aquestes parelles en no ser equitatiu, no seria una lliga regular i menys, perfecta. La classificació final seria la que surt atès que gemika-tofonaire tindrien una partida guanyada més (2 a 1), Antoni1957-EOM14 estarien empatats a partides guanyades i perdudes (2 a 2) i merche-ordiet una partida perduda de més (1 a 2). Efectivament, aquesta podria ser una primera opció que apliqués el programa.

Quina hauria de ser la classificació real?
Segons el suposat esperit de la norma de butinet s'haurien de mirar els punts globals (de tot el campionat) i el resultat seria el següent:

  1.- merche-ordiet, 3 partides guanyades i 124 punts a favor.
  2.- gemika-tofonaire, 3 partides guanyades i 107 punts a favor.
  3.- Antoni1957-EOM14, 3 partides guanyades i 87 punts en contra.
Com ha canviat el conte no? Cap posició és la real.

I què coi ha fet el programa?
Per avui ja n'hi ha prou. Un altre dia posaré els criteris, encertats o no, que penso que ha seguit el programa.
Algú podria pensar: però ha seguit algun tipus de patró? Sí, l'ha seguit. O almenys és el patró que jo he trobat.

Adéu.
corpetit l’ha editat per darrera vegada el dia: 01 feb. 2020, 07:29, en total s’ha editat 1 vegada.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 31 gen. 2020, 18:52

Bones,

Seguint el monòleg, quin patró segueix el programa Butinet per aquests casos?
En aquest post exposaré una segona opció o hipòtesi que intentaré contrastar-la més endavant. Veurem quina de les dues aplica finalment el programa.

El programa arriba al final del campionat i detecta que hi ha 3 parelles empatades, fins aquí fàcil. LLavors, el que fa és tirar enrere fins que, i si és que, troba que aquestes parelles s'han enfrontat entre elles. Una vegada troba que han jugat entre elles, tanca el cercle i en determina el millor segons els resultats. És a dir, busca (a la seva manera) una petita lliga entre aquestes parelles empatades i les classifica. El problema és com ho fa per buscar aquesta lliga. Per fer-ho, veurem que discrimina unes partides i n'escull d'altres.

Anem a pams. En aquest cas, estem al final amb 3 parelles empatades i hem dit que el programa anirà tirant enrere fins a completar el cercle. Doncs bé, si mirem el post anterior, i tirem enrere ronda a ronda veurem:
Ronda 5: merche-ordiet 99 vs Antoni1957-EOM14 103
Ja tenim un enfrontament, ens en falten 2.
Ronda 4: Antoni1957-EOM14 33 vs gemika-tofonaire 104
ja en tenim 2, ara només falta trobar l'enfrontament entre merche-ordiet i gemika-tofonaire per quadrar el cercle.
Ronda 3: Antoni1957-EOM14 19 vs merche-ordiet 101
No és el cas. No el troba. Llavors el discrimina i continua tirant enrere en el temps i ronda.
Ronda 2: gemika-tofonaire 54 vs Antoni1957-EOM14 55
Tampoc el troba. Continua tirant enrere i va a buscar la primera ronda.
Ronda 1: merche-ordiet 38 vs gemika-tofonaire 102
Aquí sí que el troba i tanca la lliga perfecta, la seva lliga perfecta.

Així doncs, discrimina les rondes 3 i 4 tot i que també s'han enfrontat aquestes parelles empatades. No té en compte els resultats d'aquestes rondes 3 i 4. Passa olímpicament d'aquestes rondes i resultats i només té en compte les rondes 5, 4 i 1. El demés és palla pel programa.

Si mirem exclusivament aquestes 3 rondes què trobem?
  - gemika-tofonaire guanyen les dues partides (2 a 0).
  - Antoni1957-EOM14 en guanyen una i perden l'altre (1 a 1).
  - merche-ordiet les perden les dues (0 a 2).
No cal anar a buscar la diferència de punts entre elles, amb les partides guanyades i perdudes n'hi ha prou.
"Equilicua", ja tenim el resultat de la classificació segons el programa Butinet.

