COMENTARIS DE DATS PREDONATS.

Formes de jugar a la Botifarra per jugadors experts. (Botifarra moderna Vs Botifarra antiga, sortida d'11, sortida de semfallo)
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EL DESENVOLUPAMENT DE LA PARTIDA.

EntradaAutor: corpetit » 02 nov. 2009, 14:46

Bona tarda,

3.- El desenvolupament de la partida-5.

Imagineu la capritxositat de la sort tenint en compte que, depenent del desenvolupament de la partida, l’única parella que ho perd tot, pot ser, perfectament, que NO hagi jugat malament però que, per les condicions de la partida, es veiés obligada a decidir un descart a cara o creu, i és clar, surt creu, sempre surt creu.

Entre molts altres desenvolupaments de partida que potencien aquests cares o creus, es podria haver jugat el següent:

BASE 1.- 8 Oro, M, CAVALL, 4;
BASE 2.- 7 Espasa, SOTA, M, 3;
BASE 3.- 8E, REI, AS, 5;
BASE 4.- M Basto, 4, SOTA, 3;
BASE 5.- AS B, 6, 8, 5;
BASE 6.- REI B, 7, 4C, CAVALL B;
BASE 7.- 2B, 2C, 5C, 6C;
BASE 8.- 7 Oro..,

A EST li queden les següents cartes: CAVALL d’espasa ferm i 4 copes també de CAVALL.

Si fóssiu EST, vosaltres què faríeu?
Marxaríeu del CAVALL d’espasa ferm? O marxaríeu del 3 de copa?

Heu de tindre en compte que Nord és qui ha fet la botifarra i, per tant, és qui ens ha de fer més por. I quins descarts fa?
- No marxa de cap espasa (perquè no en té més, però no ho sabem).
- Se’n va de dues copes (4 i 5).
- No marxa de cap oro, per tant, s’espera que hi tingui alguna cosa. I més, quan el seu company Sud, ha tret dues manilles, dos asos i un rei.

Encara no s’ha tocat la copa i és segur que la tingui Nord però, ja se n’ha desfet de dues i pot tindre l’espasa o l’oro, per tant, tampoc tenim massa possibilitats de plegar-hi basa amb el cavall. A més, cal tenir en compte que en tenim 4 als dits i ja n’hi ha 4 de jugades (només en resten 4). A sobre, encara que poc probable, podria succeir perfectament que el rei de copa el tingués penjat algun altre jugador que no fos el trumfador. En aquest últim cas, guardant-nos-en tres de cavall també hi faríem basa ja que el cantador sortiria de cara cap a nosaltres. Així doncs, en aquest hipotètic cas podríem fer dues bases (els dos cavalls).

Davant d’una circumstància com aquesta i en situació de partida, jo tampoc tindria prou clar què fer. Entregar el CAVALL d’espasa ferm i aguantar amb 4 copes de cavall, tot i saber que manquen 3 espases per sortir? O servir el maleït 3 de copa damunt d’aquest 7 d’oro?

No és gens fàcil l’elecció. Si entreguem el 3, serà capa. Si donem el CAVALL ferm, a cartes vistes, no ho serà però, també en podria treure nord alguna, o algunes de les 3 espases que queden i ser capa igualment.

BASE 8.- 7 O, 3C, AS O, 2 O;
BASE 9.- M C, 5 O, 3 O, 7C;
BASE 10.- AS C, 6 O, 2E, 8C;
BASE 11.- REI C, SOTA O, 4E, CAVALL C;
BASE 12.- SOTA C, REI O, 6E, CAVALL E;

Molt possiblement, no sigui aquest el desenvolupament real de la partida però si EST es descarta del 3 de copa serà –36 i obtindran un 0; si es descarta del CAVALL d’espasa –30, obtindran uns 43 punts que, a la fi, en seran 1953 i seran campions.

Per a mi, EST no juga malament, té davant un cara i creu i, desgraciadament, li surt creu. A tots ens pot passar però, en aquest cas, el joc els castiga d’allò més, clavant-los un zero en tota regla. D’altres, jugaran igual o pitjor i trauran millors resultats. Davant la mateixa elecció, en altres situacions potser es faran dues bases i obtindran bastants tantos, atenent a les cartes que tingui finalment NORD. En resum, per molt predonat que sigui, botifarra en estat pur, existeixen tants condicionadors que és del tot impossible dominar-los, depenent de tantes variables que dirigeixen el resultat final en les quals nosaltres no hi podem incidir de cap de les maneres.

Adéu.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EL DESENVOLUPAMENT DE LA PARTIDA.

EntradaAutor: corpetit » 03 nov. 2009, 14:54

Bona tarda,

3.- El desenvolupament de la partida-6.

Un altre cara o creu d’Est, semblant a l’anterior, podria ser el següent:

BASE 1.- 8 Oro, M, CAVALL, 4;
BASE 2.- REI de basto, 4, 8, 3;
BASE 3.- 7 d’espasa, SOTA, Manilla, 3;
BASE 4.- SOTA Basto, CAVALL, MANILLA, 6;
BASE 5.- AS Basto, 7, 8 E, 5 B;
BASE 6.- 2 Basto, 2 C, 4 C, 6 C;
BASE 7.- AS Espasa, 5 E, 5 C, REI E;
BASE 8.- 7 d’oro...

