amic fritz,
comets un error conceptual. Apliques a les partides lliures el mateix tipus d'anàlisi que a les obligades i això et perd. Les deduccions en les obligades es fan pel caràcter de legalitat/ilegalitat de les jugades, mentre que en les lliures això no ho pots fer.
Una parella determinada jugarà carta parell (o imparell és igual) per indicar que vol aquell pal. Una altra ho farà amb carta alta (o baixa). Una tercera amb valors creixents (o decreixents).
Si no saps quin criteri utilitzes les deduccions que pots fer són exactament: CAP.
Una altra cosa serà que intueixis què tenen per com juguen, que això demostrarà quan bon jugador siguis. Pero deduccions en el mateix sentit que a una obligada cap ni una.
Fa pocs dies veia jo jugar un amic lliure, gran jugador i en una taula de bons jugadors. Una de veritat, no pas una virtual.
Nord surt, Oest mata de manilla. Sud que tenia una figura, 8, 5 i 3 va donar ... doncs sí, noi, ho has endevinat: el 5.
Què li estava indicant al seu company? No ho sabràs mai fins que no hagis jugat amb ell moltes vegades.
No simplifiquis. Enganyar (en el bon sentit de la paraula: fer creure als contraris una cosa errònia en el propi benefici) és només una de les possibilitats de la lliure. N'hi ha moltes més i és el què en fa un joc interessant. Interessant i diferent de la obligada. Que t'agradi o no és una altra qüestió.
Fem-ne una.
PS. És evident que la manilla la té B1. Tinc un amic que això ho fa sistemàticament: en contes de donar un descart fa fallar al company. No comença pas per "r" el nick d'aquest famós B1?