A banda que discrimina resultats i rondes per art de màgia on s'han enfrontat aquestes mateixes parelles, a banda d'això, si el programador hagués programat que per buscar aquesta lliga s'ha de començar pel començament, llavors el resultat seria ben diferent i la classificació també. Llavors hagués agafat com a bones per quadrar el cercle les tres primeres rondes, hagués discriminat doncs les dues últimes i la classificació final hagués estat la següent:
  - gemika-tofonaire guanyen una partida i perden l'altre. +64-1= +63 punts a favor.
  - merche-ordiet també en guanyen una i perden l'altre. -64 +82= +18 punts a favor.
  - Antoni1957-EOM14 en guanyen una i perden l'altre. +1-82= -81 punts en contra.

Embolica que fa fort.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 01 feb. 2020, 16:15

Bones,

Com em temia, el programa empra l'opció 2, l'exposada en l'últim post.
Això ho podem veure al campionat del dia 27-11-2019.
http://butinet.cat/index.php?pagina=campionats_online&id=1760&ronda=0

En aquest campionat l'opció 1 queda descartada perquè si el programa tingués en compte totes les partides KubalaRoda-plou hagués quedat en segona posició atès que en guanya dues i en perd dues; nico2-charli46 hagués quedat tercera en guanyar-ne una i perdre'n dues; i la primera posició continuaria sent per PITUSIN-tofonaire en guanyar-ne dues i perdre'n una.

Com deia, el programa aplica l'opció 2 i tira enrere en el temps i en les rondes per trobar la seva lliga perfecta i quadrar el cercle. Així doncs accepta les rondes 5, 4 i 1 com a bones i discrimina les rondes 2 i 3.
Fent això, PITUSIN-tofonaire guanya dues partides; nico2-charli46 en guanya una i perd l'altra; i kubalaRoda-plou perd les dues.
I aquest és el resultat que mostra Butinet.

És just? penso que no perquè KubalaRoda-plou juga dos cops contra nico2-charli46. La ronda 5 queda apallissat i és la que agafa el programa com a bona. En canvi, KubalaRoda-plou juga contra aquesta mateixa parella a la ronda 3, la pallissa és al seu favor, i el programa no la contempla, la discrimina.
El mateix quan juga contra PITUSIN-tofonaire. A la ronda 4 perd i és la que accepta el programa. A la ronda 2, en canvi, els apallissa 124 a 0 i el programa no la té en compte per a res.

Bé, és el que hi ha, el programa sempre agafarà les dues últimes rondes i anirà a buscar la ronda on les dues parelles que encara no s'han enfrontat en aquestes dues rondes, ho facin.
També podria fer-ho al revés com he exposat en l'anterior post. És a dir, començant pel començament i tirant endavant.
Com també podria fer-ho aleatori o donant per vencedor qui tingui el nick més llarg o porti més vocals.

Arreveure.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 07 feb. 2020, 00:10

Bones, Tornem-hi que no ha estat res.

El campionat del dia 5-02-20 el segon classificat torna a estar, un cop més, equivocat.
http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... 99&ronda=0

Emprant el mateix procediment descrit anteriorment, el programa atorga la segona posició a la parella merche-ordiet quan, segons es desprèn de la normativa Butinet (com ja he comentat tampoc massa clara, la veritat), hauria de ser la parella EOM14-xavforn per 72 punts de diferència.

Carles, a veure si dónes senyals de vida. Arreveure.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 19 feb. 2020, 17:51

Bones,

Anem al campionat d'ahir 18-02-20:
http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... 05&ronda=5

Observem un triple empat dels tres últims classificats.
Per què els que tenen més punts en contra s'han classificat davant d'un que en té menys?
La resposta és fàcil: perquè en els enfrontaments particulars entre aquestes parelles empatades suposadament ho han fet millor.
Com determina el programa qui ho ha fet millor?
És el que he anat repetint aquests últims dies. El programa escull unes partides i en discrimina d'altres.