A partir d’aquí, el que dèiem, igual que abans, cara o creu:

SI MARXEM DEL CAVALL D’ESPASA FERM--------------------------------------SI MARXEM DEL 3 DE COPA

BASE 8.- 7 O, CAVALL E, AS O, 2 O;------------------------------------------------BASE 8.- 7 O, 3C, AS O, 2 O;
BASE 9.- M C, 5 O, 3 O, 3C;-----------------------------------------------------------BASE 9.- M C, 5 O, 3 O, 7C;
BASE 10.- AS C, 6 O, 2E, 7C;---------------------------------------------------------BASE 10.- AS C, 6 O, 2E, 8C;
BASE 11.- REI C, SOTA O, 4E, 8 C;--------------------------------------------------BASE 11.- REI C, SOTA O, 4E, CAVALL C;
BASE 12.- SOTA C, REI O, 6E, CAVALL C;------------------------------------------BASE 12.- SOTA C, REI O, 6E, CAVALL E;

58 punts (parella A); -29 (parella B) -----------------------------------------------CAPA: 72 punts (A); -36 (B).

És a dir, si busquem que el jugador que llanci la partida sigui el que no ha cantat la buti, possiblement ens beneficiï. I generalment cercarem aquesta possibilitat ja que, qui ha cantat botifarra se li esperen les millors cartes i s’espera que sigui qui faci més bases. El seu company (Sud), en tot cas, l’ha d’ajudar amb el que pugui. Així doncs, s’espera que sigui el cantador qui mati la botifarra, i no al revés.

S’ha jugat bé? A cartes vistes està clar que sí. Ara, també us puc dir que tot i que aquest últim desenvolupament de partida no està mal jugat, ni molt menys, i es poden aconseguir més tantos, posant-me a la pell de Nord, jo no l’hagués utilitzat. Per què? Doncs perquè el motiu de cantar botifarra no és altre que el fet que faig, d’entrada, totes les copes fermes. És a dir, no cantaré botifarra directa perquè tingui només 4 bases fermes (manilla, as i rei de copes i manilla d’espasa) i pugui aturar l’oro amb l’as penjat; sinó que la cantaré perquè penso que tinc 7 bases fermes (les 4 d’abans i les 3 copes restants) i puc aguantar l’oro. Així mateix, no se’m passa pel cap, de cap de les maneres, plegar basa amb la manilla d’espasa i sortir de petita de copa; en aquest cas, no sortiria “mai” de baix manilla amb una copa menor perquè potser ja no plegaré més.

A cartes vistes sabem que només farem 3 bases a la copa però, normalment, hi farem més vegades les 6 bases senceres que no les 3 d’aquest dat tan peculiar. Sabem que si algú agafa 4 copes de cavall ens aturarà la nostra seguida però amb les 6 que portem nosaltres això es presenta bastant difícil i complicat. Però la botifarra ens dóna sovint, com n’és aquest cas, una lliçó de la seva grandesa i resulta que un jugador contrari no tan sols en porta 4 de cavall, sinó 5. A sobre, aquest mateix jugador contrari no domina cap altre pal, de manera que no tindrà altra opció que guardar-se les copes de cavall; quasi que no tindrà elecció en la descartada perquè no té bo i res a la resta de pals.

Arrisca molt Nord en no fer-se les seves primer, abans de fer entrar a Sud? Home, tampoc arrisca massa ja que es recolza en les dues entrades que encara guarda: copa (que encara no s’ha tocat) i oro (que ha estat sortida del contrari però que, en ser un directe, se li espera que hi tingui alguna cosa més). Seria molta mala sort que Sud no tingués ni copa ni oro. Així doncs, Nord, tot i que podríem dir que no actua amb els mateixos criteris que l’han motivat a cantar botifarra, tampoc juga malament. El “problema” d’això és que, si no surt bé, perdrà la sota de copa. Sota que no és gaire important en una partida normal però que, en un predonat, podria significar un canvi de posicions (també amb poca incidència final).

Nord també “s’arrisca” (en aquest cas concret) que Sud pugui tocar l’espasa a la vuitena basa i puguin perdre igualment una basa de 7 tantos. Normalment el risc seria mínim perquè, tal i com ha anat la partida, Nord ha de portar la copa i Sud li ha de tocar. El problema és que, en aquest cas, Sud no té copa i el pot temptar tocar l’espasa que, recordem-ho, n’haurien sortit 8 i ell encara en portaria 3 (tot i que no hi pugui ja fer basa), ja que a l’oro hi ha sortit Oest només començar la partida. Ara bé, com que Nord no ha donat espasa a la setena basa, Sud no tindrà altra opció que tocar l’oro (pal del qual Nord no se n’ha desfet de cap en els descarts que ha gaudit)..

Bé, ja n’hi ha prou d’aquest color. D’altra banda, no acabaríem mai. Demà anirem pel segon dat. Adéu.

Cacharpes
Recontro
Recontro
Entrades: 41
Membre des de: 29 oct. 2005, 17:58

EntradaAutor: Cacharpes » 03 nov. 2009, 18:27

Osti ... podries fer un resum de tot això? :?

No t'enfadis home!!! :wink:
Salut i anims!!!

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 861
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EL RESUM.

EntradaAutor: corpetit » 03 nov. 2009, 20:53

Bona nit,

I tant Cacharpes, cap problema, aquí el tens:

    1.- La subhasta.
    2.- La sortida.
    3.- El desenvolupament de la partida.

Adéu.


Torna a “Tàctiques avançades”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

cron