Què ha fet el programa?
S'acaba l'última ronda i el programa detecta que hi ha 3 parelles empatades i necessita desfer l'empat.
Llavors mira l'enfrontament particular entre aquestes parelles per desfer l'empat.
En primer lloc agafa la RONDA 5, l'última jugada, i anota que tofonaire-PITUSIN guanyen per 142 a 0 la parella Charli46-EOM14.
Ja tenim un enfrontament. Llavors tira enrere ronda a ronda i, per tant, arriba a la RONDA 4.
Ep!, aquí tornen a jugar les dues parelles que s'han enfrontat a la ronda 5 però, en aquest cas, guanya l'altra parella per 113 a 12.
Com aquestes dues parelles ja han jugat a la ronda 5, el programa discrimina aquesta ronda 4 i no la té en compte per a res. No li serveix de res, com si no hi fos, com si no haguessin jugat mai.
Llavors segueix tirant enrere i cerca la RONDA 3. Aquí sí que troba que s'han enfrontat dues de les parelles que han quedat empatades al final del campionat. Dues parelles diferents de les enfrontades a la ronda 5.
El programa agafa aquest resultat i la parella Charli46-EOM14 perd contra la parella merche-ordiet per 46 a 104.
Segons el programa, ara només li falta trobar l'enfrontament tofonaire-PITUSIN contra merche-ordiet per tancar una lligueta de tres partides, tots contra tots, d'aquestes 3 parelles empatades al final del campionat, per tal de desfer aquest empat.
El programa arriba a la RONDA 2 i troba aquest enfrontament. Aquí guanya la parella tofonaire-PITUSIN per 102 a 36.
El programa ha trobat el que volia i tanca aquí el cercle. La RONDA 1, tot i que també han jugat dues de les parelles que han quedat empatades al final del campionat, tot i això, tampoc la té en compte per a res, no li interessa, ja ha tancat la seva lliga.

Observem què ha passat en aquestes tres rondes:
RONDA 2: merche-ordiet 36 vs tofonaire-PITUSIN 102;
RONDA 3: charli46-EOM14 46 vs merche-ordiet 104;
RONDA 5: tofonaire-PITUSIN 142(121 màxim admès) vs charli46-EOM14 0.

La parella tofonaire-PITUSIN: 2 victòries 0 derrotes;
La parella merche-ordiet: 1 derrota 1 victòria;
La parella charli46-EOM14: 2 derrotes.
El programa les classifica per aquest ordre.

Com que ningú escriurà res, ja continuaré un altre dia. Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 28 feb. 2020, 13:41

Tedéum!

Per fi, el Carles ha canviat el programa obsolet!... o bé ho ha corregit manualment, que també podria ser.
Campionat del dia 26-02-2020: http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... 08&ronda=5
Dóna per campió a qui s'ho mereix segons les seves pròpies normes.
Fins ara, abans d'aquest campionat, totes aquestes dècades de campionats, donava per vencedora (en cas d'empat final a partides guanyades) la parella que guanyava l'última partida jugada. Així doncs, hagués donat per vencedora la parella butimon-Donibane atès que a la ronda 4 guanya la parella gemika-tofonaire 81 a 36.
Això ho podem veure en centenars de campionats anteriors.

Doncs bé, per fi ara s'ha fet correctament (segons les normes encara erràtiques penjades a Butinet).
Ara ha mirat tots els enfrontaments d'aquestes dues parelles, no només l'últim com fins ara, i ha trobat que aquestes dues mateixes parelles s'enfronten un altre cop, a la ronda 3. Curiosament guanya l'altra parella i de molt, la parella gemika-tofonaire per 28 a 111.
És a dir, juguen dues partides al llarg de tot el campionat empatant a victòries.
Llavors, per desfer l'empat haurem de mirar els punts obtinguts i encaixats en aquestes partides.
Si ho fem, veurem que la parella gemika-tofonaire obté (36+111)= 147 punts a favor i (81+28)= 109 en contra. Per tant, +38 punts a favor respecte la parella butimon-Donibane pel que fa als seus enfrontaments particulars.

Esperem que ho hagi fet així. També podria ser que el programa, en veure que estan empatats a partides guanyades, anés a buscar la diferència global o general que també és a favor per 4 punts a la parella gemika-tofonaire. Això és el que feia fins ara en cas de triple empat o superior. Bé, si el Carles continua callat com un putes, això ja ho veurem en propers campionats.

En aquest mateix campionat també hi ha un empat a l'última posició. La parella Joan8264piti58 queda davant correctament perquè guanya les dues partides que s'enfronta a la parella nico2-ordiet. I, tot i que obtingui menys punts globals, passa correctament al davant.
Aquí no s'aprecia cap canvi perquè el programa fins el dia 26-02-2020 donava per vencedora la parella guanyadora de l'última partida i, en aquest cas, com és la mateixa, no podem apreciar la diferència de criteri emprat.

Bé, ara caldrà veure si ho fa sempre així de bé o és flor d'estiu pel que fa a l'empat de tan sols dues parelles.
Pel que fa a l'empat de tres o més parelles, caldrà estar atent a com treballa el nou programa.
A banda que caldria fer un nou redactat de les normes atès que aquestes, segons el meu parer, estan mal redactades, són poc clares i porten a confusió.
Bé, això ja seria demanar massa. Pas a pas, dècada a dècada. Adéu...

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 27 març 2020, 02:06

Bones,

http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... 22&ronda=0

Algú em podria explicar per què el programa classifica la parella ordiet-merche per davant de la parella lluna52-Ausa?
Aquestes dues parelles al llarg del campionat s'enfronten un sol cop i queden empatades (a la ronda 2).
Ordiet-merche obtenen una diferència de 53 punts en contra en tot el campionat; lluna52-Ausa 44 en contra. És a dir, aquesta última parella millora els resultats en 9 punts. Per què queda per sota si ambdues parelles guanyen, empaten i perden les mateixes partides (2-1-2)? També passa a la segona ronda.

Potser aplica la rocambolesca i erràtica normativa butinet? Recordem que el punt 4 d'aquesta normativa diu que s'aplica la diferència de punts global si les parelles no han jugat entre elles. Per tant, com han jugat a la ronda 2, llavors hem d'aplicar el punt 5 de la normativa que diu que es tindran en compte els punts a favor? La parella ordiet_merche en té 390 i la parella lluna53-Ausa tan sols 332. Aplica doncs el punt 5, tot i contradir el seu propi enunciat atès que no hi ha empat a diferència de punts?

O és que aquest empat a diferència de punts del que parla el punt 5 de la normativa es refereix només a la partida que aquestes dues parelles han jugat entre elles (es refereix al punt 3)? Això explicaria aquesta classificació però significaria un canvi de criteri segons si les parelles s'han enfrontat, o no, entre elles. És a dir, si les parelles no s'han enfrontat entre elles, regirien els punts globals al llarg de tot el campionat. I si s'han enfrontat entre elles i han quedat empatades (com n'és aquest supòsit), llavors ja no tindríem en compte els punts globals sinó tan sols els punts a favor durant tot el campionat (encara que la diferència fos de 200 punts en el còmput general).

Misteris del megaprograma del butinet. Arreveure.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 30 març 2020, 18:12

Bones,

A finals de febrer el Carles, sense dir res, va canviar el programa dels campionats. I, pel que veig des del confinament, un altre cas o situació en la manera de classificar el resultats dels jugadors que ha canviat és el de l'empat de més de dues parelles.

Si recordem, abans diguem-ne del 26 de febrer (el dia exacte només el sap ell), quan es donava el cas per exemple d'un empat de tres parelles, el programa cercava la seva lliga perfecta entre les parelles empatades, discriminant unes partides i agafant-ne unes altres com a bones. Era evident que no tenia cap mena de sentit ni justícia.
Un exemple d'això n'és el següent:

http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... 05&ronda=5

Observem un triple empat dels tres últims classificats.

Doncs bé, ara, en cas d'empat de tres parelles, el programa desatén el punt 3 de la normativa butinet que parla que s'hauria de tindre en compte la diferència de punts de les partides que han jugat aquestes parelles empatades entre elles. El que no hi ha manera de saber en aquest supòsit concret és si aplica el punt 5 que diu que en cas d'empat a punts quedarà millor classificat el que tingui més punts a favor desatenent el seu propi enunciat atès que la diferència de punts no és la mateixa, no és el cas de l'exemple del post anerior (si no és que es refereixi a punts de partida i no pas de joc); o bé aplica el punt 4, la diferència de punts global, desatenent també el seu propi enunciat que resa que perquè s'apliqui aquest punt 4 les parelles no han d'haver jugat entre elles i no és precisament el cas que ens ocupa. Això ja s'anirà veient en d'altres casos que sorgiran. De la manera que estan escrites les normes, és un cul de sac, cap d'elles és aplicable sense infringir-ne una altra o la mateixa norma que es pretén aplicar. I tot per no voler aplicar el punt 3 de la normativa butinet, tal i com es pot veure en el següent exemple:

http://butinet.cat/index.php?pagina=cam ... ne&id=1823

Aquí podem veure un triple empat a l'última posició. I per desfer l'empat, no sabem si el programa utilitza la diferència de punts globals (norma 4, tot i que les parelles empatades sí que han jugat entre elles); o bé només té en compte els punts aconseguits al llarg del campionat (norma 5 o punt 5 de la norma, tot i que no hi hagi empat a diferència de punts).
El que està clar és que no segueix el punt 3 de la normativa que resa que s'ha de tenir en compte la diferència de punts de les partides que aquestes parelles empatades hagin jugat entre elles.

Un altre dia serà...

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Classificació dels campionats

EntradaAutor: corpetit » 31 març 2020, 10:43

Bones, seguint el fil anterior, en aquest campionat les tres parelles empatades a l'última posició juguen al llarg del campionat una lliga perfecta entre elles. És a dir, juguen el mateix nombre de partides (una) entre totes elles.
Cal recordar que l'ordre en la classificació segons el nou programa és el següent:

  posició 10: ordiet-merche;
  posició 11: charli46-sarsolde;
  posició 12: lluna52-Ausa.
Aquestes 3 parelles s'enfronten a les següents rondes:

  Ronda 1: no s'enfronten;
  Ronda 2: ordiet-merche 84 vs lluna52-Ausa 97;
  Ronda 3: no s'enfronten;
  Ronda 4: ordiet-merche 33 vs charli46-sarsolde 31;
  Ronda 5: lluna52-Ausa 38 vs charli46-sarsolde 124.
Segons aquesta lliga entre aquestes parelles, totes guanyen una partida i en perden una altra. Per tant, segons la norma 3, com han jugat totes entre elles i un sol cop, llavors hauríem d'anar a cercar la diferència de punts. Quina d'aquestes parelles, de les partides que han jugat entre elles, ha fet més punts i n'hi han clavat menys. Segons això, la classificació hauria de ser aquesta:

  posició 10: charli46-sarsolde, +152 punts a favor - 101 en contra = +51 punts;
  posició 11: ordiet-merche, +147 punts a favor - 128 en contra = +19 punts;
  posició 12: lluna52-Ausa, +135 punts a favor - 205 en contra = -70 punts.
Què ha fet el programa?
Molt possiblement no aplica la norma 3 en cas d'empat de més de dues parelles i llavors, per desfer aquest empat, va a buscar la diferència global de punts al llarg de tot el campionat o bé el major nombre de punts obtinguts al llarg de tot el campionat.
Jo em decanto per la primera, tot i que amb tan sols aquest exemple no es pot confirmar.
El que sí que es pot confirmar és que l'anterior programa aplicava bé la normativa butinet en aquest cas concret perquè no hi ha cap més enfrontament entre aquestes parelles i la lliga entre elles, per tant, és perfecta. L'actual programa, aquest cas no el tracta segons estableixen les mateixes normes del butinet.

És important de cara a la classificació? Encara que el programa no faci cas a la seva normativa, en aquest cas no és important perquè estem parlant de l'última posició de la taula classificatòria. Però no patiu, si no s'arranja el programa, no trigarà a passar a la primera posició. Només és qüestió de temps. Arreveure.


Torna a “Campionats Online”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 5 visitants

cron